Skip to content

Posts from the ‘Sjelen’ Category

9
nov

Dag 394 – Ekte livsglede kommer innenfra

«En følelse av at større eiendeler, uansett hva slags de kan være, vil i seg selv gi tilfredshet eller lykke, er en misforståelse. Ingen person, sted, eller ting kan gi deg lykke. De kan gi deg grunn til lykke og en følelse av tilfredshet, men Ekte Livsglede kommer innenfra» – Genevieve Behrend (1881-1960) Din usynlige Kraft.

Sunset joy by Kirsten Bailey

Barn er veldig flinke til å finne sin glede innenfra. De trenger ikke materielle ting for å føle glede. Når jeg kjenner på min indre glede i blant, føler jeg meg så barnslig og enkel at det er som om jeg skammer meg over disse enkle ting som som gjør meg lykkelig. Jeg ønsker at jeg skal bli glad og føle tilfredshet over ting jeg eier og ting jeg ønsker meg. Jeg har ikke hatt så mange ting opp gjennom livet mitt som det jeg har i dag. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det jeg har så jeg burde føle glede over at jeg endelig har fått en del av de tingene jeg alltid har ønsket meg. Når sannheten skal fram har jeg stadig dårlig samvittighet for at jeg har fått ting jeg ønsker meg. For jeg burde brukt ønskene mine til noe bedre enn teknologi og flotte duppedingser. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne glede meg over de ting jeg har, og at jeg ikke følte meg som et dårlig menneske når jeg koser meg med de ting jeg har. Det som får meg til å kjenne på glede og lykke er når jeg sitter på et stille sted og ser små ting rundt meg. Eller her om dagen da jeg så et gammelt par danse sammen til tonene fra et trekkspill, de er stive av livets påvirkning på kroppene, men de svingte seg sammen som om de aldri hadde gjort annet. Da kjenner jeg på en indre lykke, tårene triller og jeg smiler gjennom tårene. Jeg unner alle mennesker å oppleve slike ting.

 

– Trinity

2
okt

Dag 375 – Du har alltid kontroll på hva du holder inne i deg

«Vi tiltrekker oss selv det vi holder på innsiden. Enhver omstendighet, hver eneste person og hver situasjon vi tiltrekker og opplever er basert på hva som er inne i oss. Kan du be om et mer enestående og fantastisk system enn dette? Ditt liv er en refleksjon av hva du holder inne i deg, og hva du holder inne i deg er alltid under din kontroll.»

Gi aldri opp - du kan ta kontroll over deg selv - det er bare opp til DEGHva holder du inne i deg? Jeg holder på å lese om arketypene som styrer livet mitt. Hvilke arketyper jeg har – det er jeg ikke helt klar over enda, men jeg forsøker å finne ut av det. Caroline Myss har skrevet en del om arketyper i sine selvutviklingsbøker. Noe er veldig tung litteratur hvis du ikke er vant til å jobbe med deg selv og ditt indre. Noe er enklere å forstå. Den jeg holder på med nå er en del jobbing med. Det er spørsmål som skal stilles og besvares – det er å virkelig finne ut hva jeg holder inne i meg, som er med på å påvirke tankene mine, reaksjonsmønstrene mine og som gjør at jeg tiltrekker meg det jeg alltid gjør – for det er et visst mønster i det jeg tiltrekker meg. Hvis du er en av de som har lest bloggen min en stund så vet du at jeg holder på å jobbe med å finne ut hva jeg holder på innsiden og å endre mine måter å håndtere meg selv og andre på. Jeg føler jeg er virkelig på rett kjøl for tiden. Jeg forsøker å kvitte meg med frykt, negative tanker, lav selvfølelse og jeg kommer ikke til å gi opp før jeg har greid det.

