Skip to content

Posts from the ‘Flink’ Category

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

23
jul

Sommerens beste frokost.

Sommerens favoritt antioxidant frokost
Har jeg fortalt dere om frokosten jeg spiser denne sommeren? Yummi!
Jeg beginner med et glass “Best of Greens” far Pure Planet – på tom mage. Dette tar jeg for å styrke et svekket immunforsvar etter lungebetennelse og påfølgende sommer influensa. Så spiser jeg en deilig frokost full av antioxidanter. Jeg blander stort sett det jeg har; 1/4 eple, 1/4 pære, 1/4 kiwi, nesten en 1/2 banan, litt melon, noen havreflakes, 1 ss kesam og litt bær og frø til pynt for å toppe det hele. Jeg sier bare N A M. Jeg oppfordrer deg til å prøve, jeg kommer i alle fall til å fortsette.
For å holde blåbær og bringebær friske har jeg frosset dem ned på et fat slik at de blir frosne hver for seg før jeg samler dem i en boks – da har jeg friske bær hver eneste dag.

– Trinity

11
des

Dag 158 – Endre fokus og begynn å tenk på alle de gode tingene som er flott med DEG

Dag 158:

Du må endre fokus og begynne å tenke på alle de tingene som er flott med Deg. Se etter det positive i Deg. Etter som du fokusere på disse tingene, vil loven om tiltrekning vise deg flere gode ting om Deg. Du tiltrekker deg det du synes om. Alt du har å gjøre er å begynne med en langvarig tanke om noe godt ved Deg selv, og loven om tiltrekning vil svare ved å gi deg mer av det du tenker. Se etter de gode tingene om Deg. Søk og dere skal finne!

buddha1

Er det lenge siden jeg satte meg ned og så på mine positive og gode sider? Ja, det er det helt sikkert. Jeg tenker på det innimellom, men det renner like fort ut som sanden i timeglass. I går fikk jeg en påminnelse om at jeg er sta – og da sta på en god måte. Jeg har aldri sett på meg selv som sta, men om det er utholdende i sta så er jeg det.

Glad og har et lett “utenpå-humør” – det er meg også, og jeg ser i den nye jobben min at det er virkelig smittsomt med godt humør. Da jeg jobbet i Molde for en god tid tilbake fikk jeg beskjed av mine kollegaer å dempe den gladheten jeg følte på morgenen, og jeg gjordet det – for dem ble glad truende og utmattende. Når jeg går på jobb (spesielt) legger jeg igjen et evt dårlig humør i bilen eller på trappen hjemme (slik at vinden kan ta det).

Lyttende og et godt medmenneske. Det er også en god side ved meg. Snillhet har jeg også en stor porsjon av (skjønt jeg har begynt å skjule det mer og mer etter å ha følt følelsen av utnyttelse mang en gang). Smart – jeg lærer faktisk vanvittig raskt – jeg tar til meg og forstår de utroligste ting veldig kjapt, og når det igjen skjer på en ny jobb med helt andre oppgaver enn jeg noen gang har hatt så forstår jeg at det faktisk stemmer.

Nå kjenner jeg at tankene lett vandrer mot de tingene jeg ikke er så god på. Fokuset glir lett mot det negative når jeg vil konsentrere meg om det positive, merkelig. Janteloven tillater meg ikke å skrive mer positivt om meg selv her, for det kan bli skryt. Og skryt er jeg ikke så flink til. Skjønt jeg har blitt flinkere til å sette ord på hva jeg er god til – så får jeg da høre det av såkalte venner at “du er flink til så mye du” og så kan jeg høre sarkasmen i stemmen deres – og vips så forsvinner den lille følelsen av selvstyrke. Nå har jeg forstått at det er makt i å våge å si hva jeg er flink til og kommer nok til å gjøre det mer og mer. Jeg skal ikke bry meg så hardt med de som er misunnelige fordi de ikke greier å sette ord på sin egen verdi. Jeg er verdifull for meg. Uten meg hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Uten meg hadde jeg kanskje endt opp i kassen på Rimi som mine gymnaslærere Midsem Olsen og Haugen Lundemo mente jeg var best egnet til. Jeg kan enda ikke forstå at de kunne sitte og ri sin stolte hest mens di rakket ned på ungdommer som slet med skolegangen og livet. Det var ikke lett å være ungdom den gangen jeg var det, ei heller den gangen mine foreldre var det og så viser det seg at det fortsatt ikke er lett å være ungdom. Så hvis de skal være gymnaslærere så får de da lese seg opp på både pedagogikk og psykologi i forhold til hvordan vi behandler og samhandler med ungdommene. Det hjelper ikke et gram på selvtilliten til noen å få høre noe sånt i alle fall. Det har faktisk vært med å gjøre meg veldig var på kritikk.

