Skip to content

Archive for

22
Jan

Sushi Horten–absolutt verdt å prøve

I dag hadde jeg sushi til lunsj Smilefjes

Sushien i Horten er virkelig verdt å prøve. Hvis du aldri har prøvd det så anbefaler jeg at du prøver deg på en “roll”, eller maki som det heter, gjerne en med noe du liker. Det kan være scampi eller laks – de er som regel de mildest. En av mine favoritter er Tempura Maki (Tempura Roll) – Det er fritert scampi med avokado – den serveres varm/lunken. Maki/Roll rulles ofte inn i ris og sjøgress eller omvendt sjøgress og ris.

P1010344

Så bruker jeg å at med noen nigiri – eller de som jeg alltid bare kaller sushi. Jeg liker de mest tradisjonelle her. Laks, scampi, tunfisk og kamskjell. Dette er biter med en tynn skive fisk som ligger på en klump med ris. En venninne av meg bruker å løfte av fisken og smøre wasabi på risen før hun legger fisken tilbake. Hun liker sushien sin sterk kan du si.

nigiri

Med denne sushien og makien følger det med soyasaus, wasabi (den grønne myke klatten som ligger med) og syltet ingefær. Den syltede ingefæren på Sushi Asia Mat i Horten er bare helt nydelig Smilefjes Wasabi er en plante og det er roten som brukes til den sterke kremen som brukes til sushi. Nå har jeg hørt (og fikk det bekreftet på wikipedia) at det ofte er pepperrot som brukes i den wasabien som det er mulig å kjøpe på tube. Hva som brukes i wasabien på Sushi Asia Mat i Horten er jeg ikke sikker på. En gang kjøpte jeg wasabi på tube på Meny, men den er ikke god.

Jeg blander wasabi i soyasausen – jeg bruker som regel hele klatten for å få sausen sterk nok – og så dypper jeg sushi og maki bitene i sausen og spiser. NAM!!

Jeg kan enda huske hvor fælt jeg syns sushi smakte den første gangen. Da bestilte jeg meg en tallerken med wok i stede. Heldigvis var jeg da på Sushi og Wok på Colosseum i Oslo. Så måtte jeg nok smake det et par ganger til før jeg fikk smaken på det. Men når jeg først ble fortrolig med smaken – oh boy hvor mye sushi jeg spiste i en periode. Det var akkurat som jeg ble helt avhengig Smilefjes

Jeg er heldig som har fått prøve sushi på ulike steder og på topp 3 restauranter ligger:

1) Edo Sushi, Krakow, Polen

2) Sushi Bar, Trondheim, Norge

3) Alex Sushi, Oslo, Norge

Så vil jeg ta med én til:

4) Sushi Asia mat Tan Hoang Dang, Horten, Norge pga tilgjengelighet og smak. Jeg lager ikke selv lenger etter at jeg fikk disse rett rundt svingen Smilefjes

 

– Trinity

22
Jan

13 Tretten–gjenbruksdesign

I går var jeg innom en superherlig butikk i Tønsberg. Den heter bare “13”! Der fikk jeg forklart at de er 3 personer som driver butikken sammen. Det er en butikk med høyt fokus på gjenbruk og design.

IMG_0519

Jeg har vært opptatt av resirkulering og gjenbruk i flere år, men nå kjenner jeg at jeg er stolt av at vi i Norge begynner å få interesse for dette. Jeg har sett at Fretex har drevet med gjenbruksdesign i noen år, men å få andre aktører inn i bildet er morsomt. Jeg har også vært innom noen retrobutikker i Oslo og liker svært godt å gå der å titte, det er ikke sånn at jeg ønsker meg så mye av den moten vi hadde da jeg vokste opp, men en og annen godbit har jeg da funnet.

Ta turen innom bloggen til 13 Tretten 13 – der kan du se noe av det de har i butikken. Jeg håper de får nettbutikken sin opp igjen, men de lovte ikke det med det første.

I butikken fant jeg en del møbler som var pusset opp i sterke farger og rene linjer – designeren har egen nettside Precious design – der du kan se hva hun holder på med.

En av innehaverne på 13 Tretten fortalte at resirkulering og gjenbruksdesign er stort rundt i verden for tiden – så vi kan sikkert vente oss mer av det her hjemme også.

Selv kjøpte jeg med meg et futeral til min iPhone – som opprinnelig hadde vært et banner i Barcelona (Demano) Smilefjes Jeg skulle ønske at det fantes maken til min iPad – da hadde jeg bare blitt SÅ kul Smilefjes hehehe

IMG_0518

 

– Trinity

22
Jan

Hindringer

22.1: “I de øvre skikt i næringslivet er det god hjelp i å være fysisk attraktiv, men bare hvis du er mann. Er du en tiltrekkende kvinne, kan det heller virke som et handikap (Diane Crenshaw).

Av og til kan det være vanskelig å akseptere at vanskene vi møter tjener til noe, og at vi kan lære noe av dem. Noen hindringer virker temmelig urettferdige, og det er de! Det opereres fremdeles med så mange dobbeltsett av regler, både i forretningslivet og ellers. Det som gjelder for menn, gjelder ofte ikke for kvinner i samme situasjon. Slikt er ikke rettferdig, og vi har all grunn til å ergre oss over det. Men mens vi prøver å forandre på dette, er det viktig å få med oss hva vi kan lære av urettferdighetene. Deretter må vi gå videre. Vi liker dem ikke, og det er opp til oss hva vi vil gjøre med dem.

Hindringer behøver ikke bare å fungere som personangrep. De kan også fungere som styrkemedisin.”