Skip to content

Archive for

22
Feb

Å være for seg selv

22.2: “Du kan finne den dype stillheten i ditt eget rom, i hagen eller kanskje i badekaret (Elizabeth Kübler-Ross).

For en velsignelse det er å kunne være alene! Alle trenger tid for seg selv. Ofte er vi engstelige for å være alene, fordi vi ikke møter noen – utenom oss selv. Så godt det er å finne fram til seg selv! Det ligner litt på å vende hjem igjen til en gammel venn eller elsker, etter å ha vært altfor lenge på fremmede og ukjente steder.

Det er bare vi som kan sørge for at vi får alenetid. Det er opp til oss å passe på oss selv gjennom å bruke tid for oss selv. Vi har rett til det, og vi har muligheter til å gjennomføre det. Hvis vi ikke tar vare på signalene om at vi har behov for å være alene, kommer barna våre aldri til å lære at de har rett til å bruke tid på den måten.

La meg huske at jeg har rett til å sørge for tid til meg selv, selv om det bare er for å nyte mitt eget badevann.

22
Feb

Riktig strålende morgen fra Verdens Ende

IMG_0605I dag er en sånn dag som det var for en ukes tid siden. Da var jeg en tur på Tjøme for jobben og fikk litt tid til overs. Dermed kjørte jeg ned til Verdens Ende, et av de virkelig flotte stedene i skjærgården vår. Nå som jeg sitter på kontoret og ser ut på det nydelige været fikk jeg lysst til å sende en hilsen til alle dere som leser bloggen min. En hilsen fra Verdens Ende Smilefjes

Jeg vil si at slike plutselige utflukter i hverdagen er som balsam for min sjel. Jeg er så utrolig glad for alt påfyll jeg har fått for meg selv denne måneden. Noen av opplevelsene har jeg allerede delt med dere.

IMG_0599

Dette har blitt en flott innspurt før jeg nå runder 40. Jeg føler meg veldig heldig for tiden. Det ser ut til at det er min tur til å ha litt flaks, til å oppleve en del, til å kunne dele mine positive hendelser. Jeg som er såpass ung at jeg ikke er redd for å bli gammel enda – og som alikevel er så gammel at jeg kan begynne å begrunne enkelte valg ut fra erfaring.

Nå gjenstår det bare å gjøre noen strategiske valg i forhold til nær og litt lengre framtid.

IMG_0601

I disse dager er, dessverre, Verdens Ende og Hvasser i fokus etter forliset ved Hvaler for 4 dager siden. Grunnstøtingen ytterst i Oslofjorden har skapt endel oljesøl og problemet med opprydding har oppstått pga at fjorden er islagt.

Derfor vil jeg dele disse flotte bildene jeg tok på Verdens Ende en tidlig onsdag morgen i februar i år. Vi må verne om de flotte perlene våre – og huske på å ta bilder av dem så lenge de eksisterer (disse er tatt med min iPhone).