Skip to content

Posts from the ‘Tips’ Category

27
des

Dag 399 – Ditt liv må alltid være i stadig endring

«Visste du at hvis ditt liv ikke var i endring, ville du ikke eksistere? Vårt univers og alt i det er i stadig endring, fordi vårt univers er laget av energi. Energi kan bare eksistere hvis det er i bevegelse og endring. Hvis energien sluttet å være i bevegelse, ville hele universet og alt liv forsvinne. Våre liv er også energi, og derfor må også de alltid være i bevegelse og fortsette å endre seg. Du kan ikke stoppe bevegelsen og endringer i livet ditt, og du ville heller ikke få det til om du ville. Energiens skiftende natur gir oss liv. Det fører til Liv for å gro og får oss til å vokse.»

Be the change you wish to see

Hvis vi skal være i stadig endring så gjør det i alle fall til en positiv endring. Vær den endringen du ønsker å se. Vær den du ønsker å være, vær ærlig mot deg selv og andre rundt deg. Det er kun når du lever i ærlighet at du blir sterkere og vi får en høyere form for synkronitet i energien. Med ærlighet tenker jeg ikke på at du skal gå rundt og være en «besservisser» den som absolutt må fortelle andre hvordan de skal leve eller hvordan de ser ut. Det er vel ingen grunn til at din preferanse skal overføres til absolutt alle. Hvis noen har sko du ikke liker, eller en frisyre du ikke liker, eller spiser noe du tenker de ikke har godt av så er det ikke opp til deg å avgjøre om det er riktig for vedkommende. MEN når det gjelder å fortelle sannheten så tenker jeg mer på at jeg som leder skal konfrontere mitt personale med at de har samarbeidsproblemer, har for hyppig sykefravær, eller rett og slett trenger mer opplæring. Å være ærlig overfor andre handler også om å ikke være konfliktsky. Samtidig har jeg overrasket noen i dag med å fortelle at jeg som leder tar vare på de som faktisk ikke har det bra, jeg har veiledet en ansatt ut av jobben fordi vedkommende virkelig ikke trivdes i jobben, denne personen ble rett og slett syk av å være ansatt i sin stilling. Etter flere samtaler våget vedkommende å hoppe uti det og si opp sin faste jobb og gå til usikkerhet og jeg fulgte opp etter at personen sluttet også. Ingen fortjener å være der de ikke har det bra, det fører nemlig til dårlig energi både for den det gjelder, men også for absolutt alle andre som er ansatte hos meg. Bildet «Be the change you wish to see» har jeg hengt opp på kontordøren min, slik at alle som går forbi får se det. Endringer er nødvendige for vekst og utvikling. Hvis vi ikke endret oss ville vi være spedbarn hele livet, eller 4. klassing, eller russ, eller gravid, eller i forsvaret, eller i et dårlig forhold – ja du kan jo velge hvilken energi du ville hatt resten av livet fordi du ikke ønsker endring. Jeg har vært utsatt for endring jeg ikke ønsket flere ganger, men i etter tid ser jeg at endringene var nødvendige og har virkelig styrket meg og gitt meg den balasten jeg trenger for å være en fantastisk leder med stort personalansvar og pasient ansvar.

Jeg skal alltid verdsette endringer og se etter dem. De kan lære meg noe og de vil styrke meg. Jeg liker endringer.

 

– Trinity

26
des

Dag 398 – Du har en kosmisk partner gjennom hele livet

«Fra det øyeblikket du blir født, har du en kosmisk partneren som aldri forlater din side gjennom hele livet. Denne kosmiske partneren har utrolige kontakter og ubegrensede midler og måter å gjøre hva du vil. Tid er ingen hindring, størrelse er ikke noe problem, og plass finnes ikke for din kosmiske partner. Det er ikke noe partneren din ikke kan gjøre for deg. Og alt du trenger å gjøre er å følge de kosmiske regler. Spør, og deretter tro virkelig at i det øyeblikket du spør, er det du ønsker deg allerede ditt. Tenk det – hele det Kosmiske Universet kjemper for deg!»

