Skip to content

Archive for

30
jun

Troya til napping

 

napping Troya er en strihåret dachs og hun har hatt “lang” pels hele sitt liv (2 år). Vi har prøvd å nappe henne litt innimellom, men det er ikke så morsomt når hun piper og viser tydelige tegn på at dette liker hun ikke. Derfor fant vi fram til en skikkelig proff. Anne Igsi i Østfold, det var helt genialt å dra dit. Hun holdt Troya rolig under nesten hele seansen og fikk flidd pelsen hennes. Troya fikk ca halv størrelse, hun ser både søt og underlig ut. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg likte henne bedre  når hun hadde litt lengre pels med krøller i. Men nå har vi lyst til å få henne på utstilling og da må hun se ut som den ekte strihårete dachsen hun er. I alle fall en stund. Så får vi kanskje finne en middelvei og nappe bare det som er nødvendig for at hun skal slippe gnagsår når hun jakter og for store snøballer på bena når det er vinter. Her kan du se hvordan hun mistet pelsen etterhvert. først på hodet – og så på resten av kroppen.troya

30
jun

Å få det bedre

30.6: «Å bli frisk er en prosess, ikke en tilstand (Anne Wilson Schaef)

Når vi nå begynner å erkjenne at overarbeid, omsorg, travelhet, kort sagt, behovet for alltid å ha noe å gjøre er utslag av en vanedannende prosess som er like tvangspreget som avhengighet av kjemiske stoffer, ønsker vi umiddelbart å bryte dette forholdt. Dessverre er det ikke så enkelt. Definisjonen på avhengighet eller tvangspreget oppførsel er at noe har taket på oss, og at vi er maktesløse overfor det. Det er ikke ”bare å si nei”. Det er ikke bare å holde opp med å gjøre som vi gjør. Det sitter i hele kroppen, i muskelcellene og i ryggmargen.

Vi må innse at veien ut er en prosess. Det tok tid å komme dit vi er, og det tar tid å komme over det. En del av det som feiler oss er at vi vil at alt skal skje med det samme. Vi må være tålmodige med oss selv og få støtte fra andre for å utvikle oss i riktig retning.

”Det er jeg som må gjøre jobben. Det betyr ikke at jeg trenger å gjøre den alene,” er utsagn man ofte hører i samtalegrupper om slike problemer.»

Min første tanke er: interessant! Jeg er absolutt av typen som vil ha alt gjort med det samme og helst i går. Jeg gjør det gjerne selv for at det skal bli gjort «bra nok», så jeg ser at jeg bør få en nedtrapping. En venninne av meg begynte nettopp på et friskvernstudio fordi hun har så vondt i ryggen sin. Hennes første oppgave var å ikke gjøre noe hjemme på en uke. Hver gang hun hadde lyst til å gjøre noe, plukke opp noe, vaske noe eller lignende så skulle hun skrive det opp i boken sin og så skulle hun skrive opp hva hun følte og hva hun til slutt gjorde med det. Dette burde jeg ha gjort, tenkte jeg når jeg hørte om det. Men tror du jeg turte det?? Nei! Det ville nok blitt for avslørende å gjøre det… og jeg hadde nok endt opp som en liten furie utover i uken 😉 Nå har jeg aldri turt å spørre min venninne hvordan dette prosjektet gikk, men det kunne vært interessant å prøve det ut 🙂 Kanskje for noen og enhver? 😉

29
jun

Selvbekreftelse

29.6: “Tenk på deg selv som en glødende kraft, kanskje opplyst, og alltid påkalt av Gud og hans sendebud. (Brenda Ueland)

Når vi begynner å få bedre kontakt med oss selv og godtar oss som den vi er, begynner vi å spekulere på om vi kanskje virkelig er en ”glødende kraft”. Vi begynner å føle vår egen styrke – ikke som en makt over andre, men som en glødende indre kraft.

