Skip to content

Posts from the ‘Stemor’ Category

8
okt

Dag 93 – Latter tiltrekker glede og frigjør negativitet

Dag 93:

Latter tiltrekker glede, frigjør negativitet, og fører til mirakuløse helbredelser og kurer.

Ta vare på solstrålene i livet ditt

Vet du hva stesønnen min gjorde en gang jeg var i litt dårlig humør? Jo, han kom bort til meg og ba meg snurre han rundt – og vet du hva det endte med? Han ler kjempe høyt og ber meg gjøre det en gang til – og vips sto vi der – midt mellom mathyllene i butikken og lo høyt. Når barn ler så smitter latteren veldig ofte.

Det er ikke for uten grunn at man sier at latter er smittsomt. Når noen ler godt rundt deg så er det vanskelig å la være å le sammen med. En god latter forlenger livet – sa kjerringa og flira seg i hjel.

Hoppeslott kan gi mye latter og glede

Noen blir vi bare lattermilde av å være sammen med

I dag skal jeg på kurs og jeg har en følelse av at det kommer til å bli mye latter og glede denne helgen. Ut fra dagens tekst så håper jeg at jeg skal være både sliten og frigjort fra negativitet etter helgen, det skal bli morsomt å se hvilke mirakel som blir resultatet etter all gleden og latteren jeg forventer meg.

Jeg håper du også får en latterfull og gledelig dag (holdt nesten på å skrive en latterlig dag!! ups) – som ender opp med små og store mirakler for deg og dine.

 

– Trinity

6
okt

Høstferie og et besøk hos Høyt og Lavt i Svarstad

For et par dager siden fant jeg en interessant annonse i lokalavisen. Nå har jeg hatt med meg stebarna mine hit og det var virkelig suksess.

Annonse fra Gjengangeren i Horten

I går satte vi pris på høstferie og høstværet. Vi pakket en sekk med litt niste – dog kunne vi ha husket litt ekstra varmt tøy (det er jo tross alt oktober). Tok med barnas farmor. Så satte vi kursen mot Svarstad i Vestfold, vi hadde som mål at vi skulle besøke Høyt og Lavt for å se om det var noe for barna der. Høyt og Lavt er en aktivitetspark der klatring og zip-line er HOT. Det jeg likte aller best er at det er bare de som skal klatre/delta som betaler – jeg som skulle fotografere og følge med fra bakken betalte ikke noe.

Er klatreselene festet riktig

Sitter utstyret som det skal? Hva er denne til?Hæ – heter den “trinse” – så morsomt. Alle som ikke hadde vært i parken fra før måtte gjennom en opplæring. Denne opplæringen tok utrolig lang tid og her holdt både små og store på å gi opp. Det var bare én ting jeg virkelig savnet ved opplæringen – det var at alle burde prøve å kjenne hvordan det hadde vært om de ramlet og ble hengende i sikringen – dette kunne hjulpet mange fra å være redde.

Alle måtte gjennom opplæringsløype OG en av familieløypene før de fikk sette avgårde i aktivitetsparken

Etter endt opplæring måtte alle som hadde vært på opplæring gjennom en av familieløypene for å få litt trening i å sikre seg og kjenne litt på hvordan høyden er og hindrene virker. Disse løypene var veldig morsomme for barna.

Det var klatrevegger, tauvegger, liner, bevegelige hindre og mye mer

Den ene utfordringen etter den andre som krevde konsentrasjon og balanse

Det var mange ulike hindre som skulle forseres, og det var mulig å avbryte ved noen av “pause-platformene” hvis det ble for utfordrende.

Zip-Line var veldig populært og det ga følelsen av å fly

Zip-Line ble favoritten. Og nå gleder barna seg allerede til at Aktivitetsparken skal åpne igjen etter vinteren. Så dette kan vi bare konkludere med ble en suksess. Mestringsfølelsen og selvtilliten kan virkelig boostes her ved Høyt og Lavt i Svarstad.

Høyt henger de og fort svever de fram.

Se opp for flygende mennesker hos Høyt og Lavt

Nå stenger de for sesongen om et par dager – så om du vil rekke å prøve så må du dra i dag, eller i morgen.

Vi har bestemt oss for å vente til våren når de åpner igjen – og gleder oss allerede.

