Skip to content

Posts from the ‘Takknemlighet’ Category

29
apr

Endelig tid for et besøk til min magiske frisør Tommy Dølplads…

…ja, da er det gått langt over tiden. Når etterveksten skriker i mot meg i speilet, når jeg bare setter håret opp i en eller annen form for topp eller går med lue. Ja, når alt jeg gjør er å se gjennom gamle selfier av håret mitt, ja da vet jeg at det virkelig har gått langt over tiden. Tiden for et besøk til min faste, fantastiske frisør.

Ettervekst og ventetidOg nå er det på tide! Jeg kan ikke vente, vel, i og med at jeg skal i konfirmasjon, det er syttende mai, og jeg skal på et aldri så lite litt på overtids jubileum i mai, så drøyde jeg frisørbesøket denne gangen. Og derfor sitter jeg her og ser gjennom gamle bilder av meg selv. Jeg er ikke så happy for å se igjen bildene av ettervekst, men jeg deler dem med deg nå.

image1Gjennom tidene har det vært noen interessante løsninger på hår, og jeg kan huske hvor utrolig flott jeg følte meg alle gangene 🙂

image2Det har blitt noen hår-selfier gjennom de siste årene, takk til iPhone som har gjort det mulig 😉 Nå kan jeg ikke vente stort lenger på den god-følelsen det er å bli ny og fresh på håret. Selv om jeg ofte ender med samme stil og fargenyanse fra gang til gang, er jeg superfornøyd med det. Tommy, frisøren, er absolutt den flinkeste jeg har vært borti når det gjelder farger, han ser de blonde nyansene jeg trenger for å stråle. Han får det til å se helt naturlig ut, akkurat som jeg ikke har farget eller blondet håret, og det er jo akkurat det en kvinne drømmer om, å ha naturlig vakkert hår, eller hva?

image4Frisøren min får det til å være en virkelig hyggelig opplevelse å sitte i stolen og han bruker god tid med meg og mitt hår når jeg er der. Tusen takk 🙂

image1Og når jeg kommer ut fra salongen, er det ofte noe av det første jeg gjør – å ta en selfie, for Tommy får meg til å føle meg som en million kroner når jeg er ferdig farget og klipt på håret.

image2Hvordan er det med deg? Har du et forhold til hvordan du ser ut på håret, eller er det ikke så viktig? Har du en favoritt frisør, en du alltid går tilbake til fordi du føler deg trygg der? For det er det som skjer med meg, for meg er det verre å gå til frisør enn til tannlege, og derfor er jeg så utrolig glad for at jeg har funnet verdens hyggeligste, og flotteste frisør, midt i Oslo. Jeg kan ikke skryte nok av Tommy, og jeg deler han gjerne med deg, alle fortjener å bli godt ivaretatt noen timer i livet sitt, og her er stedet det skjer.

image3Og nå gleder jeg meg så utrolig til å gå til min magiske frisør, Tommy Dølplads hos Clou AS i Oslo. En salong med sjarm og sjel, vet du ikke hvor du finner Clou, sier du? Jo, men det er enkelt – Clou ligger på Youngstorget i Oslo. Det er en utrolig herlig atmosfære der, og utrolig tøft og helt ujålete. Jeg digger stedet og folkene som er der. Jeg har tilbragt mange timer der inne, og gleder meg til mange flere. Nå er det bare å holde ut gjennom helgen, så skal magien skje 🙂

Ha en strålende weekend alle sammen 🙂

 

– Trinity

9
nov

Dag 394 – Ekte livsglede kommer innenfra

«En følelse av at større eiendeler, uansett hva slags de kan være, vil i seg selv gi tilfredshet eller lykke, er en misforståelse. Ingen person, sted, eller ting kan gi deg lykke. De kan gi deg grunn til lykke og en følelse av tilfredshet, men Ekte Livsglede kommer innenfra» – Genevieve Behrend (1881-1960) Din usynlige Kraft.

