Skip to content

Posts from the ‘Hemmeligheten/ The Secret’ Category

15
nov

Dag 397 – Jeg huser bare gode og perfekte tanker

«Du har evne til å lede alt. Her er noe du kan si for å befale at negative tanker forlater deg: «Bort fra meg! Du har ingen del i meg. Jeg er Ånden. Jeg huser bare de gode og perfekt tanker om Ånden.» Aldri ble sannere ord uttalt.»

Dagens tekst handler om Ånden, the Spirit. Jeg leste nylig en anmeldelse av en bok: «Det hellige som kilde til helse» av Eivind Meland. Anmeldelsen var skrevet av Liv Wergeland Sørbye og hun skriver; «Meland mener at religiøse begerper er blitt fremmede i vår liberale verdslige samtid. …er aktuelle begreper som ikke krever en gudstro.» Jeg vinner denne anmeldelsen så interessant at jeg tenker jeg må lese boken. For Hemmeligheten/ The Secret bruker en del av disse gamle religiøse begrepene, disse begrepene opplever jeg veldig vakre, ofte sanne, men jeg er ikke helt komfortabel med å ta de i bruk. Kanskje skal jeg bare gjøre det – ta i bruk allmenreligiøse og hverdagslige begreper igjen, de er veldig nestekjærlig og omtenksomme – akkurat slik jeg ønsker å være. Så vik fra meg alle negative tanker, jeg er Ånden og jeg ønsker å huse bare gode og perfekte tanker og handlinger.

 

– Trinity

13
nov

Dag 396 – Jorden og menneskeheten trenger deg

«Jorden og menneskeheten trenger deg. De trenger deg, og det er derfor du er her.»

Så gå derfor ut og vær god mot dine medmennesker, både de du kjenner og de som er fremmede for deg. Ta godt vare på moder jord, uten henne har vi ikke et sted å eksistere. Uten moder jord, naturen, ressursene som gir oss mat, drikke, frisk luft å puste i, varme og andre utallige muligheter vil vi være fortapte. Vi vil, i beste fall, oppleve at vi er i en science fiction film fra åtti-tallet. Så gå ut og gjør det beste du kan, og litt til – for når mennesker gjør sitt beste så legger de maksimalt ned rundt 80% av sin kapasitet. Gjør det lille du kan, det vil være rikelig hvis vi alle gjør det vi kan. Ta vare på hverandre og på ressursene, hvis ikke må vi slutte å formere oss. Vi overleverer en døende moder jord til våre etterkommere så de skal lide, hvilket paradoks er ikke det når alle foreldre sier de er villige til å ofre sitt liv for sine barn. Vel, jeg skal ikke gå inn i denne diskusjonen i dag, men jeg vil bare nevne det. Kanskje sette i gang noen tanker hos andre som får lysst til å gå ut og gjøre sitt beste for andre enn seg selv.

 

– Trinity

10
nov

Dag 395 – Å finne den perfekte partner

«Når det gjelder kjærlighets relasjoner, tror folk ofte at de ønsker en bestemt person. Men hvis du tenker dypt over det, er det egentlig ikke den personen som de ønsker, hva de egentlig ønsker er å være lykksalig fornøyd med den perfekte personen. Likevel prøver de og fortelle universet HVEM denne personen er. Hvis universet ikke leverer, så er meldingen fra universet høy og tydelig: «Jeg bare sjekket tjue år fremover og den glede og lykke du fortjener vil ikke skje i dette forholdet.» Hvorfor er det slik at vi tror vi vet mer enn Den som kan se alt?»

Jeg har ikke tenkt på det slik, men hvis dette stemmer så er det ikke rart at veldig mange mennesker ender i forhold de er missfornøyde i – de har rett og slett trosset Universet og innledet et forhold som ikke skulle vært. Dette forholdet hadde kanskje noen skjær i sjøen allerede fra begynnelsen? Forelskelse gjør blind, så det kan godt hende at vi ikke er våkne nok for det vi skal se i en slik fase i livet. Betyr det at vi bare skal sitte og vente på at skjebnen sender den rette livsledsageren i riktig retning? Kanskje ikke, for jeg hadde en klok venninne som sa til meg en gang at Mr. Rett dukker ikke opp og ringer på ytterdøra di helt av seg selv. Hun mente jeg måtte få meg en hobby, gå ut, møte mennesker for å kunne dumpe borti den mannen som Universet hadde sett ut for meg. Så jeg gjorde det. Ingen ting skjedde, det var bare en bunsj med Mr. Feil som dukket opp, helt til jeg ga opp og bestemte meg for at jeg har det faktisk mye bedre alene. DA dukket mannen opp. Skjebnens ironi. For nå i ettertid er det faktisk noe av det jeg humrer og smiler over. Når jeg nå ser andre som sliter i sine kjærlighetsforhold vet jeg at de burde gi opp og gi slipp, men det er ikke et råd som er lett å gi til noen.

