Skip to content

Archive for

12
jul

Skyldfølelse/ Alenetid

12.7: “Jeg ønsket å kjøre hit alene, men flere spurte om de kunne få sitte på. Du aner ikke hvor vanskelig det var å dra alene. (Mary)

Vi får ofte skyldfølelse når vi gjør noe for vår egen del. Vi har til de grader akseptert pålegget om at vi skal være opptatt av andre menneskers ve og vel og sette oss selv i siste rekke, at vi kan føle oss ille til mote over i det hele tatt å ha behov. Hvor egoistisk virker det ikke å nekte noen å sitte på når vi likevel skal samme vei? Selvfølgelig kunne vi gjort oss denne uleiligheten. Selv om vi avslår forespørslene og får litt tid for oss selv, kommer vi til å bli så tynget av skyldfølelse at vi ikke klarer å nyte situasjonen likevel. Vi taper uansett!

Kanskje vi burde bruke noe av den tiden vi får for oss selv til å se nærmere på vårt talent for skyldfølelse og lære noe av det? Bare det å granske den fordrer at vi har tid for oss selv. Det kan være vi har et desperat behov for en slik gransking.

Når jeg sier nei til noen som gjør krav på tiden min, er det ikke å svikte henne eller ham; det er å være tro mot meg selv.”

 

Så når jeg har dårlig samvittighet når jeg setter meg ned og blogger, når jeg egentlig burde vasket opp eller ryddet eller pakket til ferien, så er det å være tro mot meg selv 😉 De jeg bor sammen med gjør det jo også, men jeg har aldri hatt samvittighet til det! Jeg begynte NÅ 🙂 føles både vondt og godt…