 

– Trinity

30
sep

373 – Lykke avhenger av oss selv

«Lykke avhenger av oss selv.» – Aristoteles (384-322 f.Kr)

Two of Roberta Bauman´s dresses

Lykke kan være så mangt. Jeg har en følelse av at mennesker i dag er på jakt etter så store følelser og at lykkefølelsen skal være så kraftig at det slår pusten ut av dem. Jeg tror ikke lykken opererer på den måten. Lykken er akkurat det du ønsker det skal være som gjør at du føler deg litt lettere til sinns. For meg kan lykken være å sitte med en kopp kaffe og bare se utover sjøen. Eller kjenne duften av trær tidlig på våren. Lykke er også å gå på utstilling og se på de vakre ting andre – og jeg selv – har laget. Lykke kan være å kunne stå opp på morgenen. Jeg trodde aldri jeg skulle bli lykkelig uten barn, men det ser ut til at jeg godt kan være det. Lykken min ligger ikke lagret i andre. Lykken min er bare min, og den ligger i meg. Jeg har begynt å gjøre ting som understøtter min lykkefølelse. Jeg forsøker å prioritere det – og jeg sier forsøker for jeg har lett for å la jobb, hus og heim sluke tiden min. Jeg har alltid vært et menneske som har vært der for alle andre enn meg selv, så jeg måtte isolere meg en lang periode i mitt liv, bare for å kjenne etter hvem er jeg. Jeg har ikke funnet svaret enda, men jeg holder på å krype ut av «puppen» jeg stengte meg inne i. Så fra å være en liten larve, som bare var der for andre, skal jeg snart strekke vingene mine og se om jeg er en møll eller en sommerfugl. Uansett er jeg mer fri fordi jeg kan fly. Er du lykkelig? Hva er det som gjør at du føler lykke? Tør du å fortelle noen om det? Ikke jeg, jeg er livredd for at den lille kriblingen inne i meg, som jeg kaller lykke, skal bli borte igjen – like raskt som den dukket opp kan den jo forsvinne. Når jeg ser at lykkefølelsen vedvarer – da skal jeg komme ut og fortelle om det til de jeg har nærmest meg.

 

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

24
sep

Dag 367 – En affirmasjon for resten av ditt liv

En affirmasjon, eller bekreftelse for resten av livet ditt: «I det nye bildet av de kommende årene ser jeg livet mitt vokse og utvide seg i alt, i helse, ungdom, og ubegrenset energi til alle tider og under alle omstendigheter. Jeg ser meg selv i fullstendig frihet. Jeg ser ubegrenset vekst i min personlige kapasitet, mentale kraft, og intellektuelle glans. Jeg ser stadige forbedringer i alle deler av min personlighet og min kropp. Jeg ser daglig vekst i min visdom, forståelse, innsikt og erkjennelse. Jeg ser meg selv i fred, harmoni, kjærlighet og glede, og jeg ser min karakter utvide seg til å bli sterkere og vakrere. Jeg ser evigvarende vennskap, bekjentskaper og miljøer. Jeg ser meg selv i evig glede og uendelig lykke.»

Jeg har skrevet om affirmasjoner tidligere, men ingen så kraftfull som denne. Jeg kjenner at den tar tak i meg – langt inn i sjelen min. Kanskje har jeg endelig funnet en affirmasjo – en bekreftelse – jeg kan tro på. Og om jeg gjentar den lenge nok så blir det en sannhet for meg. Jeg skal nå skrive den ned og henge den opp et par steder i huset og på kontoret mitt. Kanskje til og med på døren inn til kontoret mitt slik at andre kan få gleden av den også.

Med ønske om en strålende uke

 

– Trinity

28
nov

Dag 145 – Overvekt sitter mellom ørene, det er tankene dine som er med på å holde vekten høy

Dag 145:

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, så er det viktigste – mer enn noe annet – å føle glede og å være lykkelig nå, til tross for vekten din. Hvis du kan føle glede nå, til det punktet hvor du føler deg så bra at vekten ikke spiller noen rolle lenger, da vil den falle bort. Det eneste som holder vekten er din motstand mot den, og når du er glad vil du gi slipp på motstanden om vekten din, og dermed vekten din.

Ta en Ole Brumm når du føler deg overvektig

Vel, endelig fikk jeg delt en Ole Brumm med deg. Han er deilig og rund og syns i grunnen det er ganske flott. Dagens tekst antyder at overvekt sitter mye mellom øra – som jeg sier det når noe sitter i psyken eller i tankene. Jeg har ofte tenkt på at overvekt er med på å beskytte kropp og sjel mot vanskeligheter og utfordringer. Jeg ser ikke bort fra at det kan være en del av overvekten. Jeg er selvfølgelig 100% klar over at overvekt stort sett kommer fra for høyt inntak av næring i forhold til bruk og forbrenning. Men ingen kan fortelle meg hva som kom først av høna og egget heller. Forskning viser stadig at overvektsproblematikken er mer kompleks og komplisert enn at den overvektige spiser for mye mat og godteri, ingen ting er så sort/hvitt lenger.

