Skip to content

Posts from the ‘Om Meg’ Category

29
apr

Endelig tid for et besøk til min magiske frisør Tommy Dølplads…

…ja, da er det gått langt over tiden. Når etterveksten skriker i mot meg i speilet, når jeg bare setter håret opp i en eller annen form for topp eller går med lue. Ja, når alt jeg gjør er å se gjennom gamle selfier av håret mitt, ja da vet jeg at det virkelig har gått langt over tiden. Tiden for et besøk til min faste, fantastiske frisør.

Ettervekst og ventetidOg nå er det på tide! Jeg kan ikke vente, vel, i og med at jeg skal i konfirmasjon, det er syttende mai, og jeg skal på et aldri så lite litt på overtids jubileum i mai, så drøyde jeg frisørbesøket denne gangen. Og derfor sitter jeg her og ser gjennom gamle bilder av meg selv. Jeg er ikke så happy for å se igjen bildene av ettervekst, men jeg deler dem med deg nå.

image1Gjennom tidene har det vært noen interessante løsninger på hår, og jeg kan huske hvor utrolig flott jeg følte meg alle gangene 🙂

image2Det har blitt noen hår-selfier gjennom de siste årene, takk til iPhone som har gjort det mulig 😉 Nå kan jeg ikke vente stort lenger på den god-følelsen det er å bli ny og fresh på håret. Selv om jeg ofte ender med samme stil og fargenyanse fra gang til gang, er jeg superfornøyd med det. Tommy, frisøren, er absolutt den flinkeste jeg har vært borti når det gjelder farger, han ser de blonde nyansene jeg trenger for å stråle. Han får det til å se helt naturlig ut, akkurat som jeg ikke har farget eller blondet håret, og det er jo akkurat det en kvinne drømmer om, å ha naturlig vakkert hår, eller hva?

image4Frisøren min får det til å være en virkelig hyggelig opplevelse å sitte i stolen og han bruker god tid med meg og mitt hår når jeg er der. Tusen takk 🙂

image1Og når jeg kommer ut fra salongen, er det ofte noe av det første jeg gjør – å ta en selfie, for Tommy får meg til å føle meg som en million kroner når jeg er ferdig farget og klipt på håret.

image2Hvordan er det med deg? Har du et forhold til hvordan du ser ut på håret, eller er det ikke så viktig? Har du en favoritt frisør, en du alltid går tilbake til fordi du føler deg trygg der? For det er det som skjer med meg, for meg er det verre å gå til frisør enn til tannlege, og derfor er jeg så utrolig glad for at jeg har funnet verdens hyggeligste, og flotteste frisør, midt i Oslo. Jeg kan ikke skryte nok av Tommy, og jeg deler han gjerne med deg, alle fortjener å bli godt ivaretatt noen timer i livet sitt, og her er stedet det skjer.

image3Og nå gleder jeg meg så utrolig til å gå til min magiske frisør, Tommy Dølplads hos Clou AS i Oslo. En salong med sjarm og sjel, vet du ikke hvor du finner Clou, sier du? Jo, men det er enkelt – Clou ligger på Youngstorget i Oslo. Det er en utrolig herlig atmosfære der, og utrolig tøft og helt ujålete. Jeg digger stedet og folkene som er der. Jeg har tilbragt mange timer der inne, og gleder meg til mange flere. Nå er det bare å holde ut gjennom helgen, så skal magien skje 🙂

Ha en strålende weekend alle sammen 🙂

 

– Trinity

17
mar

Hvordan starte opp bloggen igjen?

Ja, jeg har tenkt på det i evigheter, hvordan skal jeg gå fram for å starte opp igjen? Hva kan jeg si annet enn unnskyld for at jeg ble borte. Unnskyld til deg og til meg, for det var veldig givende å skrive. Jeg vet at det var noen som leste det jeg skrev og det er jeg utrolig takknemlig for, og nå skal jeg forsøke å gjøre meg fortjent til å bli leset igjen. Mye har skjedd i livet siden sist. Mye vil jeg sikkert dele, for det er viktig, det er viktig å dele – det er på den måten vi kan få til vekst og endringer både samlet og i hver enkelt av oss.