 

– Trinity

9
nov

Dag 394 – Ekte livsglede kommer innenfra

«En følelse av at større eiendeler, uansett hva slags de kan være, vil i seg selv gi tilfredshet eller lykke, er en misforståelse. Ingen person, sted, eller ting kan gi deg lykke. De kan gi deg grunn til lykke og en følelse av tilfredshet, men Ekte Livsglede kommer innenfra» – Genevieve Behrend (1881-1960) Din usynlige Kraft.

Sunset joy by Kirsten Bailey

Barn er veldig flinke til å finne sin glede innenfra. De trenger ikke materielle ting for å føle glede. Når jeg kjenner på min indre glede i blant, føler jeg meg så barnslig og enkel at det er som om jeg skammer meg over disse enkle ting som som gjør meg lykkelig. Jeg ønsker at jeg skal bli glad og føle tilfredshet over ting jeg eier og ting jeg ønsker meg. Jeg har ikke hatt så mange ting opp gjennom livet mitt som det jeg har i dag. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det jeg har så jeg burde føle glede over at jeg endelig har fått en del av de tingene jeg alltid har ønsket meg. Når sannheten skal fram har jeg stadig dårlig samvittighet for at jeg har fått ting jeg ønsker meg. For jeg burde brukt ønskene mine til noe bedre enn teknologi og flotte duppedingser. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne glede meg over de ting jeg har, og at jeg ikke følte meg som et dårlig menneske når jeg koser meg med de ting jeg har. Det som får meg til å kjenne på glede og lykke er når jeg sitter på et stille sted og ser små ting rundt meg. Eller her om dagen da jeg så et gammelt par danse sammen til tonene fra et trekkspill, de er stive av livets påvirkning på kroppene, men de svingte seg sammen som om de aldri hadde gjort annet. Da kjenner jeg på en indre lykke, tårene triller og jeg smiler gjennom tårene. Jeg unner alle mennesker å oppleve slike ting.

 

– Trinity

6
nov

Dag 393 – Hvordan opprette din morgendag

«For å opprette din morgendag, gå gjennom dagen i kveld når du er i seng like før du sovner, og føle takknemlighet for de gode øyeblikkene. Hvis det var noe du ønsket skulle skje annerledes, spille den i tankene dine slik du ville ha det til å gå. Når du sovner, sier du til deg selv: «Jeg vil sove dypt og våkner full av energi. I morgen kommer til å være den vakreste dagen i mitt liv.» God natt!»

Jeg har alltid gode intensjoner for morgendagen når jeg legger meg til å sove. Jeg vil gjerne forme min i morgen hver dag. Utfordringen min er når det ikke stemmer, når dagen rinner og jeg tenker gjennom hva som har skjedd så er det veldig langt unna hva jeg ønsket meg for dagen. Jeg skriver jo ned i boken min hva som har skjedd i dag, hva jeg ville hatt annerledes og hva jeg ønsker meg for i morgen. Det er en deilig avslutning på dagen. Samtidig så hjelper det veldig til å sove godt. Jeg slipper å gruble over dagens hendelser, hva som ble sagt og hva det betyr etter at jeg har skrevet det ned. Det har blitt en veldig fin vane i forhold til å gå videre og være mer til stede her og nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg lærte meg denne øvelsen for noen år tilbake. Det er befriende.

 

– Trinity

5
nov

Dag 392 – Bevisst styrer du frekvensen for deg selv

«Når du akkurat, så vidt, er i begynnelsen for å bevisst styre frekvensen av ditt vesen (gjennom dine tanker og følelser), kan du finne det er noen oppturer og noen nedturer, og at du hopper fra en frekvens til en annen. Denne fasen er så kort, og på kort tid vil du begynne å stabilisere seg på en høyere frekvens, og deretter en høyere frekvens, alltid klatrer du høyere og høyere. Det tok litt øvelse og lære å gå, ikke sant? Men med besluttsomhet gjorde du det. Det er ingen forskjell.»