Etter hvert som vi kvitter oss med alt slagget fra vår avsindige, tvangspregede væremåte, avdekker vi et slumrende, men ikke dødt, åndevesen i oss. Vi fornemmer hva det vil si å være samstemt med altet, og livet føles lekende lett. Denne følelsen av enhet er ingen illusjon: den er virkelig. Bare hvis vi lærer oss å godta den vi er, kan vi bevege oss hinsides oss selv.

Når vi godtar den vi er, blir vi den vi er. Når jeg godtar den jeg er, blir jeg den jeg er.”

29
jun

Helhet

28.6: “Begriper du ikke at havet er vannets hjem? Alt vann som ikke er i havet, er ute på en eller annen reise, og det lengter hjem, så det er nødt til å finne veien dit en dag. (Zora Neale Hurston)

Alle er vi som vann. Vi er ute på reise for å vende tilbake til oss selv. Noen av reisene har ført oss langt av lei, og mange av dagene våre er blitt sugd opp av sandbankene i elva som omslutter oss. Men vi flyter videre – svulmende og vannrike i livets vår, ofte redusert til en liten sildrende bekk når vi nærmer oss høsten. ”Tilbake, tilbake, tilbake” mumler vi mens vi tumler over steinene i elveleiet, vel vitende om at skjønt veien går gjennom ny og fremmede riker, er målet en tilbakekomst.

Vannet må tilbake til havet, akkurat som jeg må tilbake til meg selv.”

 

Jeg forstår at det er viktig å finne ut hvem jeg er og bli hel, men det er lettere sagt enn gjort. Dette grublet jeg sjelden over da jeg var i 20-års alderen. Men nå i mer voksen alder har det blitt mer og mer tydelig for meg at det er viktig å finne tilbake til meg selv. Jeg har lenge hatt behov for å finne ut hvem sjelen min er og hvor den kommer fra. Hva er sjelens oppgave med meg?

27
jun

Handlingskraft

27.6: “Vil du at noe skal bli skikkelig gjort, så få et grepa kvinnfolk til å gjøre det. (Bette Davis)

Hvis det er noe vi ”grepa kvinnfolk” kan, er det å få ting unna. Kvinner er så praktisk anlagt. Vi har en fabelaktig evne til å se hva som må gjøres. Brette opp skjorteermene og gjøre det. Det er sjelden vi føler oss så stolte, for jålete eller for overlegen til å gjøre det som trengs.

Av og til overser vi hvor viktig dette praktiske grepet om hverdagen er. Vi venter på den store inspirasjonen, den viktige anerkjennelsen eller det store gjennombruddet. Men livet består jo av vanlige oppgaver som må gjøres. Av og til ser vi ikke hvor viktig noe er bare fordi det er så dagligdags og ordinært. Det vi gjør er viktig, og vi gjør det godt. Ser vi ikke det, er det en form for uærlighet. Og vi vil da vel ikke være uærlige?

Jeg er et ”grepa kvinnfolk”. Bette Davis satte i hvert fall på pris på slike som meg. Kanskje jeg skal prøve å godta meg selv også” 🙂

Dette var dagens meditasjon for kvinner som gjør for mye. Jeg er jo veldig flink til å brette opp armene og gjøre alt mulig. Skru sammen bordet på kontoret når det ikke passer helt for meg. Lage mat, vaske opp, ta i et tak der andre trenger hjelp. Min største utfordring er å la andre delta! La andre hjelpe til! Jeg er oppdratt til å greie alt selv, og det gjør jeg – uten tvil. Og jeg er evig takknemmelig for alt jeg kan. Problemet mitt er at jeg gjerne vil ha det gjort NÅ, og ikke etter hvert – da gjør jeg det heller selv, og gjett om det er flere som har funnet ut det – og utnytter det!! Det er ikke rart jeg føler meg litt sliten av og til!? Det er jo en fin måte å slippe å tenke også da 😉 bare gjøre. En handlingens kvinne 🙂

Jeg vet at jeg er praktisk anlagt, jeg er løsningsorientert og prøver å få til det meste 🙂 og det håper jeg at jeg kommer til å gjøre hele livet 🙂