BK_TrineLiseNilsen_Gudommelighet_Skaperverket_2015.11.20

Hva har så skjedd, spør du kanskje? Jo, jeg har sluttet i min gamle jobb, jeg har gått et år på skole et par år og lært innovativ ledelse og videre gikk jeg og lærte digital fotografering. Det er ingen tvil om at jeg likte begge deler, men at det var utrolig godt å få positivt påfyll i form av å gjøre noe som lå mitt hjerte veldig nært. Fotografering, vel jeg er ikke blitt en kløpper enda, men jeg setter pris på å kunne det litt bedre. Nå gjenstår det bare å øve til jeg mestrer det.

– Trinity

9
nov

Dag 394 – Ekte livsglede kommer innenfra

«En følelse av at større eiendeler, uansett hva slags de kan være, vil i seg selv gi tilfredshet eller lykke, er en misforståelse. Ingen person, sted, eller ting kan gi deg lykke. De kan gi deg grunn til lykke og en følelse av tilfredshet, men Ekte Livsglede kommer innenfra» – Genevieve Behrend (1881-1960) Din usynlige Kraft.

Sunset joy by Kirsten Bailey

Barn er veldig flinke til å finne sin glede innenfra. De trenger ikke materielle ting for å føle glede. Når jeg kjenner på min indre glede i blant, føler jeg meg så barnslig og enkel at det er som om jeg skammer meg over disse enkle ting som som gjør meg lykkelig. Jeg ønsker at jeg skal bli glad og føle tilfredshet over ting jeg eier og ting jeg ønsker meg. Jeg har ikke hatt så mange ting opp gjennom livet mitt som det jeg har i dag. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det jeg har så jeg burde føle glede over at jeg endelig har fått en del av de tingene jeg alltid har ønsket meg. Når sannheten skal fram har jeg stadig dårlig samvittighet for at jeg har fått ting jeg ønsker meg. For jeg burde brukt ønskene mine til noe bedre enn teknologi og flotte duppedingser. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne glede meg over de ting jeg har, og at jeg ikke følte meg som et dårlig menneske når jeg koser meg med de ting jeg har. Det som får meg til å kjenne på glede og lykke er når jeg sitter på et stille sted og ser små ting rundt meg. Eller her om dagen da jeg så et gammelt par danse sammen til tonene fra et trekkspill, de er stive av livets påvirkning på kroppene, men de svingte seg sammen som om de aldri hadde gjort annet. Da kjenner jeg på en indre lykke, tårene triller og jeg smiler gjennom tårene. Jeg unner alle mennesker å oppleve slike ting.

 

– Trinity

30
okt

Dag 390 – Vær en dirigent i harmoni i dur eller moll for din venn

«Hvis du har en venn som går gjennom noen form for vanskelig tid, hjelpe dem ved å sørge for at du opprettholder din glede. Dine gode følelser vil bidra til å løfte dem. Du kan også hjelpe dem ved å dirigere sine samtaler, slik at de snakker om hva de ønsker. Som de faller inn på å snakke om hva de ikke ønsker, bare fortsett og forsiktig lede dem tilbake til å snakke om hva de ønsker. Du kan også snakke med dem som om deres vanskelig tid er over, og foreslå at de forestiller seg at det har alt skjedd og fungerte kjempefine. Bli den dirigent når du snakker med dem, og hjelpe dem å opphold seg i harmoni med universet.»

Jeg husker hvor irriterende det var da jeg var deppa og nedfor en gang, og ei av mine venninner insisterte på å være i godt humør. Det var kjempe slitsomt, det gjorde meg enda mer deppa. Så plutselig – da jeg var over det verste så jeg hvor godt det faktisk var å ha en slik venninne. Hun insisterte på å ta meg med ut for å spise da jeg virkelig ikke ønsket å få i meg noe næringsrikt, og gjett om det hadde en god effekt. Riktig ernæring, god kaffe og selskapet til en venninne som ikke kritiserer, men som bare snakker om løst og fast og ingenting, men som viser at hun har det ganske bra – det er sterkt å tenke på i ettertid. Hun var modig, modig fordi hun våget å stå i min kjærlighetssorg sammen med meg og samtidig være helt ekte, det er sterkt. Hvis du leser dagens tekst skal du vite at jeg er kjempe takknemlig for ditt vennskap. Tusen takk. Nå håper jeg at jeg er en så god venn også.