Etter jeg endte opp med treårig høgskole gikk jeg rundt og håpet at disse lærerne skulle få vite det – at jeg hadde greid meg mye bedre enn det de trodde. Men jeg har ikke så mye kontakt med mitt barndomssted og derfor ble det ikke til at jeg opplyste dem om det – så ble det 4 nye år på universitetet – og alt behov for å vise dem forsvant. Jeg skjønte at det er bare jeg som går rundt og tenker på det – de husker sikkert ikke en gang hvem jeg er, og dermed forsvant all trang til å vise dem. Nå vil jeg heller bruke dem som et eksempel på hvordan vi ikke skal tråkke hverandre ned – la oss heller være med og styrke hverandre slik at vi bare blir flinkere og flinkere til å se våre gode sider, men også å tenke på dem oftere og oftere. Jeg er flink til å veilede andre, jeg er lydhør, jeg er observant, jeg er snill, jeg er god, jeg er omsorgsfull, jeg er lattermild, jeg tar ikke meg selv så høytidelig, jeg rister av meg urettferdighet og går videre, jeg er sterk, jeg er hyggelig, jeg er sosial, jeg er intelligent, jeg er smart, jeg er trivelig, jeg er flink til å holde på hemmeligheter, jeg er en god venninne, jeg er flink i språk, jeg er en stabil grensesetter og jeg er glad i meg selv og andre. Ja, det var ikke så vanskelig å finne flere gode ting når jeg bare fikk ristet av meg noe av janteloven og de to små figurene fra gymnaset som sitter på ene skulderen min og forteller meg at jeg ikke kan noe og ikke betyr noe. Nå har jeg kanskje børstet dem bort én gang for alle.

Med ønske om en fantastisk 3. søndag i advent til deg!

3. søndag i advent

 

– Trinity

20
nov

Tusen hjertlig takk til “Jentene på Kaffe” i Horten, for muligheten til å leke meg med kamera hos dere.

I går jobbet jeg på “Jentene på Kaffe” – dette er en klesbutikk i Horten. I en periode nå har jeg fått øve meg på å ta bilder for denne butikken. Jeg føler meg så utrolig heldig som fikk denne muligheten – jeg har jo ingen erfaring i å ta produktbilder så dette er en dyrebar erfaring for meg. Mens jeg har holdt på å fotografere har jeg blitt kjent med de damene som jobber der. Og for en varm og inkluderende gjeng de er.

Jentene på Kaffe i Horten

Jeg har også fått lov til å publisere bildene jeg har tatt på deres facebook side og DET har jo gjort det ekstra morsomt å holde på. Nå har jeg til og med fått lov til å være med å arrangere konkurranser på deres side. Og gjett om det er morsomt. Vi deler ut premier for ulike konkurranser vi arrangerer der, og flere konkurranser skal det bli.