Høyt henger de og sure – nei ikke denne gangen…

 

– Trinity

11
sep

Turist i Oslo med stebarna

I går tok jeg fri fra husmaling og oppussing og tok med stebarna og en venninne til hovedstaden. Vi ville benytte anledningen til å se Ötzi, han de kaller ismannen fra Alpene. Ötzi er utstilt på Kulturhistorisk museum i Oslo fram til november i år.

Vi møtte en vær på museetSørAmerikanske tradisjoner knyttet til de avdødeAfrikanske rytmer

Vi tok oss god tid gjennom Kulturhistorisk museum før vi skulle “hilse på” hovedpersonen. Vi gikk gjennom 10000 år i Norge og gjennom ulike deler av verden før vi fant den siste istid.

Det blir nok litt kaldt i t-skjorte når vi entrer den siste istidMed skrekkblandet fryd kunne Ötzi beskuesÖtzi - mannne fra isbreen

Da vi endelig kom fram til ismannen ble barna både forskrekket og skuffet. Minstemann ble mest skuffet for at mannen ikke var ekte, for det sa storesøster – så da måtte han få vite en “hemmelighet” – og det var at søstra var for redd mumier og levninger så hun må tro den er falsk, så nå tror han at det er en ekte del av Ötzi, i alle fall i noen måneder. Han begynte nesten å gråte da storesøster absolutt skulle realitetsorientere lillebror. Vi måtte nemlig passere noen egyptiske mumier på runden i museet og da ble hun nesten hysterisk, så da tror hun at de ikke er ekte. Vel – det er morsomt med barn og deres fantasier. Men jeg kjenner at det kan være vanskelig å huske på hvem som var ekte og ikke Smilefjes som blunker. Vi anbefaler at du tar en tur og ser med dine egne øyne.

Jeg er veldig stolt over hvor flinke de var til å være rolige (så godt de kunne), snakke med det de kaller “inne-stemme” på skolen og nysgjerrige på det de så.

Etter å ha vært på museum ble belønningen en tur med t-banen. Vi dro til Operahuset og fikk spist litt mat, pratet med et par måker og tatt noen kule bilder, samt løpt til toppen for å få ut litt energi.

Måkene på operataket kan bli veldig nærgående1 - 2 - 3 HoppOn the top of the world

Vi nyter sensommeren og etter en deilig time ute i solen måtte vi selvfølgelig kjøpe is. Alle fikk velge to kuler hver og alle smakte av hverandre. DA ble det plutselig mye is Smilefjes som blunker

Avsluttet med en kald fristelse fra deli de Luka før vi satte kursen hjemover

På vei tilbake til bilen gikk vi forbi en ny (gammel) butikk. Den hadde vært åpen i bare én uke (i går). Råkk & Rålls Retro og Brukthandel i Kristian Augusts gate. Jentene forelsket seg i hver sin retro vespa og guttungen kjøpte med seg noen gamle soldat-figurer. Han forelsket seg i butikken og i dag spurte han om det var mulig å dra dit en gang til. (Heldigvis er det søndag og butikker er stengt i dag.)

Ønskelister til konfirmasjonen er påbegynt - her fra retrobutikken i Oslo - råkk & rålls

– Trinity

26
aug

Kveldsbad i Oslofjorden med stesønnen min i kveld

Nok en fantastisk kveld her i Horten. Etter et styrtregn nå i ettermiddag og 19mm nedbør meldt i morgen benyttet vi sjansen til å få et kveldsbad, min stesønn og jeg. Dette er tredje kvelden denne uka – han elsker det og jeg elsker det. Været har ikke vært det beste og temperaturene synker stadig, men vi benytter hver mulighet til å forlenge sommeren.

Kveldsbad i fjorden 26.8.11

I dag har stesønnen min greid å svømme flere meter uten å synke til bunnen etter et par tak. Smilefjes med åpen munn Han er så stolt, og det er jeg også. Så kaster han seg uti og flyter midt i vannet – han har fått smaken på følelsen av å være vektløs i kveld. Nå kan han plutselig ikke få nok av kveldsbading. Jeg håper vi kan holde på lenge utover høsten. Helt til han svømmer ordentlig.

Superbaderen

Den beste bieffekten av kveldsbading er at han sover veldig godt om natten Smilefjes og vi har bestemt oss for å holde oss friske hele vinteren.

