Skip to content

Archive for

11
jul

Mål

11.7: “Det er godt å ha et reisemål; men når det kommer til alt er det reisen som betyr noe. (Ursula K. Le Guin)

Om vi bare husker at livet er en prosess, vil det gi perspektiv på de målene vi setter oss. Hensikten med å sette oss mål er å gi oss en midlertidig plan å arbeide etter. Dessverre hender det at planen blir så fasttømret og håndgripelig at vi mister kontakten med prosessen som skal bringe oss i mål. Det er derfor vi så ofte blir deprimerte og nedtrykte når vi når målene våre. Vi har ikke klart å glede oss over opplevelsene underveis, og når vi er fremme har vi gått glipp av reisen.

Tar vi vare på øyeblikket, får vi oppleve reisen og kan reagere på det som skjer underveis. Lever vi slik, oppdager vi at alle mål bare er midlertidige ideer som forandrer seg etter hvert som vi nærmer oss dem.

Hver dag er en reise. Hver dag er en prosess.”

 

Det kan jeg skrive under på. For jeg jobbet med hovedfaget mitt i flere år og la ned alt for mye arbeid i det. Jeg brukte hovedfaget som unnskyldning for å ikke delta i livet. Jeg mistet venner. Jeg mistet min kreativitet. Jeg mistet kjærester. Jeg spontanaborterte. Jeg mistet meg selv. Alt for å skrive en oppgave som var så vanskelig at jeg mistet oversikten over reisen som foregikk samtidig. Dette må jeg nok jobbe enda mer med – for meg selv.