Hvordan har du latt din kosmiske partner hjelpe deg gjennom julen? Jeg har vært så heldig å kjenne effekten av det jeg ber om. Nå har jeg ikke bedt om noe for meg selv, men for en veldig god venn av meg. Og vedkommende øses over av de godene jeg har bedt om, gjett om at det er moro å se. Jeg har fått høre at det er ingen enkel vei til selvutvikling. For mitt vedkommende er det bare meditasjon som fører til den rette vei. Jeg må meditere hver eneste dag, ingen unntak. Jeg som alltid har meditert kun når jeg har hatt god tid. I 2013 skal det bli endring på det også. Jeg skulle ønske jeg hadde enda bedre kontakt med min kosmiske partner.

 

– Trinity

28
okt

Dag 388 – Godt eksisterer under det som ser ut til å være negativt

«Godt er under hver eneste ting som ser ut til å være negativ. Hvis vi kan vite det gode er alt det er, blant annet i en negativ situasjon, vil vi se en negativ situasjon forvandle alt til godt. De fleste holder godt bort fra seg selv fordi de har satt merkelapp noe som ille, og så, selvfølgelig, blir det deres virkelighet. Men det er ingenting dårlig i Universet, det er bare vår manglende evne til å se ting klart fra et større perspektiv. Fred kommer utfra kunnskap om at godt er alt som eksisterer.»

Godt, Goder, Positivt, God – blir ikke du i godt humør av høre disse ordene, jeg blir i alle fall det. Jeg syns det er en god tanke å huske på at over skyene er himmelen alltid blå. Jeg ser at det er en måte å tenke på dagens tekst for meg. Det er alltid positivt under det negative, det er ikke så kjekt å tenke på hvis jeg er deppa og lei en dag, da vil jeg nesten ikke tenke på at alt er mye bedre om en liten stund, men de er som regel det.

 

– Trinity

25
okt

Dag 386 – Forståelse for det du har er det som bringer deg det du ønsker

«Hvorfor er det som oftest slik at du finner ut at topp kvalitets biler er holdt ulastelig rene og ryddige av sine eiere, mens de eldre bilene er ofte skitne og rotete inni? Forskjellen er beviset på takknemlighet. Forståelse og takknemligeht for hva du har bringer deg det du ønsker. Det er slik disse menneskene tiltrakk seg bedre biler.»

Som om jeg ikke vet det. Jeg elsker en ren bil, uansett om den er ny eller gammel. Siden jeg var liten har jeg holdt biler i orden. Jeg var ofte hos morfar og vasket bilen hans. Det var alltid kjekt, jeg fikk til og med en belønning for det; både i form av penger, men aller best kjøretur. I dag har jeg ikke så ofte ren bil. Den er ryddig, men ikke alltid ren. Jeg skal ta meg et tak for å vaske den nå før kulda kommer. Kanskje det holder for dette året. Sparer lakk og understell for unødig rust. Godt å bli påminnet gode vaner. Hver gang jeg setter meg i en ren og ryddig bil føler jeg meg så heldig som kan kjøre rundt og kose meg. Jeg føler meg rik på en måte når bilen jeg kjører ser bra ut – og det gjelder spesielt på innsiden. Jeg forsøker å ta vare på det jeg har og sette pris på det.

 

– Trinity

23
okt

Dag 385 – Loven om Det åndelige tiende

«En av de største tingene du kan gjøre for å endre forholdene rundt penger er å ta ti prosent av hva du får og gi bort. Dette kalles den åndelige tiendeloven, og det er den største handling du kan ta for å få mer penger inn i livet ditt.»

Jeg har ikke hatt noe system på å gi bort ti prosent av det jeg har. Jeg gir når jeg føler jeg har lysst til å gi, for da gleder det meg og forhåpentligvis mottakeren. Det gjelder små overraskende gaver og blomster til de jeg kjenner, noe ekstra til familien eller ved å støtte en veldedig organisasjon. Jeg gir ikke til tiggere på gaten fordi jeg syns ikke jeg vil være med å oppfordre dem til å tigge videre. Jeg gir også brukte klær og ting til Frelsesarméen o.l. Jeg kildesorterer grundig, og har gjort det i flere tiår allerede, og håper det kan være et åndelig tiende mot moder jord.