Første konkurranse var å "Like" siden på facebookHer er Vivi med et av skjerfene som var første premie var et valgfritt ull og silke skjerf fra BeckSöndergaard til en verdi av nærmere 700,-Stort utvalg av BeckSöndergaard hos Jentene på Kaffe i Horten

Nå pågår andre konkurranse - der det er om å gjøre å legge inn et bilde av favorittkaffen sin og få flest mulig til å like sitt eget bilde - premien støvletter til en verdi av nesten 1200,-

Bildene jeg tar blir kjørt et par runder i photoshop før jeg legger de ut – og er det noe jeg virkelig koser meg med så er det dette. Jeg har hatt en lang periode hvor jeg bare har følt liten verdi i meg selv, men nå holder det på å snu.

Tre av høstens antrekk hos Jentene på Kaffe i HortenEksklusivt skjerf og mye annet tilbehør hos Jentene på Kaffe i HortenAccessories hos Jentene på kaffe i Horten

De første bildene jeg tok – hadde vindu som bakgrunn – og for tiden er det mye renoveringsarbeid og bygningsarbeid rundt Jentene på Kaffe – så da ble utfordringen å gi vinduene annen bakgrunn enn den reelle. Dette skapte noen utfordringer for meg i photoshop.

Utsikt mot gågatenUtsikt fjellene rundt Namibiaørkenen

Utsikten gågaten og stativer utenfor butikken - meget roteteUtsikt endret til Møringa ved Oslofjorden. Det var da ideen om å finne ulike områder i Horten som bakgrunner dukket opp - dessuten var det en grusom jobb å klippe rundt disse pyntetrådene som henger foran utstillingsdukken

Bakgrunnen fra butikkvinduet hos Jentene på KaffeHer er utstillingsdukken "flyttet" til moloen på Borrestranda

Søt kjole fra Siris Design finner du hos Jentene på Kaffe i HortenDenne søte kjolen fra Siris design fikk en "høstreise" til Barcelona - her i Guell Parken

Nå gleder jeg meg til å ned på butikken og fotografere alle de flotte juleantrekkene som har kommet inn.

Jentene på Kaffe selger også ballkjoler og sko/ støvletter.

Da Jentene på Kaffe skulle ha en helsides reklame i forbindelse med Hortens Kaosdager fikk jeg lov til å lage denne også – nå er jeg sikker på at Grafisk design må være utrolig morsomt å holde på med. Det er utrolig sjelden jeg ønsker at jeg hadde vært yngre for å kunne ta andre valg her i livet, men i forhold til foto og grafisk design så tenker jeg på det. Hvis jeg bare hadde vært ung i dag så skulle jeg virkelig satse i den retningen.

Jentene_paa_kaffe_kaosdagene_nov2011

I går var fokuset i butikken en blanding mellom penkjoler til jul og kosekrok med tøfler og pyjamas for kalde vinterkvelder.

Jentene på Kaffe i Horten ønsker deg en varm og deilig kosekveld i vintermørket

Bli gjerne med på å Like Jentene på Kaffe på facebook – linken er lagt ut litt høyere opp i artikkelen. På den måten kan du være med å se på min kreative utvikling også – samt få muligheten til å vinne fine premier etterhvert.

 

– Trinity

15
nov

Dag 132 – Dagens læresetning: Husk å behandle deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg

Dag 132:

Hvis du ikke behandler deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg, kan du aldri forandre måten ting er.

Jeg fant dette vakre bildet som virkelig viser hvordan du kan behandle deg selv på slik du ønsker at andre skal behandle deg - reachinghurtingwomen.blogspot.com

Jeg har funnet ut at første skritt i å få andre til å behandle meg slik jeg behandler meg selv og andre er å si fra når jeg ikke er fornøyd med måten jeg blir behandlet på. Og nå har jeg begynt å sette grenser for meg selv i møte med andre. Jeg setter også grenser for hvordan jeg behandler meg selv. Hvis jeg “rakker ned på meg selv” og jeg blir klar over det så tillater jeg meg ikke å gjøre det lenger. Tidligere ble jeg sint på meg selv når jeg oppdaget at jeg var stresset eller hadde spenninger i kroppen. Da kunne jeg kjefte på meg selv, men så møtte jeg en fantastisk kvinne som lærte meg å sette pris på kroppens spenninger. Hvis det ikke hadde vært for spenningene som er med på å holde kroppen oppe i vanskelige situasjoner hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Så nå klapper jeg forsiktig på spenningene – takker kroppen min for at den holder meg oppe, men at det nå ikke er nødvendig med spenninger og at disse kan få slappe av. Det har blitt en formidabel endring i mitt syn på meg selv.