Som så mange ganger før er det dette temaet som dukker opp i «dagens tekst» fra Appen fra The Secret/ Hemmeligheten. Jeg begynte så vidt å skrive over dette temaet  i sist tekst, så da var det ingen overraskelse at det dukket opp i dag. Jeg ser støtt og stadig at alt henger sammen med alt og at ingen ting er tilfeldig. Hvis jeg møter noen så har de noe viktig å fortelle meg, lære meg. Det kjennes ut som at jeg absorberer, suger til meg, alt som kommer i min vei for tiden. Kanskje det er derfor det føles som at tiden går utrolig fort nå også? Det er akkurat som at det ikke er nok timer i døgnet og at jeg bare svirrer med. Det kjennes ut som at jeg ikke får gjort noe helt ut lenger, samtidig som jeg føler jeg får utrettet så mye. Jeg er klar til å ta spranget og hoppe inn i min høyere frekvens. Jeg tror at jeg allerede har gått fra en frekvens, via noen tilbakesteg og så videre igjen. Jeg våger enda ikke å gi helt slipp, men jeg står på spranget. Jeg skulle ønske jeg tillot meg selv å føle den yrheten og stoltheten jeg lar tankene mine svirre innom i ny og ne, men jeg er litt redd også. Redd for å bli skuffet igjen, redd for å bli stående helt alene igjen, redd for å miste den tilliten jeg bygger opp i meg selv, samtidig som jeg virkelig tror det er noe vakkert som kommer til å skje den dagen jeg bare stuper utfor. Skulle ønske jeg kunne snakke om det uten å frykte at andre vil tro jeg er gal, for det er vel også en av de tingene jeg er redd for. Jeg føler meg ikke gal, men så er det vel nettopp de som ikke føler seg gal som er det? Har du våget å ta skrittet og stupt utfor? Hva skjedde? Hvordan har du det? Tok du deg sammen og endte på en tidligere frekvens igjen eller er du nådd din høyere, kansje høyeste, frekvens?

 

– Trinity

4
nov

Dag 391 – Fyll ditt liv med lyset fra positivitet

«Du kan endre retningen i livet ditt fra mørk til lyst eller fra negativt til positivt. Hver eneste gang du fokuserer på det positive du har med mer lys inn i livet ditt, og du vet at lys fjerner alt mørke. Takknemlighet, kjærlighet, snill, tanker, ord og handlinger bringer lys og eliminere mørket. Fyll ditt liv med lyset av positivitet!»

Har du kjent på mørket i livet ditt noen gang? Hva med å velge lyset og positivitet. For vi har alltid to valg. Å bli bevisst hvordan jeg tenker har vært veldig spennende for meg. Å gjøre noe med det skjer nesten automatisk for tiden, det er akkurat som om jeg argumenterer mot meg selv i løpet av en samtale og det er ikke alltid like hyggelig. Nå forsøker jeg å koble inn følelsene mine også. Jeg må våge å tro på at alt henger sammen, at ingen ting er tilfeldig og at jeg oppnår det jeg tenker på og føler. Så lenge følelsene mine er reservert så vil det ta lang tid før jeg oppnår det jeg tenker på. Jeg vil ha lys i livet mitt nå og da er det bare ett valg å ta. Jeg må føre de positive og gode tankene mine inn i følelsene mine, jeg må åpne meg enda mer.

 

– Trinity

30
okt

Dag 390 – Vær en dirigent i harmoni i dur eller moll for din venn

«Hvis du har en venn som går gjennom noen form for vanskelig tid, hjelpe dem ved å sørge for at du opprettholder din glede. Dine gode følelser vil bidra til å løfte dem. Du kan også hjelpe dem ved å dirigere sine samtaler, slik at de snakker om hva de ønsker. Som de faller inn på å snakke om hva de ikke ønsker, bare fortsett og forsiktig lede dem tilbake til å snakke om hva de ønsker. Du kan også snakke med dem som om deres vanskelig tid er over, og foreslå at de forestiller seg at det har alt skjedd og fungerte kjempefine. Bli den dirigent når du snakker med dem, og hjelpe dem å opphold seg i harmoni med universet.»