Og jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg liker å bade og leke, at jeg har funnet på å ta med barna, og spesielt stesønnen min på kveldsbading. Han jubler og fryder seg den drøye halvtimen vi holder på. Han koser seg og forteller alle hvor heldig han er som har en så kul stemor som tar han med på dette og alt mulig annet, som å gå på ski, sykle på tandemsykkel før han lærte å sykle osv. Og da blir jeg så takknemlig for barns ærlighet, spesielt når den er myntet på meg. Flaut fjes

 

– Trinity

16
jul

Ny fasade på huset gir følelsen av nytt hus

Nå har vi blitt ferdige med å skifte bordkledning på én vegg. Det er litt av en jobb, vi brukte ca en uke på alt.

Riving av bordkledning

Først måtte vi leie og sette opp stilase, da det er alt for høyt å arbeide uten noe som er sikkert å stå på. Jeg kom meg bare opp på andre platået – og kjente høydeskrekken gjøre bena mine myke og kroppen begynte å svaie. Men jeg kom meg opp dit og malte i to omganger – så jeg er utrolig fornøyd.

Ny bordkledning blir lagt på veggen

Etter at all gammel bordkledning var revet ned, og kjørt bort kunne det legges ny bordkledning. Denne varianten er mye flottere enn den gamle som var på huset. Det ble nødvendig å fore ut litt fra pappen, men ellers så det veldig bra ut innenfor bordkledningen. Takk og pris.

Ny fasade

Etter grunningen ble ferdig syns vi huset så utrolig fint ut i hvitt, så da kjøpte vi like godt hvit maling og fikk en enda større forandring på huset. Fra grått til hvitt. Det ble mer elegant og stilfult nå. Argumentet som gjorde utslag for å endre farge var at det vises mye bedre at vi har gjort en stor innsats og jobb denne sommeren. Hvis vi hadde beholdt gråfargen ville nesten ingen lagt merke til endringene som blir gjort. Vel vi har skaffet oss jobb utover hele høsten med å endre farge, men det er virkelig verdt det.

ny og gammel vegg og farge

På hjørnet mellom nytt og gammelt.

stilasen må opp på nytt

Så var det å sette opp stilaset på neste vegg og fortsette med samme runden på nytt. Skulle ønske vi kunne bygge ut huset litt samtidig. Nå som det blir tenåringer i hus kjenner jeg at det hadde vært godt med litt ekstra rom Smilefjes som blunker

jordbærbedet

På sørsiden har jeg et flott jordbærbed – jeg er ikke så flink med å velge planter så jeg valgte jordbær – og det ser ut til at de har greid seg gjennom oppussing. Så fram til vi skal drenere rundt huset så står de og frister med store, søte, røde bær.

Når huset er ferdig renovert skulle jeg ønske jeg kjente noen som er flink til å planlegge hage – for jeg kjenner at det får jeg ikke til. Jeg er veldig flink til veldig mye, men akkurat hage er en svakhet. Jeg har funnet ut at jeg vil ha masse roser. Så liker jeg lavendel, valmuer, keiserkroner, peon og rododendron. Men aller best liker jeg en pen, nyklipt, grønn plen.

 

– Trinity

15
jul

En gressring

I går fikk jeg meg en ny ring, laget av gress og kjærlighet. Jeg fikk også opplæring i hvordan det gjøres og hvor vanskelig det er å lage sånne gressringer.

gressring

Se så fin den er. To sjateringer. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan bevare den, for den er veldig skjør må du vite.

Tenkte å legge den i folie eller noe og lage et bokmerke av den. Slik at jeg tar vare på den. Det er første ringen jeg har fått, men stesønnen min har laget flere smykker til meg. Jeg føler meg veldig heldig Smilefjes

 

– Trinity

8
jul

Å vekke fiske-interessen

fiskecamp

Mens stemor var i Nord-Trøndelag i bryllup dro gutta på fiskecamp i Vestfold. Der var det virkelig suksess på alle fronter. Fra å bare ha lyst til å fange krabber på stranda til å få vekt fiske-instinktet. Det ble 8 fisk på guttungen denne helgen, og lykken var til å ta og føle på. Det er virkelig mer matnyttig å fiske enn å fange småkrabber i alle fall.

Nå har han fått et par turer ut på fjorden denne uka og fiskelykken står han bi, så da blir det bare enda morsommere å dra ut med fiskestanga.

sjoorret

Denne sjøørreten fikk de i Oslofjorden forige kvelden – og det er ikke ofte det har blitt med annet enn små torsk og makrell hjem så stoltheten var til å ta og føle på Smilefjes som blunker

Forleden så vi en gutt på rundt 10 år og en kompis som var ute og syklet, med fiskestang bak på ryggsekken sin – DET vil også junior gjøre når han bare blir stor Smilefjes og det skal han selvfølgelig få lov til. Alt som kan ta fokus bort fra tv, data og games er bare bra. Kanskje blir det speideren til høsten – og det hadde jo vært veldig kjekt. Nå som han har fått erfaring med å ligge i telt kanskje det også frister til gjentagelse.

