Skip to content

Archive for

4
Mar

Fortsatt frokostlapper

Jeg bakte knekkebrød og sto i med alt mulig rart for å finne denne magiske morgen- og formiddagsfølelsen, og så ligger den i to enkle små lapper Smilefjes – ja, jeg spiser fortsatt disse deilige lappene til frokost. Jeg har blitt avhengig – jeg blir god og mett og super-opplagt.

2 egg og 1/3 boks cottage cheeseEn neve lettkokte havregryn - One hand/fist oatmealRør sammen - Mix together

Det er så enkelt og så godt. Jeg har fått inn rytmen med å stå opp litt tidligere for å rekke å lage disse daglig.

Stekes som pletter i stekepanne - Bake as spots in the frying panFerdig til servering - Ready to eat

Jeg kunne godt laget dem kvelden før og spist de kalde eller varmet de i microovnen, men jeg syns de er best når de er helt nylagede.

Ved flere anledninger har jeg hatt med ingredienser så jeg kan lage denne frokosten når jeg overnatter hos venninnene mine. Og flere av dem har begynt å spise denne frokosten. Jeg er mett langt utover formiddagen, jeg føler meg lett i kropp og hode. Når jeg spiser brød eller knekkebrød får jeg følelsen av at jeg har en tung klump i magen, og jeg blir ikke så våken som etter frokostlappene.

Tusen takk til homeopat Helen Kranstad Aasrud ved Frøyaklinikken og ernæringsfysiolog Helene Aure ved 4M-klinikken, begge i Oslo som introduserte meg for disse lappene og som ellers har hjulpet meg med mange gode råd.

-Trinity kiss_lips

4
Mar

Følelser/ Frihet

4.3: “Våre hvite forfedre uttalte: “Jeg tenker, altså er jeg.” Vår Svarte formor som finnes i oss alle og hvisker som en poet i drømmene våre, sier: “Jeg føler, derfor kan jeg være fri.” (Audre Lordre).

Vi er blitt opplært til å “slå av” og fryse ned følelsene våre. Vi har fått høre at følelser er noe svakt og irrasjonelt, og at om vi vil ha suksess i denne verden, må vi kunne styre dem. Vellykkethetsmodellene våre er mennesker som aldri har vist følelser.

Men om vi lever slik, oppdager vi at det gjør oss mer sårbare – ikke mindre sårbare. Når vi undertrykker følelser, vet vi aldri når de kommer til å eksplodere, og vi kan være hundre prosent sikre på at det blir med større kraft enn om vi hadde erkjent dem første gang vi merket dem.

I tillegg er følelsene et naturlig innebygd alarm- og informasjonssystem. Det er følelsene og ikke de rasjonelle tankene som varsler oss om fare, som sier oss når noen lyver for oss, og som forteller oss om subtile nyanser som gjør det mulig for oss å skjelne forskjeller og fatte beslutninger. Uten et slikt innebygd informasjonssystem kan vi aldri bli helt fri.

Når jeg kan glede meg over min følsomhet, åpner jeg en vei til frihet.