I følge dagens tekst er det BARE å endre på tankesettet og følelsene våre i forhold til overvekt – og VIPS på mystisk vis vil overvekten bare fordufte. Jeg tror at hvis følelsen endres og tankene like så vil det bli enklere å være aktiv, spise sunnere, være glad, danse litt, rocke kroppen litt og så er det ikke noe hokus-pokus i at kroppen mister vekt.

damn

Ha en fortreffelig mandag – og gjør som Ole Brumm – kast speilet og den flotte damen fra 50-tallet – lev lykkelig og ikke bry deg om det som plager deg Smilefjes som blunker (Jeg må nesten le når jeg blir halv ironisk – for i mitt hode er det ingen enkel vei til hverken lykke eller en slank kropp).

 

– Trinity

8
nov

Dag 125 – Mot strømmen eller med strømmen. Det er ditt valg

Dag 125:

Tenk deg livet som en rask elv. Når du handler for å få noe til å skje vil det føles som om du går mot strømmen av elven. Det vil føles hardt og som en kamp. Når du handler for å motta fra Universet, vil du føle det som om du flyter med strømmen av elven. Det vil føles uanstrengende. Det er følelsen av inspirerte handlinger, og av å være i flyten av Universet og livet.

Å kjempe mot strømmen kan være en unødvendig utfordring

Det blir mye knall og fall om vi alltid skal stritte imot strømmen. Hvis vi alltid skal finne våre egne veier å gå, våre egne løsninger, våre egne måter å leve livet på. Det er tungt å alltid skulle være unik, og annerledes. Det er slitsomt å alltid finne opp kruttet selv. Jeg har alltid gjort det. Jeg har vært redd for å bli kalt “hermekråke” og lignende. Jeg har alltid vært redd for å tråkke andre på tærne ved å gjøre som dem. Jeg vil ikke støte noen.

Det er bedre å flyte med elven enn å stritte imot

Nå som jeg fikk dagens tekst så tydelig så lurer jeg på hvorfor jeg aldri bare har latt meg flyte med. Hvorfor har ikke jeg bare gjort som alle andre og funnet de enkle løsningene på problemer og utfordringer? Det er egentlig et godt spørsmål. Da jeg skrev hovedfagsoppgaven min ville jeg absolutt gjøre noe som ikke de andre gjorde. Og jeg gjorde det – men brukte lengre tid. Ja, det er sant – jeg greier det som regel, men jeg sliter mye mer – og helt unødvendig! Bare fordi jeg ikke deler mine drømmer og tanker om hva jeg har lyst til å holde på med (fordi jeg ikke har råd o.l) og noen andre begynner med det jeg har drømt om – da gir jeg meg og finner på noe annet. Sukk – jeg er en “slow learner” ser det ut til. Det er faktisk ganske oppfriskende å skrive om de mønstre og vaner jeg har. For da blir de tydeligere for meg.

Fra nå skal jeg gjøre det jeg har lysst til og flyte med strømmen. Jeg skal lese bøker andre leser (for jeg vil jo ikke lese bøker alle andre leser…) se filmer som er opphauset, følge mine drømmer selv om andre jeg kjenner holder på med det samme. Nå skal jeg ikke la andre stoppe meg lenger!

Med ønske om en dag med fri flyt til deg og meg

 

– Trinity

6
nov

Allehelgensaften – en liten hilsen til mine kjære som er gått bort

I kveld gikk jeg en tur ned på gravlunden for å kjenne på atmosfæren når mørket trådte inn og alle lysene og lyktene skinte. I Horten er det veldig mange som er flinke til å gå ned og stelle på gravplassene akkurat denne helgen. Allehelgensdag. Til heder, ære og for å minnes våre kjære som er døde.

allehelgensaftenallehelgensaften2allehelgensaften3allehelgensaften4allehelgensaften5

Det var mye folk som spaserte på gravlunden og barnelatter som trillet ut til glede for alle døde.

Stemningen var bare så utrolig vakker – så jeg vil gjerne dele litt av inntrykkene jeg sitter igjen med. Det er 6. november 2011, klokken var rundt 19-20, det var vindstille og + 9oC – altså ingen tegn til snø.

Med ønske om en stille og rolig natt til alle som har noen å minnes.