Sunset joy by Kirsten Bailey

Barn er veldig flinke til å finne sin glede innenfra. De trenger ikke materielle ting for å føle glede. Når jeg kjenner på min indre glede i blant, føler jeg meg så barnslig og enkel at det er som om jeg skammer meg over disse enkle ting som som gjør meg lykkelig. Jeg ønsker at jeg skal bli glad og føle tilfredshet over ting jeg eier og ting jeg ønsker meg. Jeg har ikke hatt så mange ting opp gjennom livet mitt som det jeg har i dag. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det jeg har så jeg burde føle glede over at jeg endelig har fått en del av de tingene jeg alltid har ønsket meg. Når sannheten skal fram har jeg stadig dårlig samvittighet for at jeg har fått ting jeg ønsker meg. For jeg burde brukt ønskene mine til noe bedre enn teknologi og flotte duppedingser. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne glede meg over de ting jeg har, og at jeg ikke følte meg som et dårlig menneske når jeg koser meg med de ting jeg har. Det som får meg til å kjenne på glede og lykke er når jeg sitter på et stille sted og ser små ting rundt meg. Eller her om dagen da jeg så et gammelt par danse sammen til tonene fra et trekkspill, de er stive av livets påvirkning på kroppene, men de svingte seg sammen som om de aldri hadde gjort annet. Da kjenner jeg på en indre lykke, tårene triller og jeg smiler gjennom tårene. Jeg unner alle mennesker å oppleve slike ting.

 

– Trinity

6
nov

Dag 393 – Hvordan opprette din morgendag

«For å opprette din morgendag, gå gjennom dagen i kveld når du er i seng like før du sovner, og føle takknemlighet for de gode øyeblikkene. Hvis det var noe du ønsket skulle skje annerledes, spille den i tankene dine slik du ville ha det til å gå. Når du sovner, sier du til deg selv: «Jeg vil sove dypt og våkner full av energi. I morgen kommer til å være den vakreste dagen i mitt liv.» God natt!»

Jeg har alltid gode intensjoner for morgendagen når jeg legger meg til å sove. Jeg vil gjerne forme min i morgen hver dag. Utfordringen min er når det ikke stemmer, når dagen rinner og jeg tenker gjennom hva som har skjedd så er det veldig langt unna hva jeg ønsket meg for dagen. Jeg skriver jo ned i boken min hva som har skjedd i dag, hva jeg ville hatt annerledes og hva jeg ønsker meg for i morgen. Det er en deilig avslutning på dagen. Samtidig så hjelper det veldig til å sove godt. Jeg slipper å gruble over dagens hendelser, hva som ble sagt og hva det betyr etter at jeg har skrevet det ned. Det har blitt en veldig fin vane i forhold til å gå videre og være mer til stede her og nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg lærte meg denne øvelsen for noen år tilbake. Det er befriende.

 

– Trinity

30
okt

Dag 390 – Vær en dirigent i harmoni i dur eller moll for din venn

«Hvis du har en venn som går gjennom noen form for vanskelig tid, hjelpe dem ved å sørge for at du opprettholder din glede. Dine gode følelser vil bidra til å løfte dem. Du kan også hjelpe dem ved å dirigere sine samtaler, slik at de snakker om hva de ønsker. Som de faller inn på å snakke om hva de ikke ønsker, bare fortsett og forsiktig lede dem tilbake til å snakke om hva de ønsker. Du kan også snakke med dem som om deres vanskelig tid er over, og foreslå at de forestiller seg at det har alt skjedd og fungerte kjempefine. Bli den dirigent når du snakker med dem, og hjelpe dem å opphold seg i harmoni med universet.»

Jeg husker hvor irriterende det var da jeg var deppa og nedfor en gang, og ei av mine venninner insisterte på å være i godt humør. Det var kjempe slitsomt, det gjorde meg enda mer deppa. Så plutselig – da jeg var over det verste så jeg hvor godt det faktisk var å ha en slik venninne. Hun insisterte på å ta meg med ut for å spise da jeg virkelig ikke ønsket å få i meg noe næringsrikt, og gjett om det hadde en god effekt. Riktig ernæring, god kaffe og selskapet til en venninne som ikke kritiserer, men som bare snakker om løst og fast og ingenting, men som viser at hun har det ganske bra – det er sterkt å tenke på i ettertid. Hun var modig, modig fordi hun våget å stå i min kjærlighetssorg sammen med meg og samtidig være helt ekte, det er sterkt. Hvis du leser dagens tekst skal du vite at jeg er kjempe takknemlig for ditt vennskap. Tusen takk. Nå håper jeg at jeg er en så god venn også.