Jeg husker hvor irriterende det var da jeg var deppa og nedfor en gang, og ei av mine venninner insisterte på å være i godt humør. Det var kjempe slitsomt, det gjorde meg enda mer deppa. Så plutselig – da jeg var over det verste så jeg hvor godt det faktisk var å ha en slik venninne. Hun insisterte på å ta meg med ut for å spise da jeg virkelig ikke ønsket å få i meg noe næringsrikt, og gjett om det hadde en god effekt. Riktig ernæring, god kaffe og selskapet til en venninne som ikke kritiserer, men som bare snakker om løst og fast og ingenting, men som viser at hun har det ganske bra – det er sterkt å tenke på i ettertid. Hun var modig, modig fordi hun våget å stå i min kjærlighetssorg sammen med meg og samtidig være helt ekte, det er sterkt. Hvis du leser dagens tekst skal du vite at jeg er kjempe takknemlig for ditt vennskap. Tusen takk. Nå håper jeg at jeg er en så god venn også.

 

– Trinity

29
okt

Dag 389 – Du er i partnerskap med loven om tiltrekning

«Du er i et partnerskap med loven om tiltrekning, og det er gjennom dette partnerskapet mellom dere to at du oppretter ditt liv. Hver person har sitt eget personlige partnerskap med loven om tiltrekning. Du bruker loven for Deg selv, alle andre bruker loven for seg selv. Du kan ikke bruke loven om tiltrekning på noen andre, mot sin frie vilje. Og når du tenker på det, takk og pris for at loven opererer sin vei. Hvis den ikke gjorde det, så kunne noen andre skape noe i livet ditt som du ikke ønsker. Du skaper gjennom dine tanker og følelser, og ingen andre enn deg kan tenke dine tanker eller føle dine følelser.»

 

– Trinity

 

27
okt

Dag 387 – La andre endre seg fordi de ønsker det selv

«Prøv aldri å tvinge andre til å endre seg, la dem stå fritt til å endres naturlig og ryddig fordi de vil, og de vil ønske det da de finner ut hva endringen var verdt. «Å inspirere i andre et ønske om å endre til det bedre er virkelig edelt; men dette kan du bare gjøre ved å forlate dem alene, og dermed bli mer edel selv» – Christian D. Larson (1874-1954) Master of Self»

Jeg har alltid tenkt at jeg kan endre meg, kan jeg lære nye ting, kan jeg også endre meg. Jeg vet at mange vil si seg uenig i det, for påstanden er at ingen kan endre seg. Jeg har stor tro på dagens sitat som sier at jeg ikke skal gå inn for å endre noen, spesielt ikke en kjæreste. Når det er sagt så forsøker jeg å skape en endringsvillighet på jobben, og det er ikke lett, men med litt tid så tror jeg at flere vil ha endret seg fordi organisasjonen er i endring. Jeg har, som sagt, alltid tenkt på dette med muligheten for å endre seg. Så kjente jeg på følelsen av å bli presset til noe jeg ikke har så lysst til – vel da blir ting vanskelig, jeg må tenke meg om en gang eller to før jeg kan tillate meg å endre meg. Heldigvis er jeg ikke redd for å innrømme at jeg har tatt feil, at jeg har tenkt meg om og funnet forslaget eller løsningen klok. Jeg har bestemt meg – der jeg ser at det trengs endring av noe slag så er det ikke andre som skal endre seg, men jeg som må endre meg. Vel, da blir det lite utviklingspotensiale for andre og hvorfor skal jeg jenke meg og endre meg? Jeg vil ikke passe inn i et system hvis jeg ser at systemet ikke er bra nok, jeg vil jo ha mulighet til å endre rutiner og systemer, men det betyr at andre må endre seg. Konkulsjonen er da at jeg får heller komme meg videre til andre utfordringer og finne et system der endring er mulig og ønskelig.

Nå som jeg sitter og skriver kommer jeg på en diskusjon jeg har hatt med en nær venninne i forhold til barneoppdragelse en gang for mange år siden. Barn bør også få utvikle den de er, samtidig som vi som voksne veileder dem og lærer dem det vi føler vi må lære dem. Jeg viser dem gjerne hva slags muligheter og begrensninger som ligger foran dem, men de må også få støtte på den typen de er. Har jeg et barn som ikke har stor forståelse for tall, men er veldig flink til å tegne så er det opp til meg å la barnet utvikle sine evner og heller hjelpe til å øke forståelsen for tallene. Vise fram at tall ikke biter, samtidig som jeg ikke vil frata barnet muligheten til å øke sin selvfølelse. Vi har et stort ansvar for oss selv, og for våre medmennesker. Vi skal være der for dem, men vi skal ikke kreve at de endrer seg. La meg mestre dette framover nå som jeg har fått en bevissthet for det.

 

– Trinity