Skip to content

Posts from the ‘Håndarbeid’ Category

19
apr

Påskekyllinger

Tusen takk til mamma som sendte en stor konvolutt med

påskepynt! ღ

Påskeharene fra et par dager siden var ikke alene i sendingen som kom. De hadde med seg en like stor gjeng med påskekyllinger.

Påskekyllinger til pynt

Den første reaksjonen fra barna var: Åh, se så søte drager Smilefjes som blunker alt de tenker på er drager, hekser, Harry Potter, vampyrer og hva som er moderne for tiden.

Påskekyllinger

Disse er også heklet til å passe som pynt på kokte egg, eller kinderegg, det kan jo bli en fin overraskelse på frokostbordet at det finnes sjokoladeegg inni pynten. Tenker barna ville sperret øynene opp da. Og da ville jeg nok blitt den gode stemor en stund Smilefjes som blunker

Skravlegjengen

Disse kyllingene er heklet, og utrolig flotte. De har vatt i hodet og små søte øyne. Alle har perler, hanekam, vinger og stjert. Virkelig søte små overraskelser.

ღGod påske

Jeg forsøkte å stille de opp i bokhylla fram til påske. Der skal de få stå til de skal være på frokostbordet påskemorgen.

Hele gjengen samlet

Her er hele gjengen samlet. Bildet er ikke helt tydelig, da det ble litt ujevn overlapping. Men du vil få et godt inntrykk av hvor utrolig søt min påskepynt blir i år Smilefjes

 

– Trinity

17
apr

Påskeharen

Dekorative påskeharer

I går fikk jeg besøk i posten. En hel flokk med påskeharer dukket opp. Disse er til å pynte eggene og påskebordet med i påsken. Jeg fikk så mange at jeg skal sette kinderegg inni noen og kanskje se om det er mulig å kjøpe noen isoporegg også. Akkurat nå får de stå framme på benken og vise seg fram.

Påskeharer på besøk

Et lite hint til mamma om oppskriften jeg sendte henne i fjor, og vips så kom det en gjeng på besøk Smilefjes duken de får lov å stå på er det mormor som har heklet.

Fotogene påskeharer

Fra min venninne i Tyskland lærte jeg for mange år siden om påskeharen, da var denne figuren ikke kjent for meg her i Norge enda. De brukte å få besøk av påskeharen hver påske. Denne haren hadde lagt malte egg og godteri rundt i hagen deres og så måtte alle barna få hver sin kurv eller skål og gå rundt i hagen og samle sammen egg og godteri. De hadde en annen vri inni mellom – og da var det konkurranse om hvem som fant flest malte egg i hagen. Det ble premiert med godteri og underholdning.

Nå har jeg vidererført denne tradisjonen til mine stebarn og deres søskenbarn. I løpet av “natten” – (eller rettere sagt formiddagen, før barna er ute – så ikke godteriet skal bli ødelagt av været) har haren vært her og lagt masse godteri i hagen. Jeg har ikke dratt med eggene ut. De får det godteriet de greier å finne. Det vanskeligste er å være kreativ til hvor det skal gjemmes. For det må være en utfordring til alle aldre. Noen av barna er høye, andre lave. Noen er veldig sjenerte og andre greier å saumfare hagen i løpet av kort tid. Jeg ser det som en god læring i å bli observant. I tillegg blir det tid til en kopp kaffe for de voksne mens barna løper ute og leter. Denne påsken skal ikke barna være hjemme, så da får påskeharen fri i år.

Mythologein har blogget om påskeharen i dag, så da tenkte jeg at vedkommende skriver akkurat det samme som jeg fant ut etter et googlesøk om påskeharen. På NRK sine sider fant jeg eventyret om Lepus og Orion, som vist skal være et sagn om hvordan påskeharen oppsto.

 

– Trinity