Skip to content

Posts from the ‘Hund’ Category

18
okt

Til alle hundeeiere og andre som omgås hunder

Jeg fikk nettopp en flott påminnelse fra en hundeeier til en annen. Hun hadde sakset det fra en ukjent avis nordpå, men kunne ikke huske hverken hvilken avis eller når hun hadde kommet over det.

Vov - jeg er så glad for å høre stemmen din, du er hele mitt liv

 

Her er i alle fall hundens 11 bud:

 

1) Jeg lever bare i 15 år. Enhver atskillelse fra deg betyr sorg for meg.

2) Gi meg tid til å forstå hva du forlanger av meg.

3) Gjør meg tillitsfull – du er hele livet mitt.

4) Vær ikke sint på meg lenge av gangen, og sperr meg ikke inne som straff.

5) Du har ditt arbeid, dine fornøyelser, dine venner. Jeg har bare deg!

6) Snakk med meg! Selv om jeg ikke forstår ordene, så blir jeg glad over å høre stemmen din.

7) Husk at jeg aldri kan glemme hvordan du er mot meg.

8 ) Før du slår meg: Husk at tennene mine kan knuse hånden din, men jeg bruker ikke styrken min – mot deg.

9) Når du blir irritert på meg fordi du har mye å gjøre, så tenk på at jeg kanskje er syk, har vondt i maven, lå for lenge i solen, er trett eller lei meg.

10) Ta deg av meg når jeg blir gammel. Husk – du blir også gammel en gang!

11) Vær hos meg når jeg har det vanskelig. Alt blir lettere å bære fordi jeg har deg.

Hilsen Hunden Din.

 

Tenk på dette, hundeeiere

Båndtvang for hund. Spesielle regler utover lovverket. Sjekk for området du bruker å gå tur i.

Jeg vil faktisk også benytte meg av å minne alle med-hundeeiere på båndtvangen. Båndtvang er nedfelt i Norges Lover og den finnes for flere grunner. Se også etter om det er ekstraordinær båndtvang i området du går tur i eller i din kommune.

hos http://alphadog.no/ kan du få hundeposer i ulike farger

Ellers vil jeg si at jeg syns nordmenn er jevnt over veldig flinke til å plukke opp avføringen etter hundene sine. Bruk gjerne restavfallsdunken min til å kaste hundeposen når du går forbi.

 

– Trinity

30
jun

Troya til napping

 

napping Troya er en strihåret dachs og hun har hatt “lang” pels hele sitt liv (2 år). Vi har prøvd å nappe henne litt innimellom, men det er ikke så morsomt når hun piper og viser tydelige tegn på at dette liker hun ikke. Derfor fant vi fram til en skikkelig proff. Anne Igsi i Østfold, det var helt genialt å dra dit. Hun holdt Troya rolig under nesten hele seansen og fikk flidd pelsen hennes. Troya fikk ca halv størrelse, hun ser både søt og underlig ut. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg likte henne bedre  når hun hadde litt lengre pels med krøller i. Men nå har vi lyst til å få henne på utstilling og da må hun se ut som den ekte strihårete dachsen hun er. I alle fall en stund. Så får vi kanskje finne en middelvei og nappe bare det som er nødvendig for at hun skal slippe gnagsår når hun jakter og for store snøballer på bena når det er vinter. Her kan du se hvordan hun mistet pelsen etterhvert. først på hodet – og så på resten av kroppen.troya

1
jun

Troya – en nydelig strihåret dachs

Troya, min søte strihårete dachs

Jeg har aldri hatt noe forhold til dyr. Jeg har alltid hatt dyretekke, men det har igrunnen bare vært irriterende. Så fikk søstra mi en «liten» hund – en blanding mellom husky og buhund – han heter Varg og er bare helt nydelig. Han er så sterk at det neste er umulig å gå tur med han, han går tur med meg 🙂 Her fikk jeg en lett tilvenning til hunder og så møtte jeg en mann som hadde hund. Troya dukket opp i mitt liv. Hun er virkelig liten, siden hun har så korte ben. Hun er mye søtere enn mange hunder jeg har sett tidligere. Det skjer fra tid til annen at jeg kjenner at jeg er veldig glad i henne. Hun er to år og er en skikkelig «hoppe hund» 🙂 det vil si at hun hopper når hun er glad, når hun vil ha mat, når noen kommer og vil hilse på henne. Det begynner å bli ganske slitsomt med all den hoppinga (som en annen kenguru), så vi får vel se hva vi kan finne på for å få henne til å slutte med dette.

Ellers så har hun også fått seg en springer fra http://www.springer.no, denne fungerer helt supert. Vi måtte bare forlenge tauet litt slik at det nådde ned til henne, men nå er hun iallefall med på sykkeltur. Det ser ut som hun stor koser seg der hun løper, og innimellom løper hun så fort at hun trekker sykkelen 🙂 tenk den lille hunden greier å trekke en voksen mann på sykkel 🙂 nå har hun nettopp vært ute på en kort sykkeltur, siden det er så varmt i kveld. Hun var så sliten når hun kom inn at hun ikke orket å strekke seg etter en godbit engang. Det er alltid morsomt å dra på sykkeltur med Troya for plutselig er det bråstopp!!! Da må hun på do, og det er bare å stoppe for ellers blir hun slept etter sykkelen på rompa – det skjedde vel et par av de første gangene før vi skjønte hva som skjedde.

Troya er en stolt jeger og hun jakter stortsett på rådyr. Så turer i skogen utenom jakten kan være en prøvelse 🙂 hun kjenner lukten av vilt og vil bare dra avgårde – da blir hun nesten så sterk som hunden til søstra mi som jeg fortalte om innledningsvis.