Skip to content

Archive for

13
Okt

Et kunstnersinn

IMG_0059

Min stedatter er en kunstnersjel. Hun er kreativ til tusen og får lov til å prøve seg fram med litt av hvert. Jeg skal ikke være den som stikker kjepper i hjulene for hennes kreativitet med å være fornuftig. Sist lørdag ved frokostbordet ble hun helt ut av seg. Hun får spise sjokoladepålegg én dag i uka og hun nyter det – hun har nemlig valgt å spise det på bare den ene brødskiven fordi hun holder på å bli en bevisst ung dame Smile

Etter at hun er ferdig med Nutella for denne gang utbryter hun: “Det er en dame i sjokoladepålegget mitt!” Ingen skjønte helt hva hun mente, men så viste hun oss et ansikt i profil med hår som blafrer bakover. Sjokoladepålegget har laget sitt eget bilde på glasset. Jeg blir helt imponert over hva hun ser overalt. Så begynte vi å tulle med at det er folk som ser avtrykk av både Jesus, Jomfru Maria, Elvis og andre avdøde kjendiser i både pizzakartonger og litt av hvert. Fant noen eksempler her: http://www.tv2underholdning.no/moro/her-er-jesus-3098944.html 

Vi diskuterte ikke hvem denne kvinnen skulle forestille – men det er i alle fall ikke vanskelig å se at det er en dame der, selv for meg som ikke er fult så kreativ.

13
Okt

Kontroll

13.10: “Når ingen ting er sikkert, er alt mulig (Margaret Drabble).

Disse ordene setter en støkk i kvinner som gjør for mye. Bare tanken på at ingen ting er sikkert, setter oss i gang med å liste opp alt vi føler oss sikre på i livet. Men er vi ærlige, blir listen svært kort: Døden er kanskje den eneste virkelig sikre. Alt annet er bare muligheter.

Noe av det spennende som skjer når vi begynner å slippe tak i behovet for kontroll, er en svimlende forventning om at alt er mulig. Så snart vi innser at vi ikke vet, åpner vi oss for det vi ikke vet.

Å leve ved tro er å sveve på min egen oppdrift. Jeg tror jeg alltid har levd slik, men jeg har benektet det så lenge som mulig.”