Skip to content

Archive for

14
Jan

Ut med rotet–Inn med orden og ro

I Gjengangeren (papir utgaven) forleden sto det en artikkel om å bli kvitt rot i huset. Som de aller fleste mennesker samler også jeg på alt mulig. Eller, rettere sagt, jeg samler egentlig ikke på noe, jeg har bare så vanskelig for å kaste ting. Jeg bruker å ta en “rasia” i ny og ne – og visjonen min er god: Hvis jeg kjøper noe nytt – skal jeg kaste noe gammelt. Vel, det fungerer i perioder og så sklir det ut.

Hver januar bruker jeg normalt å lage “To do” – lister; der jeg skriver opp alt jeg burde gjort og alt jeg må huske. Vel, i år har jeg ikke gjort det. For de listene fungerer stort sett ikke. Jeg har bestemt meg for å skrive de listene når det er noe spesielt, gjennom hele året. Er sikker på at det vil få en mye større effekt.

Sissel Oxholm er intervjuet i Gjengangeren (12.1.11) ang rot, og hun sier: “Jeg begynner typisk å rydde i tre etasjer samtidig” – og det er vel ikke ukjent for mange? I boken “Meditasjoner for kvinner som gjør for mye” antydes det vel at dette er ganske vanlig. Jeg er ikke noe unntak, når jeg skal rydde begynner jeg et sted – og så snart jeg må flytte noe til et annet sted så har jeg plutselig begynt å rydde der jeg skal legge det fra meg. I perioder er jeg flinkere til å ta ett rom om gangen, min erfaring er at dette er mye mer effektivt og sliter meg ikke ut på samme måte. Det som er kjedelig er at når jeg begynner å rydde i én ende av huset og slutter i en annen er det bare å begynne på nytt i den ene enden igjen. Så lenge jeg ikke bor alene er jeg heller ikke alene om å rote… *Dagens hjertesukk*

I artikkelen i Gjengangeren står det at hundretusenvis av rotehuser verden over har funnet hjelp via nettsiden flylady.net – og DET tiltrekker meg min oppmerksomhet.

Hvem og hva er FlyLady?? Vel, det første som slår meg når jeg kommer inn på nettsiden er at det er rot, kaos og virkelig uoversiktlig. Min første tanke er at jeg orker virkelig ikke finne ut av dette, men bestemmer meg for å gi FlyLady en sjanse. Jeg får se gjennom fingrene at det er kaos – skjønt jeg greier det ikke helt siden hun skal gi meg tips og råd om hvordan få orden med et sånt kaos?? Vel – som sagt – jeg prøver meg med å gå inn i artiklene.

http://flylady.net/index.asp

Den første artikkelen jeg kommer inn på stiller følgende spørsmål: Lever du i CHAOS (KAOS) = Can’t Have Anyone Over Syndrome (Kan ikke ha besøk av noen syndromet)? Føler du deg overveldet, overutstrakt og overtrukket? Håpløs og du vet ikke helt hvor du skal begynne? Fly Lady har løsninger på alt dette.

flylady_toon

Uansett hva FlyLady foreslår så er det i “babysteps”, eller små skritt om gangen. Her foreslås det å gå og skure kjøkkenvasken din, det er en litt langdryg motivasjonsvideo med bilder av skitne og veldig rene oppvaskkummer. Jeg hadde blitt mer motivert av å vite hvor mange bakterier o.l som finnes i en skitten oppvaskkum… Nå har jeg sjelden problemer med at det flyter over og ser så ille ut akkurat der, det er vel andre steder som trenger min oppmerksomhet – så jeg måtte surfe litt til inne på FlyLadys nettside.

Nå fant jeg noe veldig interessant – jeg skal oversette en del av det og poste det i morgen! FlyZone – FlyLady kaller sine lesere FlyBabies og skriver FlightPlans. Idéen med å dele huset opp i 5 FlyZoner liker jeg. Se neste blogginnlegg.

Fra artikkelen i Gjengangeren er det flere nettsteder knyttet til dette temaet, men jeg skal nå få barn i seng og slappe av med et glass vin, mens jeg tenker på hva jeg skal ordne i morgen Smilefjes – så de andre nettstedene og tipsene får du servert her en av de nærmeste dagene.

 

– Trinity

14
Jan

Tro

14.1: “Hvorfor må ordet “Gud” være substantiv? Hvorfor ikke verb… det mest aktive og dynamiske av alt? (Mary Daly).

Noen av oss har vansker med å fatte begrepet Gud fordi vi har sett at Gud er blitt noe statisk, en megakontrollør, og ærlig talt en det er lite hyggelig å omgås. Tradisjonelt har vi prøvd å gjøre Gud statisk for å kunne føle oss trygge. Dette er vårt problem, ikke Guds.

Enn om vi så Gud som universets drivkraft? Enn om vi begynte å begripe at vi er en del av den kraften? Enn om det gikk opp for oss at det bare er når vi lever som den vi er, at vi har anledning ti å være ett med en slik kraft? Det å prøve å være en annen, den vi synes vi burde være, eller den andre synes vi burde være, bryter enheten med denne universets drivkraft.

Hvis Gud er en drivkraft og jeg er en drivkraft, har vi et felles utgangspunkt.”