Skip to content

Archive for

15
Okt

Det gode

15.10: “Den beste måten å forholde seg til det sanne og det gode på, er å gi uttrykk for det. Hva er hensikten med tilværelsen, her eller i det hinsidige, hvis det ikke er for å søke det sanne og det gode og gi uttrykk for det, det vil si, dele det med andre? (Brenda Ueland).

Hvis hensikten med tilværelsen er å søke det sanne og det gode for å dele det med andre, ser det ut til at noen av oss har vært på villspor.

I vår trang til å prestere og komme oss fram, er vi blitt knuslete og gjerrige. I vår avhengighet tror vi det finnes en begrenset mengde makt og suksess, og hvis vi gir bort noe av det, blir det mindre igjen til oss. Dermed utvikler vi den storartede karakterbristen som kalles gjerrighet.

Vi kan ha tanker om at hvis vi deler idéer eller erkjennelser med noen, vil de stjele dem. Derfor driver vi med sensur, vokter vår opphavsrett, sitter på våre kunnskaper og… vi taper.

Store idéer tilhører alle. Det er bare de små vi må holde regnskap med.”

15
Okt

For to uker siden

P1020620

Her er jeg ca 1.10.10 – da hadde jeg mistet 3,7 kg siden jeg startet. Jeg glemte helt å legge ut bildet, selv om jeg har lovt meg selv at jeg skal blogge prosessen. Håpet er at det skal bli vanskeligere å sprekke da… Jeg vil vise at jeg kan være viljesterk og da er det lettere når “hele verden” plutselig kan kontrollere meg…