26
jun

Å leve fult og helt

26.6: “Når jeg snakker om erotikk, er det som en bekreftelse på den livskraften som finnes i kvinner. Jeg snakker om den mektige kreative kraften vi kjenner og bruker, en kunnskap og bruk vi nå gjenerobrer i språket, i historien, i dansen, i kjærligheten, i arbeidet, i livet (Audre Lorde)

I dag har vi da en fantastisk anledning til å feire oss selv som kvinner! At vi feirer oss selv betyr ikke at vi ser ned på menn eller ikke liker dem. Vi bare feirer oss selv og den spesielle innsatsen kvinner har gjort, gjør og kan gjøre.

Vi har alle spesielle evner. Ingen andre har akkurat de egenskapene og evnene den enkelte av oss har å tilby. Mange av dem har vi ikke til tross for at vi er kvinner, men på grunn av at vi er det. Hvis vi ikke vil dele våre kvinneevner fullt og helt, er vi gjerrige, og ingen av oss vil vel være gjerrige?

Hurra! Jeg feirer meg selv!”

Deilig å ta en annen dag enn kvinnedagen for å feire meg selv 🙂 Jeg har gått til innkjøp av reker og jordbær – så gjett om det blir feiring 🙂 Jeg jubler over å være kvinne med fantastiske egenskaper som ingen andre har 😉

25
jun

Å føle seg verdiløs

25.6: “Jeg slo over fra negativ tenkning til arbeidsnarkomani. Slik fortsatte jeg å mishandle meg selv. (Judy)

Å føle seg verdiløs gir seg mange utslag. Et av dem er at en mishandler seg selv. Mange kvinner har etter hvert skjønt at deres hang til å misbruke seg selv er deres grunnleggende tvangshandling.

Å arbeide for mye er å mishandle seg selv. Å sørge for at vi har det så travelt at vi ikke har tid til oss selv, er også å mishandle seg selv. Å være så opptatt av å ta vare på andre at vi ikke kjenner våre egne behov, er å mishandle seg selv. Å være så orientert mot det utenfor oss at vi selv mister betydning, er å mishandle seg selv.

Når vi mishandler oss selv, er det ikke til å unngå at vi også kommer til å mishandle andre. Begge deler er nedbrytende.

Selv om jeg re blitt vant til å mishandle meg selv, tror jeg ikke jeg har godt av det. Jeg vil forsøke å åpne meg for det jeg har godt.”

 

Nå ble jeg overrasket. Jeg er en selv-mishandler 🙂 hehehe – det må jeg da få gjort noe med. Det vil vel også si at siden jeg jobber så mye og holder på med noe hele tiden så føler jeg meg verdiløs?! Vel, på jobben føler jeg meg faktisk veldig sterk.

Leser i boken “Du er forandringen!” av Ragnhild Nilsen og hun ser på Loven om tiltrekning og enda dypere gjennom Loven om transformasjon. Der hun beskriver smertevesenet som gjerne vil spise av negative tanker og som gjør alt det kan for å få meg til å tenke negativt. Nok en gang får jeg et bevis på/ eller en veiledning på at jeg må ta mer tid til meg selv og bli snillere mot meg selv.

25
jun

Englereisen finnes på norsk

Englereise - hjelp til meditasjon

Gillian Gotfredsen har lest inn englereise på norsk. Det går an å laste den ned en Mp3-fil og nå skal stedatra mi få den 🙂

http://www.nlpnorway.com/visartikkel.asp?art=396 – så kommer du inn til CD’er og Mp3-filer. Siden jeg allerede hadde lastet ned den engelske versjonen (Angelic Journey) så var jeg allerede medlem. Jeg vet ikke om det er nødvendig å være medlem.

Jeg har lastet den ned, og Gillian G har virkelig The Voise That Heals – Stemmen som heler. Hun snakker godt norsk, med et lite snev av engelsk-aksent.

