Skip to content

Archive for

9
jul

Begeistring

9.7: “Man trenger noe å tro på, noe man kan gå helhjertet inn for. Man trenger å kjenne at livet har mening, og at verden har behov for en. (Hanna Senesh)

For noen år siden tok jeg en drastisk avgjørelse. Jeg bestemte meg for at jeg bare ville gjøre arbeid som var lystbetont. Jeg var psykoterapeut, foreleser og kursleder på den tiden. Avgjørelsen var skremmende, ikke minst fordi jeg var eneforsørger og hadde mange økonomiske forpliktelser.

Jeg bestemte meg for å ikke ta imot noen klienter jeg ikke kjente noen slags begeistring for. Jeg ville ikke forelese eller holde kurs bare for pengenes skyld, eller for prestisjen eller for min egen selvfølelse. Jeg ville bare gjøre det jeg intuitivt følte var forbundet med meningen med livet mitt. Jeg var redd jeg skulle ende som en fattig stakker, som uteligger og kanskje sulte. Men jeg har aldr hatt så mye penger som etter at jeg tok den avgjørelsen. Jeg baserer fortsatt livet mitt på den.

Jeg sier ikke at dette vil fungere for alle, men det fungerte for meg.”

 

Å finne noe å tro på er faktisk lettere sagt enn gjort. Jeg tenker fortsatt på hva jeg “egentlig” har lyst til å holde på med. Hvor er min lyst begravd? Jeg tror vi har for mange valgmuligheter og derfor blir det vanskelig å finne noe å gå helhjertet inn for. Når folk jeg kjenner forteller om at de har fått det til, får jeg gåsehud og blir så oppstemt på deres vegne, jeg blir inspirert til å lete etter min tro – min sak å gå helhjertet inn for. Jeg har nemlig flere ting jeg gjerne ville utforsket. Jeg vet at jeg valgte feil retning i livet, men jeg vet også at jeg måtte ta den runden for å bli den jeg er. Det er flere grunner til at jeg vet at jeg tok feil valg, det kan jeg si fordi jeg fikk så kraftige beskjeder om at jeg ikke skulle være der jeg var. Jeg ble kroppslig syk og kom ut for et par ulykker med hjernerysteler og ryggskader som følger – og jeg tok ikke hintene jeg fikk så tydelig skrevet. Helt til jeg kom meg på kurs og lærte om dette, der jeg ble inspirert til å lese enda mer om dette og det har vært bra for meg.