Det samme gjelder når jeg presterer andre ting så forsøker jeg å innse at det er bra nok, for jeg har alltid hatt (umenneskelige) høye krav til meg selv (og – dessverre til andre også), det tar enda tid før min egen ros når inn når jeg har mestret noe eller prestert noe. Den indre kritikeren i meg er så utrolig sterk, men jeg vinner små seiere ukentlig.

Jeg har bestemt meg for å være glad i meg selv – akkurat slik jeg er, og da må det også gjelde for andre rundt meg. Hvis de ikke liker meg slik jeg er så får de heller holde seg unna, for jeg orker ikke å få “indirekte” og direkte meldinger om kosthold, trening, etc. Er det noe jeg kan mye om så er det akkurat dette, hvis de absolutt vil endre på meg så får de heller la være å være sammen med meg. Hvis folk ikke har andre ting å snakke om enn kosthold, ernæring og trening – ja da er de dessverre ikke interessante for meg lenger, og jeg antagelig ikke for dem heller.

Jeg liker dagens tekst av flere årsaker. Da jeg vokste opp var det viktig å behandle andre slik jeg ønsket å bli behandlet – DET har ikke hjulpet meg noe særlig i livet – sånn jevnt over. Jeg har nok mistet alt for mange i mitt liv selv om jeg har vært snill og hjelpsom, så jeg syns ikke det har vært en spesielt god læresetning. Jeg liker veldig godt dagnes læresetning. Behandle meg selv slik jeg vil at andre skal behandle meg. Klart sender jeg disse energiene ut i Universet – og ut fra loven om tiltrekning så er det helt logisk for meg.

Jeg innrømmer at jeg er takknemlig for denne påminnelsen om å fortsette å være snill og god mot meg selv. Gi meg selv en klem hver dag. Være tolerant i forhold til meg selv. Jeg må like meg selv for at andre skal like meg, det høres ganske logisk ut.

 

– Trinity

6
okt

Dag 91 – Den høyeste og mest kraftfulle frekvensen er kjærlighetsfrekvensen

Dag 91:

All din glede finnes på kjærlighets frekvensen – den høyeste og mest kraftfulle frekvensen av alle. Du kan ikke holde kjærligheten i hånden. Du kan bare føle det i ditt hjerte. Det er en tilstand av å være. Du kan se bevis på kjærlighet bli uttrykt gjennom mennesker, men kjærlighet er en følelse, og du er den eneste som kan utstråle og avgi følelsen av kjærlighet. Din evne til å generere følelser av kjærlighet er ubegrenset, og når du kjenner følelsen av glede eller kjærlighet er du i komplett og fullstendig harmoni med Universet.

Rød Rose er et tegn på kjærlighet - kjenner du følelsen av å få blomster - er den god?

Det kan vel ikke være noen tvil om at kjærligheten er den største, det er kjærligheten som trekkes fram både i Loven om tiltrekning og hos ulike helgener, filosofer og i religiøse skrifter.

