Skip to content

Archive for

17
Jan

Mer rydding

Her er en av de andre linkene som dukket opp i artikkelen i Gjengangeren for snart en uke siden.

Jeg har allerede skrevet om FlyLady – og funnet mye interessant der – har til og med oversatt noe av det til norsk her på bloggen min.

Denne linken som jeg skal skrive litt om her kommer fra vårt naboland – Sverige – og gir noen tips om hvordan de gjør det der. www.hushallstrasket.nu

En side beskriver noen triks for super rask opprydding:

Super-rask-opprydding

Uventede gjester? Kan ikke fordra rotet som hoper seg opp, men orker ikke vaske? Noen ganger skjer jo det. Hvis de som kommer over bare skal på en lynvissit så får du håpe de ikke ser det du allerede ser. Hvis ikke får du konsentrere deg om det ytterste laget av rot. – Her kommer forslagene opp, og jeg kommer ikke til  prøve noen av dem: Pakk det som ligger framme ned i aviskurven, dytt det inn i garderobeskapet, eller legg alt opp i et pledd, samle hjørnene på pleddet og bær det inn i et annet rom. Fortsett med å dra en fuktig klut over de verste flekkene og sett møblene der de hører til, mens du bærer ut oppvask som står rundt omkring. Fei skitt under matten – og husk å støvsuge etter at gjestene har gått. Slipp inn frisk luft – det kan lure hvem som helst. Sånn fortsetter tipsene – hurtig, men ikke å anbefale i det lange løp.

 

En annen side beskriver tips for storrengjøring:

Storrengjøring

Her listes det opp en form for definisjon av hva som inkluderes i en storrengjøring. Og dette er mye av det jeg gjorde hver helg – fram til jeg ble ca 35!!! Kanskje ikke rart jeg er litt lei av rengjøring og rydding?

Vel forslaget er i allefall å ta en storrengjøring i blant, og å gjøre det en dag du har god tid og overskuddsenergi.

Det foreslås å vaske ett vindu av gangen, men jeg liker å vaske alle samtidig en dag solen skinner så jeg virkelig får kjenne hvor flink jeg har vært Smilefjes

Ellers inneholder websiden flere gode tips i forhold til å skape et hjem. Flyttetips. Innredningstips. 20 tips til en enklere hverdag osv.

Ta en titt inn du også da vel Smilefjes

 

– Trinity

17
Jan

Tankevirksomhet

17.1: “For å oppnå noe må det ligge en tanke bak… Du må vite hva du gjør – det er det som gir reell makt (Ayn Rand).

Betydningen av å tenke blir nedvurdert i noen kretser; i andre blir den overdimensjonert og oppskrytt!! Samfunnet legger så stor vekt på fornuftig, logisk, rettlinjet tenkning at mange av oss begynner å lure på hva tenkning egentlig er. Vi er splittet i det vi tenker om å tenke.

Vi tror at vi enten må være kalde, beregnende, logiske fornuftsvesener, eller forkaste all tankevirksomhet og tåle belastningen med å bli sett på som følelsesmennesker. Begge alternativene er enøyde og utilfredsstillende, så vi ønsker oss noe annet.

Det er ikke galt å bruke tankene. Det kommer heller an på hvordan vi tenker. Ofte når logiske, fornuftige tanker får styre, har de fått informasjon fra andre tankeprosesser. Vi bruker både intuisjon, oppmerksomhet og bevissthet. Den originale tanken er et resultat av alt dette.

Hjernen min er en stor gave. Når jeg bruker den full ut, øker den i verdi.”