Anbefales på det varmeste

24
jun

Mot

24.6.: «Dette er kunsten å være modig: Å se tingene som de er, og likevel tro at seieren ikke er hos dem som unnviker det onde, men hos dem som nyter hver dråpe av det gode. (Victoria Lincoln)

Godt sagt! Mot er ikke bare å se tingene som de er, enda det er av største betydning. Mot er å godta realitetene og forbli troskyldig nok til å fortsette å se og erfare alt det gode som skjer med oss.

På universitetet fikk jeg tilnavnet ”Pollyanna” fordi jeg likte ikke alltid de krevende oppgavene og de nærmest sadistiske eksaminasjonene vi måtte gjennom. Likevel måtte jeg alltid innrømme, om jeg var ærlig overfor meg selv, at jeg hadde lært noe når det var over. Jeg tenkte litt over tilnavnet ”Pollyanna”, og vant et snev av fordømmelse i det. Etter å ha overveid det, forsto jeg at Pollyanna var en som fornektet det negative og bare så det positive. Det gjorde ikke jeg. Jeg både så og godtok det negative, og jeg gledet meg over det positive som fantes. Derfor falt det meg ikke vanskelig å studere. Det har heller aldri vært noe problem å arbeide.

Et smil, et nikk i heisen, noen minutters ro – dette er å nyte hver dråpe av det gode.»

Dette passer bra til meg. Jeg ser tingene som de er, selv om jeg liker å tro at ting er rosenrøde – så vet jeg at de ikke er det. Jeg aksepterer en god del, men så har jeg selvfølgelig ting jeg gjerne vil endre og da har jeg endelig blitt så modig at jeg tør å si fra. Selv om en ser det negative er det jo ikke alltid nødvendig å gjøre noe med det, men det er modigst å ta tyren ved hornene og gjøre noe med det.

24
jun

Tips ved forkjølelse

Når jeg er forkjølet så blir jeg ofte tett i nesen, og det er noe av det verste jeg vet. Ofte blir det endel slim også. Det viktigste jeg gjør er å drikke mye lunket vann. Jeg smådrikker stortsett hele tiden, selv om jeg ikke har lyst på. Jeg gjør det fordi jeg vet at væske får slimet til å bli tynnere i konsistens og da er det lettere å få det opp

 Når jeg er syk så passer jeg på å drikke endel solbærsirup med kokt vann og varmt vann med et par skiver frisk ingefær og litt honning også. Dette styrker meg 🙂 Så bruker jeg saltvann som jeg «sniffer» opp i nesen. Jeg bruker også mye hvitløk når jeg er syk. En kollega av meg bruker rå hvitløksbåter opp

Favoritten fra Lerum

Favoritten fra Lerum, smaker godt med kokt vann

 i hvert nesebor når hun er tett i nesen, men dette har jeg ikke forsøkt selv. Hun sier det hjelper – jeg tar heller nesespray. Kanskje jeg brude prøve 😉

Jeg er ikke flink til å være forkjølet, da blir jeg skikkelig sutrete og syns synd på meg selv. Når jeg derimot er skikkelig syk så er jeg mye flinkere til å bite tennene sammen og stå på. Pussig? Ja, det syns jeg.

Hvis jeg har tungt for å puste så bruker jeg også å «leppe-puste», det vil si at jeg trekker pusten så langt ned jeg greier, og så strammer jeg leppene til en tynn strek og blåser sakte ut. Da får også lungene en god effekt. Det er viktig å huske på å hoste mye, få det ut så slimet ikke stagnerer og  blir grobunn for lungebetennelse.

Så til det som kanskje er vanskeligst, i alle fall for meg, hold sengen. Vær i ro. Slapp av. Ikke dra ut og smitt andre. Vær hjemme, i ro og bli frisk.

God bedring.

Her går det an å lese litt mer om ingefærroten: http://evinas.no/subdet16.htm

Bildet er tatt fra Evinas.no

Ingefærrot med kokt vann og honning - godt for kropp og sjel