Mange av oss er så redd for kjærligheten – nettopp fordi den kan gjøre oss utrolig sårbar og trist. Kjærlighetssorg er noe av det verste vi mennesker går igjennom. Jeg husker at det var gyldig fravær da jeg gikk i ungdomsskolen. Hvis vi opplever svik av de vi elsker høyest er det lett å pakke ned disse gode følelsene videre i livet. Jeg har sett virkelig gamle mennesker som sitter på sykehjemmet og føler bare bitterhet fordi de endte opp med å være alene i livet etter et brudd. De opplevde eller tillot seg selv ikke å oppleve kjærlighet igjen. Jeg har også samtalet med eldre damer i sykehjem som forteller om bitterhetsfølelsen som overtok livet deres helt og holdent fordi de ikke fikk barn, de fikk aldri oppleve den ubegrensede kjærligheten det er å ha barn. Selv er jeg veldig klar over dette, men jeg skal ikke stikke under en stol at jeg er livredd for å bli en bitter gammel kjærring… Og overalt jeg leser for tiden står det at jeg vil få det jeg frykter mest fordi jeg lar tankene mine gå dit og skape den energien for meg selv, så jeg prøver konsekvent å tenke at jeg er heldig som har et bra liv med venner, familie, andres barn i mitt liv og at jeg er så sosial og trivelig at jeg omgås lett med fremmede.

Gode følelser og minner i forhold til andres barn

Nå holder jeg på å utvikle en hobby jeg har hatt i flere år – jeg kan forsøke å få følelsen av kjærlighet gjennom det. Selv har jeg kanskje kapslet inn følelsene mine i flere år nå, nettopp for å slippe å bli såret og oppleve følelsen av sorg og tap igjen. Det krever for mye av min energi å gjøre det nå. Jeg har opplevd kjærlighetssorg og skuffelser fra mange hold, både i forhold til menn, men også i forhold til å miste personer som har stått meg nære og i forhold til venninner som blir borte pga livssituasjoner, misunnelser, osv. Det er like sårt det. Nå har jeg som dere vet begynt med å sende kjærlighet til disse menneskene som har såret meg, slik at fokuset mitt ikke sender på bitterhetsfrekvensen, men på kjærlighetsfrekvensen.

Jeg har alltid hatt mye kjærlighet å gi, men jeg har blitt dårlig på å motta kjærlighet. Så da håper jeg at når jeg gir kjærlighet så er det de samme følelsene som gjør at jeg kobles på Universet med kjærlighet.

KjærlighetssymbolerGlad i meg selv ;-)

Ønsker deg en riktig gledelig og kjærlig dag. Husk at kjærlighet til deg selv også er følelsen av kjærlighet som sendes ut på eteren.

 

– Trinity

28
sep

Dag 83 – Hjertets mektige kraft i en samtale – Å være et medmenneske

Dag 83:

Det er en mektig kraft i ditt hjerte. For å oppleve denne kraften førstehånd, neste gang du er i en samtale med noen, forestill deg at dine ord kommer fra hjertet ditt, i stedet for tankene dine. Mens du snakker, prøv å holde fokus på dine ord som kommer fra hjertet ditt. Mens du gjør dette vil du føle en bølge av fullkommen lykke bevege seg gjennom deg. Etter hvert som du praktiserer og får erfaringer, vil du se effekten av ditt hjerte på den personen du snakker med. Kraften i ditt hjerte vil også komme mange andre til gode, så ingenting kan komme i veien for den kraftige strålingen.

den gode og den vanskelige samtalen kommer rett fra hjertet

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har opplevd dette ved flere anledninger. Jeg har nok aldri gjort det bevisst, og har blitt veldig overrasket når det har skjedd. Jeg har alltid følt meg utrolig glad etter de samtalene det gjaldt. Jeg har hatt denne “gaven” i veldig viktige samtaler med folk som ikke har hatt det lett. Spesielt med studenter jeg skulle veilede fordi de skulle stryke i et fag eller de sto i fare for å stryke. Jeg har også opplevd det i samtale med en student som hadde fått en del klager og jeg måtte ta den vanskelige samtalen – ordene bare “dukket opp av seg selv” – det var akkurat som om jeg bare visste hva jeg skulle si for at det skulle bli på en verdig, god måte, en måte som lot vedkommende beholde sin verdighet.