Ha en stårlende dag – med fiskestang i handa, med regnfrakk og sydvest. Lunk på kaffekanna så liker vi oss best Smilefjes

 

– Trinity

27
jun

På tur til Stabbursbua i Larvik

Jentene på Stabbursbua

Før helgen tok jeg med meg stedatteren min og et par av hennes venninner på tur. Vi dro til Stabbursbua, som er en nydelig interiørbutikk og nettbutikk. Jeg visste den skulle ligge i nærheten av Larvik, så vi kjørte avgårde. Vel, når sant skal sies så var det ikke enkelt å finne fram. Jeg var ikke noe kjent på gamle E-18, så vi endte med å kjøre i feil retning da vi tok av E-18. Heldigvis skjønte jeg fort at vi måtte ha kjørt feil så vi forsøkte på nytt.

stabbursbua ligger virkelig ute på landet

Da vi endelig fant fram der vi skulle kjøre av var det lett å finne fram. Jeg hadde lest på Facebook og på stabbursbua.no at de skulle holde til i en låve på en bondegård, og det gjorde de.

Stabbursbua er virkelig verdt et besøk, om du skulle befinne deg i nærheten av Sandefjord eller Larvik. Her har de alt mulig. Interiør, kopper og kar, skinn, klær, sko, skilt – absolutt hva hjertet vil la se inspirere av.

afrikanske springbukkskinn

Den ene jenta jeg hadde med meg kunne fortelle at hun var glad hennes mamma ikke var med, for da hadde vi nok ikke kommet oss videre den dagen. Alle tre jentene “flyttet” inn på Stabbursbua – de likte seg så godt der at de fordelte møblene seg i mellom og kunne godt blitt igjen der. Det var virkelig kjekt å få lov til å være sammen med dem noen timer en dag i ferien deres. For noen skjønne jenter, snart tenåringer alle tre – så da tar jeg det ikke for gitt at de ønsker å dra på tur med en voksen.

en stappfull butikk med godbitermorsomme skilt og romantiske bilder

Så var det tid for lunsj, vi kjørte like godt ned til Larvik og gikk på Maja’s for å spise. Maja’s er et fantastisk bakeri med mange gode fristelser. Alle fikk baguett med pålegg og så fikk de velge et kakestykke hver i og med at en av jentene ble dobbelt norgesmester i helgen og har blitt uttatt til VM-troppen i drilling. Gratulerer med seier og uttak. Her er kaken hun valgte:

Maja's bakeri i Larvik_Dronningensgt 34A Marsipankake fra Maja's

Alle valgte det de liker best, bløtekake, napoleonskake, brownie og jeg selv tok toppen av litt ostekake. De ble raskt småkvalme av all kremen de hadde valgt seg så jeg lot de få slippe å spise opp, selv om de protesterte for å spise opp noe de har fått – jo det har de lært hjemmefra. Så forklarte jeg dem at en av mine teorier er at når vi har spist så vi er forsynt skal vi ikke proppe i oss resten, det er jo en grunn til at vi blir overvektige. Og så lærte jeg dem at det alltid tar et kvarterstid før de er ordentlig mette, og at det derfor er lurt å spise sakte så vi ikke spiser for mye eller for lite. Jeg skal innrømme at det er godt når ungjentene syns jeg er veldig klok og forklarer ting på en grei måte – da får jeg lyst til å forklare dem enda mer om livet som ligger foran dem, men jeg vet at de må utforske og få egne erfaringer for at de skal gå ordentlig inn.

 

Tusen takk for en flott tur jenter

det perfekte hjørnet

Jeg hadde ikke hatt noe i mot å ha et sånt deilig sted for meg selv – i mitt hus.

 

– Trinity

4
jun

Sensor – eksamen i sykepleie

Så kom eksamenstiden igjen. Det er et sikkert tegn på at sommeren er nær.

I år fikk jeg muligheten til å dra på hytta for å gjøre sensorjobben. Da var det bare å finne et rolig og behagelig sted å sitte for å lese om akutt sirkulasjonssvikt i ulike varianter. Sykepleierfokus med sykepleieprosessen, nat-vit, etikk, lovverket, forskningsartikler, studieoppgaver som skal inkluderes. Ja, studentene har hatt mye å holde styr på i denne hjemmeeksamen.