 

– Trinity

2
okt

Dag 375 – Du har alltid kontroll på hva du holder inne i deg

«Vi tiltrekker oss selv det vi holder på innsiden. Enhver omstendighet, hver eneste person og hver situasjon vi tiltrekker og opplever er basert på hva som er inne i oss. Kan du be om et mer enestående og fantastisk system enn dette? Ditt liv er en refleksjon av hva du holder inne i deg, og hva du holder inne i deg er alltid under din kontroll.»

Gi aldri opp - du kan ta kontroll over deg selv - det er bare opp til DEGHva holder du inne i deg? Jeg holder på å lese om arketypene som styrer livet mitt. Hvilke arketyper jeg har – det er jeg ikke helt klar over enda, men jeg forsøker å finne ut av det. Caroline Myss har skrevet en del om arketyper i sine selvutviklingsbøker. Noe er veldig tung litteratur hvis du ikke er vant til å jobbe med deg selv og ditt indre. Noe er enklere å forstå. Den jeg holder på med nå er en del jobbing med. Det er spørsmål som skal stilles og besvares – det er å virkelig finne ut hva jeg holder inne i meg, som er med på å påvirke tankene mine, reaksjonsmønstrene mine og som gjør at jeg tiltrekker meg det jeg alltid gjør – for det er et visst mønster i det jeg tiltrekker meg. Hvis du er en av de som har lest bloggen min en stund så vet du at jeg holder på å jobbe med å finne ut hva jeg holder på innsiden og å endre mine måter å håndtere meg selv og andre på. Jeg føler jeg er virkelig på rett kjøl for tiden. Jeg forsøker å kvitte meg med frykt, negative tanker, lav selvfølelse og jeg kommer ikke til å gi opp før jeg har greid det.

 

– Trinity

30
sep

373 – Lykke avhenger av oss selv

«Lykke avhenger av oss selv.» – Aristoteles (384-322 f.Kr)

Two of Roberta Bauman´s dresses

Lykke kan være så mangt. Jeg har en følelse av at mennesker i dag er på jakt etter så store følelser og at lykkefølelsen skal være så kraftig at det slår pusten ut av dem. Jeg tror ikke lykken opererer på den måten. Lykken er akkurat det du ønsker det skal være som gjør at du føler deg litt lettere til sinns. For meg kan lykken være å sitte med en kopp kaffe og bare se utover sjøen. Eller kjenne duften av trær tidlig på våren. Lykke er også å gå på utstilling og se på de vakre ting andre – og jeg selv – har laget. Lykke kan være å kunne stå opp på morgenen. Jeg trodde aldri jeg skulle bli lykkelig uten barn, men det ser ut til at jeg godt kan være det. Lykken min ligger ikke lagret i andre. Lykken min er bare min, og den ligger i meg. Jeg har begynt å gjøre ting som understøtter min lykkefølelse. Jeg forsøker å prioritere det – og jeg sier forsøker for jeg har lett for å la jobb, hus og heim sluke tiden min. Jeg har alltid vært et menneske som har vært der for alle andre enn meg selv, så jeg måtte isolere meg en lang periode i mitt liv, bare for å kjenne etter hvem er jeg. Jeg har ikke funnet svaret enda, men jeg holder på å krype ut av «puppen» jeg stengte meg inne i. Så fra å være en liten larve, som bare var der for andre, skal jeg snart strekke vingene mine og se om jeg er en møll eller en sommerfugl. Uansett er jeg mer fri fordi jeg kan fly. Er du lykkelig? Hva er det som gjør at du føler lykke? Tør du å fortelle noen om det? Ikke jeg, jeg er livredd for at den lille kriblingen inne i meg, som jeg kaller lykke, skal bli borte igjen – like raskt som den dukket opp kan den jo forsvinne. Når jeg ser at lykkefølelsen vedvarer – da skal jeg komme ut og fortelle om det til de jeg har nærmest meg.