Magien i å la hjertet styre samtalen heller enn intellektet

Fra nå av skal jeg forsøke å gjøre dette bevisst. Jeg har nok talens kraft, så jeg skal gjøre mitt beste for at hjertet skal være tilstede og fokusert gjennom hele samtalen. Tusen takk for at jeg har denne gaven.

Jeg er glad for at jeg har en varhet når jeg snakker med andre, jeg er glad for at jeg har en stor porsjon empati for andre, jeg er god til å lytte når det trengs slik at følelsene mine også får være tilstede i en samtale.

Jeg liker veldig godt å veilede andre, hjelpe andre til å yte sitt beste og hjelpe dem til å se seg selv.

 

– Trinity

25
sep

Besøk hos “Jentene på KAFFE” i Horten med digitalkamera – nye muligheter

Nå har jeg fått en forsmak på produkt fotografering. Etter å ha vært innom “Jentene på KAFFE” en av klesbutikkene i Horten og sett på regntøy fra Blæst ByLillebøe kom jeg i prat med de som jobber der. Jeg fortalte at jeg følger med dem på Facebook for å se om det dukker opp noe spennende nyheter. Så begynte vi å snakke om Facebook og jeg våget meg til å spørre om jeg kunne få forsøke å ta bilder til siden deres. Og siden jeg aldri har gjort noe lignende, men ønsket å se om jeg kunne få det til så dro jeg ned til butikken litt senere i uken som var. Gjett om jeg koste meg. Det er første dagen på lenge at jeg har hatt det så kjekt. Å være uten jobb er ikke videre bra for selvtilliten.

Jeg følte meg levende – latteren og praten var befriende. Jentene som jobber på “Jentene på KAFFE” er utrolig hyggelige. De er sosiale, hjelpsomme, glade i mennesker og klær, søte og trivelige. Hvis du ikke har vært der – så må du ta turen innom. Hvis du kommer over med Bastøferja fra Moss og skal videre i Vestfold så ta en tur innom Horten sentrum først og hils på “Jentene”. De har noe for enhver smak og i alle størrelser. Her finner du klær, tilbehør, sko, støveletter – til og med støveletter med ekstra vidde i skaftet – og hyggelig service.

Jeg fikk i alle fall muligheten til å prøve meg fram for å se om foto kan bli noe mer enn bare en hobby.

Her er noen av bildene jeg har tatt (+ forsøkt å retusjere) og lagt opp på Facebook siden deres.

Høstens nyheter er i butikken

accessories

hjerter_smykker

Regntøy for gode følelser på en regntung dag fra Blæst ByLillebøeNytt høstantrekk fra "Jentene på Kaffe" i Hortenoutfit

«Utsikt over soloppgangen i Namibia» fra "Jentene på KAFFE" i HortenEn ny kjole til høstens reise - du finner den hos "Jentene på Kaffe" i Horten

LiveLoveLaugh - høstens store budskap fra "Jentene på KAFFE" i Horten - og fra TrinityPlaceButikken bugner av lekre høstvarer i alle størrelser

Hvis du ikke har vært innom Facebook siden til “Jentene på KAFFE” enda så gjør det – trykk på “LIKER”-knappen og få oppdateringer rett på din egen vegg.

Det er første gang jeg har vært så modig på mange år. Det er første gang jeg har tatt bilder som jeg skulle bruke til noe som ikke er privat. Det er første gang jeg viser meg fram sånn som dette – og gjett om det er skummelt og kjekt på samme tid.

Hva syns du om første resultatet? Er det noe du ville gitt meg tilbakemelding på så tar jeg gjerne mot tips og råd.

 

– Trinity

22
sep

Dag 77 – Suksess kommer innenfra

Dag 77:

"Den gode nyheten er at fra det øyeblikket du bestemmer deg for at det du vet er viktigere enn hva du har blitt opplært til å tro, vil du ha skiftet gear i din søken etter overflod. Suksess kommer innenfra, ikke utenfra. " ~Ralph Waldo Emerson (1803-1882).

