Skip to content

Archive for

2
Feb

Om å spare og vente

IMG_0588

Stesønnen min er 7 år og har ønsket seg Harry Potter skolen, Galtword, i Lego, og nå har han endelig fått tak på den.

Han begynte å spare penger etter sommerferien i fjor. Han hadde penger til overs og viste ikke hva han skulle bruke dem til. SÅ oppdaget han denne Legoen, og han sparte sammen nok penger i november/desember. Da vi skulle kjøpe det var det tomt over alt, i alle butikker vi var innom. I Vestfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Han ventet tålmodig – for overalt fikk han vite at det skulle komme en ny forsendelse i slutten av desember. Det kom ikke noe. Så fikk vi høre at det skulle komme noen utgaver på nyåret – og han ventet tålmodig. I leketøysbutikken sa de at de skulle ringe når de fikk inn fra fabrikken, men vi hørte ikke noe.

IMG_0589

Han ventet. Så sist fredagskveld kom han og spurte om vi hadde hørt noe om Galtword-lego? Og da vi sa at vi ikke hadde hørt noe, sto skuffelsen i øynene på han. Da tok jeg han med en runde på internett – og et par google-søk og et par telefoner senere hadde vi funnet to stk i Sandvika og én i Sarpsborg. Siden de ikke kunne holde av et par timer i Sandvika, men de kunne det i Sarpsborg lovte jeg han at vi skulle kjøre dit etter frokost dagen etter.

Han kunne ikke komme raskt nok i seng – og sovne fort nok for at natten skulle gå. Han var i strålende humør hele lørdag – og vi dro tidlig med ferja og kom til Sarpsborg da butikken åpnet. Han var overlykkelig da han endelig kunne legge pengene på disken og få med seg en eske som var så høy at han knapt kunne bære den.

Da vi kom hjem ville han at vi skulle bygge med det samme, men for første gang “lurte” jeg han til å gjøre det selv. Jeg har lært han hvordan han skal lese lego-bruksanvisninger og han har vært med å bygge mange ganger tidligere. Jeg tenkte at han måtten bruke litt tid på dette som han hadde ønsket seg så lenge, derfor måtte han gjøre nesten alt selv.

Det var så mange legoklosser at det var umulig for han å bli ferdig på én dag. Søndagen kom og han fikk lov å begynne på etter frokost. Så måtte vi “jage” han ut et par timer i snøen før han fikk lov å bygge videre. Han greide å bli ferdig før han gikk og la seg. Og gjett om han hadde fått til et flott lego-byggverk.

IMG_0593

Innsiden består av alle mulige detaljer. Svingtrapp, hemmelige rom, bøker på hemmelige steder, katter, ugler, spisesal med kalkun og kaker m.m – han er overveldet.

IMG_0590

På utsiden ser det ut som en borg. Vi har snakket om de flotte borgene, kirkene og slottene i Skottland – og nå kommer han nok til å ønske å dra dit, en vakker dag Smilefjes

Jeg er imponert over hans tålmodighet, venting, hvordan han takler skuffelse og hvor flink han var til å spare til noe han virkelig ønsket seg. Det er så utrolig morsomt å se at han blir så glad for noe. Mange barn får så mye hele tiden at de aldri greier å glede seg over å få noe de har ventet på. Jeg tror det er sunt for barn å måtte vente på noe de ønsker seg. Tålmodighet er en styrke – og jeg unner alle mennesker å ha det.

 

– Trinity

2
Feb

Glede/ Lykke

2.2: “Det er ikke lett å finne lykken i seg selv, og det er umulig finne den andre steder (Agnes Repplier).

Vi er kilden til vår egen lykke. Lykken bor inni oss. Ingen eller intet kan bringe oss lykken. Kan hende prøver vi å finne alt mulig rart utenfor oss selv for å bli glade og lykkelige, men det forsvinner etter kort tid. Vi tror suksess, anerkjennelse, penger og prestisje kan hjelpe oss. Det hjelper en stund; så kommer følelsen av at vi savner noe. Det betyr ikke at en som er lykkelig, ikke kan ha alt det som synliggjør suksess. – Det kan hun! Men lykken er ikke et resultat av alle suksess-symbolene.

Lykken er flyktig. Den bor i vårt indre, og når vi leter etter den, blir den enda vanskeligere å finne.

Jeg kan åpne meg for lykken og ikke fylle opp med gledeserstatninger. Jeg har den i meg i dag.”