 

– Trinity

22
sep

Gode råd mot kvalme

På jobben har vi hatt en del gravide og andre som ikke har vært i form i den siste tiden. Kvalme har vært noe vi har hatt fokus på. Som sykepleier vet jeg at det finnes gode medikamenter mot kvalme, men det finnes også veldig gode alternativer mot kvalme. Vi har forsøkt det meste for å finne ut om kjærringråd og erfaringer har noen effekt. Vi kom fram til at det har de. Har du vært kvalm noen gang og ønsket at det var noe du kunne få i deg for å slippe den vonde smaken i munnen, eller tomhetsfølelsen i magen? Her er noen av de botemidler vi forsøkte.

1) Raspet eple – ja vi forsøkte både raspet eple, men også vanlig eple. Vanlig eple var ikke fristende, men det var virkelig eplerasp. Og det hjelper. Vi endte med å skrelle et eple og raspe det med et rivjern, så fikk pasienten småspise av denne syrlige friskheten og det hjalp.

2) Ingefæravkok – med litt sukker i så ble dette både kvalmestillende og energigivende. Det kunne oppleves som at ingefæravkok hadde god effekt på å roe magen ned også. Hvis du ikke liker ingefær så er ikke dette noe for deg.

3) Små biter av Mariekjeks – tørr kjeks roer også magen. Utfordringen lå i å finne noe å drikke til kjeksen som virkelig er tørr.

4) Eplejuice har også en effekt du kan forsøke.

5) Frisk luft i rommet er også godt.

6) Å ha det ryddig rundt deg er effektivt, det skaper den roen du trenger for å føle deg bedre.

7) Demp flombelysningen til et mer behagelig lys, det hjelper så du ikke blir så sliten.

8) Å ha noe du kan kaste opp i, og tørke deg med i nærheten.

9) Så raskt som mulig begynne å spise grovt brød, eller annen mat med fiber, slik at magen og tarmen har noe å jobbe med. Å opprettholde tarmperistaltikk er også kvalmereduserende. (Tarmperistaltikk er den bevegelsen tarmen gjør for å føre mat og andre ting nedover og ut, dette er sammentrekninger som skjer automatisk uten at du kan påvirke det – hører med det autonome nervesystemet).

10) Sist, men ikke minst. Pass på å holde roen, sov litt og slapp av så henter du styrke og er på bena igjen før du vet ordet av det.

Lykke til neste gang du føler deg litt uvel og kvalm.

 

– Trinity

21
sep

Endelig er hverdagen tilbake

Nå har jeg lagt sommeren bak meg og har endelig satt meg ned for å skrive noen velvalgte ord igjen. Piffen gikk ut av meg da jeg hadde blogget om Hemmeligheten i ett år. Jeg oppdaget at jeg savnet den. Jeg skjønner nå at jeg trenger å minne meg selv på den formen for tankegang hver eneste dag. Så jeg kommer nok til å dele fra den oppdaterte Appen min etterhvert.

Hvordan har din sommer vært? Min ble tilbrakt på jobb etter en kraftig lungebetennelse på forsommeren. Jeg som sykepleier hadde godt av den erfaringen det er å ha en lungebetennelse. Jeg skjønner nå hvorfor legene sier at det er viktig å ta det helt med ro mens det verste pågår ellers vil sykdomsforløpet vare lenger enn nødvendig. Jeg er jo ikke flink til å ta vare på meg selv så jeg hørte jo ikke etter. Jeg er ganske sta og opplever ofte at jeg gjør som jeg kjenner for, selv om det innebærer å ikke ta i mot råd fra de som er klokere enn meg selv.

Å være på sykehjemmet på jobb gjennom hele sommeren var faktisk veldig hyggelig. Jeg hadde flotte kollegaer der og noen helt fantastiske sommervikarer. Nå skjønner jeg ikke helt hva som skjedde for plutselig var alle vikarene borte og de faste tilbake og vi er nå i gang med hverdagen igjen. Selv tok jeg ferie for å dra på workshops, men det blir et eget blogginnlegg, eller to, i løpet av høsten.

Tusen takk for at du kom innom – håper du får en flott høstdag. Hvordan er høstværet der du er? (eller – hvordan er steinen der du er?)