En gammel hamock

Siden det er midt i skogen så vet jeg at det blir lite avbrytelser og forstyrrelser.

Jeg har nå lest oppgaver så øyet ble sårt, rødt og tørt (eller kanskje det var det skarpe sollyset som gjorde det?). Jeg var nemlig veldig heldig med været. Sol – +20-30oC – Lite mygg, stort bedre kan det ikke bli.

Alle eksamensoppgavene

Jeg måtte finne fram taket til hammocken – for solen ble i sterkeste laget for å lese. Det er en del oppgaver og pensumbøker som må leses nøye for å yte en rettferdig karakter. Det er slitsomt, men utrolig morsomt.

Frapelini

En liten oppfrisking tok jeg meg tid til. En iskald Frapilini med kaffe til meg, og en med jordbær og pasjonsfrukt til junior. Nam!

Håper alle sammen har hatt en like flott og inspirerende Kristi Himmelfart-helg Smilefjes

Jeg kjenner meg heldig som har hatt denne muligheten i helgen.

– Trinity

22
mai

Lykken er: Å lære seg å sykle

Klar, ferdig, sykle

Guttungen har “endelig” lært seg å sykle. Han har vært så redd for å prøve – så redd for å slå seg – så redd for alt mulig, men NÅ måtte det skje. I hele fjor sommer løp jeg ved siden av, eller vi syklet på to-manns sykkelen vår, men nå kan til og med nabogutten på 3 år sykle, så nå blir det bare flaut å ikke greie det selv når han snart blir 8 år.

Alle råd var dyre og jeg tenkte kanskje han kunne lære det slik jeg gjorde. Jeg holdt på alene på plenen hos mormor og morfar endel, og så kom mitt to år eldre søskenbarn og var assistent innimellom. Så stesønnen min fikk beskjed om å gå ut i hagen og prøve. MEN barnas tålmodighet er ikke så stor, så etter ett minutt kom han løpende inn – NÅ KAN JEG DET!!! Hvor jeg ble med ut for å se, men nei, der var ikke tegn til at han kunne – så avtalen ble å forsøke litt til. Siden jeg tildels går med krykker for tiden er det helt uaktuelt å løpe ved siden av.

Gode tanker er dyrebare nå; så jeg fikk den geniale idé om å dra bort på fotballbanen rett ved siden av oss. Der er det nemlig stor plass, det er ikke så vondt å falle, men det er skikkelig vanskelig å tråkke og å holde balansen. Som tenkt så gjort. Det ender med at hans far vil være med, men han skal selvfølgelig sykle selv og vise hvor flink han er og hvor lett det er. Så alt i alt ender det med at far får en oppstrammer om hvem som skal være i fokus her og hva som trengs for guttungen Smilefjes OG VIPS – der sykler den fantastiske stesønnen min – han sykler bare rett fram, men rett fram er mye bedre enn ingenting. Det tok litt tid før han turte å svinge. Han vil heller stå av sykkelen og snu den enn å svinge.

syklende_gutter

Etter litt mer øving så kom vi på at det ville være lurt å ta med guttungen til den store parken i sentrum for der er det mange veier, stier, plener – det er flatt og det er helt sikkert ikke folk der. Som tenkt så gjort, vi tar han med, sammen med kompisen hans, ned til sentrum. Tenk Horten har et fantastisk parkanlegg, Lystlunden, men nesten ingen bruker parken. For over 20 år siden var det anlagt skøytepark der på vinteren og det var et yndet utfartssted. Nå blir den brukt som samlingspunkt på 17. Mai, etter barnetoget. Jeg klager ikke, for det er en perfekt park til vårt bruk akkurat nå. Å lære å sykle.

Her finnes også nedoverbakker, grusbelagte sådan, og vips hadde guttene trillet syklene til toppen og satte utfor i en forrykende fart med et fantastisk gledeshyl.

Skrekkblandet_Fryd

GledesHyl

Stolthet

Læringskurven- og Mestringskurven var bratt denne dagen Smilefjes og jeg fryder meg sammen med han. Først syns jeg det var litt vågalt å sette utfor denne bakken når han bare har grudd seg for å sykle små nedoverbakker, men vips så var det gjort og nå våger han snart alt mulig.

– Trinity