 

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

24
sep

Dag 367 – En affirmasjon for resten av ditt liv

En affirmasjon, eller bekreftelse for resten av livet ditt: «I det nye bildet av de kommende årene ser jeg livet mitt vokse og utvide seg i alt, i helse, ungdom, og ubegrenset energi til alle tider og under alle omstendigheter. Jeg ser meg selv i fullstendig frihet. Jeg ser ubegrenset vekst i min personlige kapasitet, mentale kraft, og intellektuelle glans. Jeg ser stadige forbedringer i alle deler av min personlighet og min kropp. Jeg ser daglig vekst i min visdom, forståelse, innsikt og erkjennelse. Jeg ser meg selv i fred, harmoni, kjærlighet og glede, og jeg ser min karakter utvide seg til å bli sterkere og vakrere. Jeg ser evigvarende vennskap, bekjentskaper og miljøer. Jeg ser meg selv i evig glede og uendelig lykke.»

Jeg har skrevet om affirmasjoner tidligere, men ingen så kraftfull som denne. Jeg kjenner at den tar tak i meg – langt inn i sjelen min. Kanskje har jeg endelig funnet en affirmasjo – en bekreftelse – jeg kan tro på. Og om jeg gjentar den lenge nok så blir det en sannhet for meg. Jeg skal nå skrive den ned og henge den opp et par steder i huset og på kontoret mitt. Kanskje til og med på døren inn til kontoret mitt slik at andre kan få gleden av den også.

Med ønske om en strålende uke

 

– Trinity

11
apr

Jeg ønsker meg en god, gammeldags Husmorstol

Har du sett noe så praktisk og vakkert som denne husmorstolen? Vel, denne fant jeg hos retroe6, men den var selvfølgelig solgt da jeg så den – typisk at jeg var litt sent ute.

Husmorstol/ Husmorsstol - det er det flotteste møbelet et hjem kan ha

Jeg kan huske at foreldrene mine hadde en sånn stol da jeg vokste opp og den er helt utrolig praktisk. Og nå som jeg kjenner at kroppen ikke er så glad i å stå mens jeg gjør husarbeid, så kom jeg til å tenke på at jeg skulle gjerne hatt en husmorstol. En solid en med trapp. Så nå har jeg satt inn et autosøk på finn.no i håp om at det dukker opp en jeg liker der.

Om du som leser vet om en husmorstol som ikke er i bruk kan du vel kontakte meg? Om den ikke er så pen, fordi den er godt brukt, eller fordi den har stått ubrukt lenge, så har ikke det noe å si, for jeg kan alltids pusse, gnikke og shine noe jeg ønsker meg.

 

– Trinity

11
des

Dag 158 – Endre fokus og begynn å tenk på alle de gode tingene som er flott med DEG

Dag 158:

Du må endre fokus og begynne å tenke på alle de tingene som er flott med Deg. Se etter det positive i Deg. Etter som du fokusere på disse tingene, vil loven om tiltrekning vise deg flere gode ting om Deg. Du tiltrekker deg det du synes om. Alt du har å gjøre er å begynne med en langvarig tanke om noe godt ved Deg selv, og loven om tiltrekning vil svare ved å gi deg mer av det du tenker. Se etter de gode tingene om Deg. Søk og dere skal finne!

buddha1

Er det lenge siden jeg satte meg ned og så på mine positive og gode sider? Ja, det er det helt sikkert. Jeg tenker på det innimellom, men det renner like fort ut som sanden i timeglass. I går fikk jeg en påminnelse om at jeg er sta – og da sta på en god måte. Jeg har aldri sett på meg selv som sta, men om det er utholdende i sta så er jeg det.

Glad og har et lett “utenpå-humør” – det er meg også, og jeg ser i den nye jobben min at det er virkelig smittsomt med godt humør. Da jeg jobbet i Molde for en god tid tilbake fikk jeg beskjed av mine kollegaer å dempe den gladheten jeg følte på morgenen, og jeg gjordet det – for dem ble glad truende og utmattende. Når jeg går på jobb (spesielt) legger jeg igjen et evt dårlig humør i bilen eller på trappen hjemme (slik at vinden kan ta det).