 

– Trinity

5
nov

Dag 122 – Jo mer du øver på å tiltrekke deg, jo større magnet blir du

Dag 122:

flower2_really_small

Husk at du er en magnet som tiltrekker alt til deg. Når du har fått klarhet i tankene dine om hva du vil, har du blitt en magnet for å trekke de tingene til deg, og de ​​tingene du ønsker er magnetisert til deg i retur. Jo mer du øver og begynne å se loven om tiltrekning bringe ting til deg, jo større magnet blir du, fordi du vil legge til kraften fra tillit, tro og å vite.

all_wishlists

Om ikke lenge skal jeg trekke ønskelistene mine inn i photoshop og hake av alt jeg allerede har oppnådd Smilefjes og tiltrukket meg Smilefjes

Så er det ikke lenge til det er på tide med en ny ønskeliste og ønsketanker.

 

– Trinity

20
okt

Dag 105 – Din jobb er DEG nå. Slutt å ofre deg selv for andre – ved å gjøre det sender du på feil frekvens til universet.

Dag 105:

Mange mennesker har ofret seg selv for andre, de tenker når de ofrer seg selv at de blir en god person. Feil! Å ofre seg selv kan bare komme fra tanker om absolutt mangel, fordi den sier: "Det er ikke nok til alle, så jeg går uten." De følelsene føles ikke bra og vil føre til irritasjon. Det er overflod for alle, og det er hver persons ansvar å tilkalle egne ønsker. Du kan ikke fremkalle overflod for en annen person fordi du ikke kan tenke og føle for en annen. Din jobb er DEG! Når du gjør å føle seg vel en prioritet, vil den flotte frekvensen utstråle og berøre alle i nærheten av deg.

verdifull

I boken til Neale D. Walsch “Himmelske samtaler” står det at mennesker ofte ser på seg selv som ikke god nok, ikke vidunderlige nok, ikke syndfri nok for å bli hel. Så lenge har du fornektet hvem du er at du har glemt hvem du er. Han skriver videre at det er ingen tilfeldighet at vi som mennesker tenker slik om oss selv, vi kunne ikke erfare hvem vi er eller skape den vi er om vi alltid hadde vært perfekt. Vi befinner oss i en prosess hvor vi erfarer oss selv ved å skape oss selv på nytt hele tiden. Han skriver også at det er en stor synd å ikke sette deg selv først. Det er ditt eneste ansvar. Du skal skape dine egne erfaringer og ikke leve på andres opplevelser og erfaringer.

Gå til din høyeste tanke om deg selv. Forestill deg det jeget du ville være hvis du levde ut den tanken hver dag. Forestill deg det du ville tenke, gjøre og si, og hvordan du ville reagere på hva andre gjør og sier. Ser du noen forskjell på denne projeksjonen og det du tenker, gjør og sier i dag? Hvis du er som de fleste medmennesker svarer du Ja på dette spørsmålet. Da har du potensialet for å bli din høyeste tanke om deg selv gjennom å endre tankene, ordene og gjerningene dine for å tilpasse dem til din høyeste visjon. Det finnes ingen enkel vei dit. Det kommer til å kreve en utrolig mental og fysisk anstrengelse. Når du er villig til å gjennomføre denne anstrengelsen – da er du rede til å sette deg selv før andre. Da vil du utstråle at du er verdifull og at du også har en plass i Universet. Da vil de rundt deg nyte godt nettopp fordi du sender på en frekvens for deg selv.

Som sykepleier var jeg alltid veldig opptatt av å holde meg frisk, for hvis jeg var syk kunne jeg ikke hjelpe de som var syke. Den gangen var jeg mye flinkere til å ta vare på meg selv for at de rundt meg skulle ha det bra. Hvis jeg har sovet dårlig er jeg gretten og da har ingen det bra rundt meg. Så jeg kjenner de små eksemplene på at dette er logisk og riktig, men igjen kjenner jeg på følelsen av at jeg ikke er sterk nok til å kreve min plass. Der jeg er i dag er jeg stort sett for å andre, jeg har gjort meg selv verdiløs og uten vilje til å gjøre det som er bra for meg selv.

God morgen til alle verdifulle medmennesker

Med ønske om en strålende, utfordrende og anstrengende dag Smilefjes som blunker Må du føle deg verdifull i dag. Må du sette deg selv øverst og først i dag og for alltid.

 

– Trinity