Skip to content

Archive for

24
Jan

Chuck – Chuckmania

chuck

For en serie!! I just love it!! Alle episodene i snart 4 sesonger – så fantastisk fengende og morsomt!! Etter at jeg var så utrolig heldig å få sesong 1 på dvd i julegave har jeg vært helt nerd. Sesong 2 og 3 fikk jeg tak i utover januar og nå i februar har jeg funnet sesong 4 – og 11 episoder av den, nå må jeg vente til de kommer på tv!!!! Huttetu – jeg liker ikke serier fordi jeg liker ikke å vente, jeg liker heller ikke å være “avhengig” av å være hjemme for å se noe på tv! Det har jeg ikke gjort på mange år, men denne serien er verdt det Smilefjes

Jeg håper den kommer på norsk tv etterhvert, da skal jeg se alle episodene på nytt igjen Smilefjes 

CHUCK

Chuck Bartowski (Zachary Levi) er en datanerd uten spesielt gode sosiale egenskaper på noen-og-tjue år som arbeider som en dataekspert i underavdelingen Nerd Herd på det lokale Buy More kjøpesenteret (en parodi på kjeden Best Buy), sammen med sin beste venn Morgan Grimes (Joshua Gomez).

morgangrimes

Chucks storesøster Ellie (Sarah Lancaster) er en doktor som konstant prøver å passe på broren sin, etter at foreldrene forsvant da de var ganske unge, dessuten prøver hun å hjelpe han med å finne en kjæreste. Ellie er forlovet med Devon "Captain Awesome" Woodcomb (Ryan McPartlin), også en doktor.

wholecrew

På kvelden av sin bursdagsfest. mottar Chuck en e-post fra sin tidligere Stanford University hybelkompis og venn, Bryce Larkin (Matthew Bomer), som nå er en CIA agent på flukt fra sitt eget byrå. Chuck ble utvist fra Stanford rett før avsluttende eksamen og mistet kjæresten sin samtidig. Dette er grunnen til at han nå jobber ved Buy More og storesøster stadig forsøker å finne en kjæreste til sin bror. Chuck har lav selvtillit og er en klønete ung mann i begynnelsen av tjueårsalderen. Når Chuck åpner e-posten fra sin gamle venn, blir hele databasen til den amerikanske regjeringen, en supercomputer med navnet Intersect – lastet ned i hans hjerne. Både National Security Agency og Central Intelligence Agency ønsker etterretningen returnert til seg, og sender hver sin agent;— John Casey (Adam Baldwin) og Sarah Walker (Yvonne Strahovski) — for å hente dataene. Selvfølgelig er Agent Sarah Walker en sexy, blond, langbeint ung kvinne som datanerden Chuck blir helt mo i knærne av.

sarahwalker

Siden disken med informasjonen ble stjålet av Bryce og ødelagt da han flyktet, og siden Chuck opplever "glimt" av informasjon fra databasen, som blir aktivert av visse hendelser (slik som ansikter, våpen, klokker og andre ting), blir han tvunget til å bruke denne til å hjelpe regjeringen med å bekjempe kriminelle og internasjonale terrorister. For å beskytte sin nye kunnskap fra familie og venner, for å holde de sikre, blir Casey og Walker tvunget til å etablere en ustødig allianse og hemmelige identiter (Walker blir Chucks kjæreste og tar en jobb på en lokal restaurant nær Buy More (først Wienerlicious, så Orange Orange i sesong 2) mens Casey får seg en jobb ved Buy More), dog med samme mål, å beskytte Chuck for enhver pris.

buymorenerdherdbuymoria

(En del av dette er hentet fra wikipedia – resten har jeg fylt inn).

I løpet av serien har det dukket opp mange kjente og mindre kjente skuespillere og det har også vært utrolig morsomt. Noen har blitt gamle – noen har spilt helter i andre filmer og serier – noen hadde jeg glemt og andre ble jeg glad for å se igjen. Gjennom alle de episodene jeg har sett har det vært mange godbiter Smilefjes

 

– Trinity

24
Jan

Fortrolighet

24.1: “…det er bare en var fornemmelse av min egen indre utvikling som står for min kontakt med det guddommelige (Shelly).

Så vel fortrolighet som nestekjærlighet begynner i oss selv. Hvis vi ikke greier å bli fortrolige med oss selv, har vi ingen ting å bidra med i et nært forhold til en annen.

Fortrolighet med oss selv krever tid. Vi trenger tid til hvile, tid til å vandre, tid til stillhet og tid til å komme på bølgelengde med oss selv. Vi kan ikke fylle livet med aktiviteter og samtidig bli fortrolige med oss selv. Vi kan heller ikke sette oss ned og vente at det skal skje av seg selv. Vi må ha tid og krefter til å være oss selv og til å leve livet vårt, for å etablere et fortrolig forhold til den vi er.

Etter som vi blir fortrolige med oss selv, oppdager vi til vår overraskelse forbindelsen med andre og med det guddommelige. Dette er ikke mulig uten å være fortrolig med seg selv.

Fortrolighet gjennom selvinnsikt? Det skader ikke å prøve.”

Det høres så enkelt ut, men i virkeligheten syns jeg dette er virkelig vanskelig. Jeg er nok ikke så fortrolig med meg selv. Og jeg skal innrømme at jeg trodde det var nok med nestekjærlighet…