I boken samtaler med Gud som jeg fortalte om forleden skriver Walsch også noe om dette. Gud skriver for Walsch at mennesker burde bli flinkere til å høre på vår indre stemme, våre følelser og våre erfaringer. Våre erfaringer er mer riktig enn alle ord vi har lest og hørt. Det skrevne ord er nettopp bare det.

suksess_kommer_innenfra

Vi vet vel alle sammen at når vi har prestert noe, som å bestige en fjelltopp, lære å sykle, utført en oppgave på jobb, selv så kjenner vi følelsen av suksess. Jeg har nok hatt den beste følelsen av suksess innenfra da jeg avsluttet hovedfaget mitt – og ja, jeg hadde veileder som “hjalp” meg, men det var virkelig jeg som gjorde hele jobben. Altså kom ikke suksessen utenfra, men innenfra. Det var min bragd – og min alene. Og nettopp den erfaringen burde være med å drive meg videre til å oppnå den samme følelsen igjen. Skjønt jeg er noe usikker på om ikke erfaringen med hvor mye arbeid det faktisk lå i det studiet nettopp holder meg borte fra å gjøre noe lignende igjen Smilefjes som blunker.

 

– Trinity

14
sep

Dag 69 – Tilbake til lav selvtillit og hva det gjør med oss alle

Dag 69:

Når du har dårlige følelser om deg selv føles det som om du suger livet ut av deg, fordi alt det gode i deg, på hvert enkelt område – herunder helse, rikdom og kjærlighet – er på frekvensen av glede og gode følelser. Følelsen av å ha ubegrenset energi, og den utrolige følelsen av helse og velvære, er alle på frekvensen av gode følelser. Når du ikke føler deg bra, er du på en frekvens som tiltrekker flere mennesker, situasjoner og omstendigheter som vil fortsette å få deg til å føle deg dårlig.

Kjære dagbok, beklager at jeg må bry deg igjen

Denne kan jeg huske fra mine yngre dager – da kunne jeg faktisk be Dagboken min om unnskyldning for at jeg – nok en gang – skrev om det som var vanskelig i livet. Det gjør jeg heldigvis ikke lenger. Nå blir det en kort oppsummering av dagen og hva jeg ønsker i morgen. Det blir mye bedre. En periode hadde jeg fryktelig mange baller i luften og da var jeg så sliten at alt gikk i surr. DA ble det mye tungt i dagboken – og så begynte ting å løse seg og jeg følte jeg hadde kontroll igjen – da skjønte jeg at hvis noen hadde funnet dagboken min og lest den så ville de tro at jeg virkelig var i trøbbel. Det var jeg jo ikke, det hjalp bare å skrive det ut.

Når jeg mislykkes er det min egen skyld. Hvis jeg har suksess er det skjebnen.

Er ikke dette også typiske tanker for lav selvfølelse/ selvtillit så vet ikke jeg. Det er selvfølgelig ikke min skyld om jeg gjør noe bra, nei forby – det er klart det må være skjebnen eller noen andre som trakk i de riktige trådene. Som jeg har skrevet om tidligere er vi jo oppvokst med janteloven og det i seg selv har vært med på å undertrykke selvtilliten til veldig mange av oss.

Karisma gaten og Selvtillits stien

Selv liker jeg dette bildet best. Karisma gaten og Selvtillitsstien. Jeg vil si jeg innehar karisma nok til å utjevne for evt lav selvtillit. Jeg er sjarmerende, blid og hyggelig – det gjør at selvfølelsen ikke vises så godt utenpå. Er jeg da falsk sier du? Nei, jeg mener det er en fantastisk måte å overleve på Smilefjes så lenge jeg er klar over det.

Ønsker alle en strålende dag – med mye karisma og selvfølelsen på topp! Hold ut – det er håp for alle. Trekk pusten dypt ned i magen og lukk øynene et øyeblikk. Si noe fint til deg selv. Smil for deg selv. Kjenn hva det gjorde med deg. Kjenn hvor flink du føler deg.

 

– Trinity