 

– Trinity

 

23
jul

Sommerens beste frokost.

Sommerens favoritt antioxidant frokost
Har jeg fortalt dere om frokosten jeg spiser denne sommeren? Yummi!
Jeg beginner med et glass “Best of Greens” far Pure Planet – på tom mage. Dette tar jeg for å styrke et svekket immunforsvar etter lungebetennelse og påfølgende sommer influensa. Så spiser jeg en deilig frokost full av antioxidanter. Jeg blander stort sett det jeg har; 1/4 eple, 1/4 pære, 1/4 kiwi, nesten en 1/2 banan, litt melon, noen havreflakes, 1 ss kesam og litt bær og frø til pynt for å toppe det hele. Jeg sier bare N A M. Jeg oppfordrer deg til å prøve, jeg kommer i alle fall til å fortsette.
For å holde blåbær og bringebær friske har jeg frosset dem ned på et fat slik at de blir frosne hver for seg før jeg samler dem i en boks – da har jeg friske bær hver eneste dag.

– Trinity

18
jul

Vanilje eller Vanillin

I går begynte jeg å lese en bok jeg fikk anbefalt, etterhvert som jeg leste dukket det opp kunnskap jeg egentlig ikke vil ha.

Vaniljestenger

Jeg kjenner meg naiv og godtroende. Ikke visste jeg at matvarer med vaniljesmak ikke har blitt smakssatt med noen form for vanilje.

Tørkede vaniljestenger

Ekte vanilje finnes i 2-3 % av alle matvarer som «inneholder» vanilje. Ekte vanilje kommer fra en spesiell type orchidé og er veldig kostbart.

formelen for smakstilsetningen vanilin

Den vaniljen jeg smaker er kunstig framstilt og heter Vanillin. Vanillin framstilles av råttent grantømmer – fra de dype svenske skoger.

vaniljesmak kommer fra råtne grantrær i sverige

Det er ikke morsomt å lese at vi er utsatt for så mange kunstige smakstilsetninger at vi ikke liker den originale smaken av de ekte råvarene hvis vi får det. Vi kan ikke engang stole på at matvarer med «ekte vaniljestang» er produsert på ren vanilje, her brukes det nemlig begge deler for å redusere produksjonskostnader og for at vi skal like det.

japanske forskere har funnet annen kilde til vanilin

Når det er skrevet er det ikke så ille at matvarer er tilsatt fiber fra gran, verre er det å vite at japanske forskere har funnet en ny måte å framstille Vanillin. Denne måten er fra ren kumøkk. Hva syns du om det?

Blir svenske kyr nå produsenter av vaniljesmak?

Det er ikke kjent at denne formen for Vanillin brukes til annet enn parfyme, kremer ol som lukter vanilje. Men før vi vet ordet av det så finnes dette i yoghurten eller i iskremen vår.

Vanilje kommer fra orchidéen Vanilla planifolia

Så mye for den deilige smaken av vanilje. Det neste jeg får vite er vel at fn vaniljestang faktisk ikke er vanilje, men en kunstig framstilt bark fra et eller annet tre som heller aldri har kommet fra et eksotisk sted som Mexico eller Madagaskar. – Trinity

15
jul

Et kjært gjensyn

Multa – min absolutte favoritt. I flere år har jeg vært forhindret til å komme meg til fjells for å se etter naturens absolutte gull. I går så jeg endelig noen eksemplarer.

Image

På langt nær modne enda, men de bærer budskap om naturens grøde. Hvis vi vil finner vi mye i naturen det er vel verdt og ta vare på. Jeg liker sylting og safting.

0image

Nå som helsa og kroppen er bedre igjen er det kanskje mulig å plukke litt av hvert i hus for vinteren.

1image

Jeg er ikke så kjent i mitt nærområde at jeg vet hvor jeg skal gå for å finne det ene eller det andre så det kan bli spennende og se om jeg treffer. I og med at sommeren har vært så våt skal jeg snart se etter årets sopp. Blåbær og tyttebær bruker jeg å plukke litt av, bringebær og jordbær bruker jeg også å få i fryseren. I år drømmer jeg om munter. Den på det nederste bildet smakte fortreffelig etter at den hadde vært fotomodell. – Trinity