Skip to content

Archive for

8
Okt

Uunnværlighet/ Kontroll

8.10: “Hadde noen kalt meg en uunnværlig kvinne for noen år siden, ville jeg ha takket og bukket. Jeg ville oppfattet det som et kompliment. I dag vet jeg bedre (Ellen Sue Stern).

Som overarbeidede kvinner med omsorgsansvar har vi ofte trodd vi var uunnværlige. Vi har til og med gjort vårt beste for å bli det, bare for å føle oss utslitte, men trygge. Vi har nok trodd at hvis arbeidsplassen vår, ektefellen, barna, vennene våre ikke kunne klare seg uten oss, ville det alltid være plass for oss i deres liv. Hjertet svulmer når noen sier: ”Hva skulle jeg gjort uten deg?”

Heldigvis er det mulig å lære gamle hunder nye kunster! Mange av oss har innsett at vår uunnværlighet ikke bare var til skade for oss selv, den ødela forholdet vårt til alle andre. Vi begynte å merke en undertone av irritasjon i omgivelsene våre. Folk blir alltid irritert på dem de er avhengige av, og som prøver å styre livet deres.

Jeg er så lettet over å ha oppdaget at min uunnværlighet holdt på å ta knekken både på meg og mitt forhold til andre. Nå har jeg andre valg!”