Lyttende og et godt medmenneske. Det er også en god side ved meg. Snillhet har jeg også en stor porsjon av (skjønt jeg har begynt å skjule det mer og mer etter å ha følt følelsen av utnyttelse mang en gang). Smart – jeg lærer faktisk vanvittig raskt – jeg tar til meg og forstår de utroligste ting veldig kjapt, og når det igjen skjer på en ny jobb med helt andre oppgaver enn jeg noen gang har hatt så forstår jeg at det faktisk stemmer.

Nå kjenner jeg at tankene lett vandrer mot de tingene jeg ikke er så god på. Fokuset glir lett mot det negative når jeg vil konsentrere meg om det positive, merkelig. Janteloven tillater meg ikke å skrive mer positivt om meg selv her, for det kan bli skryt. Og skryt er jeg ikke så flink til. Skjønt jeg har blitt flinkere til å sette ord på hva jeg er god til – så får jeg da høre det av såkalte venner at “du er flink til så mye du” og så kan jeg høre sarkasmen i stemmen deres – og vips så forsvinner den lille følelsen av selvstyrke. Nå har jeg forstått at det er makt i å våge å si hva jeg er flink til og kommer nok til å gjøre det mer og mer. Jeg skal ikke bry meg så hardt med de som er misunnelige fordi de ikke greier å sette ord på sin egen verdi. Jeg er verdifull for meg. Uten meg hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Uten meg hadde jeg kanskje endt opp i kassen på Rimi som mine gymnaslærere Midsem Olsen og Haugen Lundemo mente jeg var best egnet til. Jeg kan enda ikke forstå at de kunne sitte og ri sin stolte hest mens di rakket ned på ungdommer som slet med skolegangen og livet. Det var ikke lett å være ungdom den gangen jeg var det, ei heller den gangen mine foreldre var det og så viser det seg at det fortsatt ikke er lett å være ungdom. Så hvis de skal være gymnaslærere så får de da lese seg opp på både pedagogikk og psykologi i forhold til hvordan vi behandler og samhandler med ungdommene. Det hjelper ikke et gram på selvtilliten til noen å få høre noe sånt i alle fall. Det har faktisk vært med å gjøre meg veldig var på kritikk.

Etter jeg endte opp med treårig høgskole gikk jeg rundt og håpet at disse lærerne skulle få vite det – at jeg hadde greid meg mye bedre enn det de trodde. Men jeg har ikke så mye kontakt med mitt barndomssted og derfor ble det ikke til at jeg opplyste dem om det – så ble det 4 nye år på universitetet – og alt behov for å vise dem forsvant. Jeg skjønte at det er bare jeg som går rundt og tenker på det – de husker sikkert ikke en gang hvem jeg er, og dermed forsvant all trang til å vise dem. Nå vil jeg heller bruke dem som et eksempel på hvordan vi ikke skal tråkke hverandre ned – la oss heller være med og styrke hverandre slik at vi bare blir flinkere og flinkere til å se våre gode sider, men også å tenke på dem oftere og oftere. Jeg er flink til å veilede andre, jeg er lydhør, jeg er observant, jeg er snill, jeg er god, jeg er omsorgsfull, jeg er lattermild, jeg tar ikke meg selv så høytidelig, jeg rister av meg urettferdighet og går videre, jeg er sterk, jeg er hyggelig, jeg er sosial, jeg er intelligent, jeg er smart, jeg er trivelig, jeg er flink til å holde på hemmeligheter, jeg er en god venninne, jeg er flink i språk, jeg er en stabil grensesetter og jeg er glad i meg selv og andre. Ja, det var ikke så vanskelig å finne flere gode ting når jeg bare fikk ristet av meg noe av janteloven og de to små figurene fra gymnaset som sitter på ene skulderen min og forteller meg at jeg ikke kan noe og ikke betyr noe. Nå har jeg kanskje børstet dem bort én gang for alle.

Med ønske om en fantastisk 3. søndag i advent til deg!

3. søndag i advent

 

– Trinity