Skip to content

Archive for

9
Jan

Tomatpuré rester

Jeg får aldri brukt opp et helt glass med tomatpuré når jeg lager mat. Så fikk jeg et tips av en kjempe god venninne. Hun bor på Bahamas og der er det ikke flust med matvarer, så da blir hun flink til å ta vare på rester og jeg er så heldig at jeg får ta del av de smarte tips hun lærer seg.

P1020712

Rester av tomatpuré legges i en plastpose.

P1020714

Så trykker jeg tomatpuré flat, til ca 3 mm tykkelse, knyter igjen posen og legger den flatt inn i fryseskapet. Så er det bare å brekke av biter når du skal ha litt tomatpuré neste gang.

Det sparer noen kroner OG det sparer miljøet for søppel.

 

– Trinity

9
Jan

Sinne

9.1: “Sinne dør når det blir mett, det er sult som gir det fett (Emily Dickinson).

Sinne har ikke vært noe enkel følelse for oss. Vi blir sinte når vi blir forbigått i yrkeslivet. Vi bli sinte når vi ikke blir hørt. Vi blir sinte når ingen hører på idéene våre, og enda sintere når de samme idéene blir rost opp i skyene fordi de blir presentert av en av våre mannlige kolleger. Vi blir sinte vår vi er så slitne at vi hever stemmen mot dem vi er mest glad i. da blir vi sinte på sinnet og prøver å “beherske oss”.

Det er viktig å huske at følelser ikke er noe annet enn… følelser. Det er normalt å ha følelser og det er normalt å føle sinne. Sinne er bare skadelig når det blir stengt inne og “sultefôret”, som Emily Dickinson sier. Når vi gjemmer på sinnet, bygger det seg opp inni oss slik at vi plutselig kan eksplodere overfor uskyldige mennesker i de utroligste situasjoner. Da anger vi, og i tillegg får vi så ørene flagrer (fra andre). Vi må finne trygge steder der vi kan slippe ut sinnet vårt. Vi må respektere sinnet vårt. Det er en kamerat. Det varsler når det er noe som ikke stemmer.

Sinne er ikke problemet. Problemet er hva jeg gjør med det.”