 

– Trinity

1
okt

374 – To sterke ord som kan forandre ditt liv

«Det er to ord som, når uttalt, har den mest ufattelige makt til å forandre livet ditt helt. To ord som, når de passerer dine lepper, vil være årsaken til å bringe absolutt glede og lykke til deg. To ord som vil skape mirakler i livet ditt, som vil tørke ut negativitet, og gi deg overflod i alle ting. To ord som, når ytret og oppriktig følt, vil innkalle alle krefter i Universet for å flytte alle ting til deg. Det er bare to ord som står mellom deg, lykke og livet du drømmer om… TUSEN TAKK»

Tusen takkHusker du å skrive i takknemlighetsboken din? Jeg ser hvor effektfullt det er å huske å takke. Ikke bare i tankene mine, eller i boken min. Det er også veldig effektfullt å takke menneskene rundt meg for ulike ting. Det lyser opp dagen deres å bli sett og takket for innsats. Jeg kjenner også at jeg blir glad når noen takker meg for noe. Er du flink til å takke? Tidligere var jeg mye flinkere til å takke, både i butikken, på trikken, i banken, ja hvor som helst. Da opplevde jeg at jeg ble usynlig og at jeg utvisket meg selv, nå er jeg ikke takknemlig som om jeg unnskylder meg for at jeg er til og tar plass i samfunnet. Nå takker jeg for noe som skjer direkte mot meg. Det gjør meg mer synlig enn på lenge. Effekten er til å ta og føle på. Samtidig kjenner jeg at jeg oppnår mer glede og lykke ved å huske å skrive i takknemlighetsboken min. Hvis du ikke har kommet igang, prøv.

 

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

25
sep

Dag 368 – I dyp takknemlighet

«For å endre livet ditt raskt, bruk takknemlighet for å skifte din energi. Når du setter all din energi inn på takknemlighet, vil du se mirakler skje i livet ditt. For å endre ting raskt, forplikt deg til å skrive 100 ting du er takknemlig for hver dag, til du ser endringen. Og FØL takknemlighet. Din makt er i FØLELSEN som du setter i ordene for din takknemlighet.»

Ingenting er sterkere enn takknemlighet, vel kanskje følelsen av kjærlighet er noe av det samme. Når jeg nå kjenner på takknemlighet så er det både for ting jeg allerede har, men også for det jeg ser for meg skal være min framtid. Jeg er veldig takknemlig for mye. Det gjør meg både stolt og ydmyk å være fyllt av takknemlighet. Jeg bruker denne følelsen bevisst for å føle godhet og for å oppnå gode ting videre. Blant annet er jeg takknemlig for at jeg er dyktig med data, jeg er utrolig takknemlig for at jeg lærer veldig fort. Jeg suger til meg ny lærdom og omsetter den i bruk forholdsvis raskt. Kanskje er det i form av å være både apekatt og papegøye som hermer, men det tar ikke lange tiden før jeg har gjort ny lærdom til min egen. Jeg er også veldig takknemlig for alle mulighetene i livet mitt, for alle menneskene som er innom og som har vært innom og for de som skal komme innom. Alle disse menneskene har vært med og forme meg til å bli den flotte kvinnen jeg er i dag. Tusen takk alle sammen.

 

Takknemlig hilsen – for det er takknemlighet jeg føler når jeg ser at det er noen innom og leser det jeg skriver og produserer her inne på bloggen også.

 

– Trinity

24
sep

Dag 367 – En affirmasjon for resten av ditt liv

En affirmasjon, eller bekreftelse for resten av livet ditt: «I det nye bildet av de kommende årene ser jeg livet mitt vokse og utvide seg i alt, i helse, ungdom, og ubegrenset energi til alle tider og under alle omstendigheter. Jeg ser meg selv i fullstendig frihet. Jeg ser ubegrenset vekst i min personlige kapasitet, mentale kraft, og intellektuelle glans. Jeg ser stadige forbedringer i alle deler av min personlighet og min kropp. Jeg ser daglig vekst i min visdom, forståelse, innsikt og erkjennelse. Jeg ser meg selv i fred, harmoni, kjærlighet og glede, og jeg ser min karakter utvide seg til å bli sterkere og vakrere. Jeg ser evigvarende vennskap, bekjentskaper og miljøer. Jeg ser meg selv i evig glede og uendelig lykke.»

Jeg har skrevet om affirmasjoner tidligere, men ingen så kraftfull som denne. Jeg kjenner at den tar tak i meg – langt inn i sjelen min. Kanskje har jeg endelig funnet en affirmasjo – en bekreftelse – jeg kan tro på. Og om jeg gjentar den lenge nok så blir det en sannhet for meg. Jeg skal nå skrive den ned og henge den opp et par steder i huset og på kontoret mitt. Kanskje til og med på døren inn til kontoret mitt slik at andre kan få gleden av den også.

Med ønske om en strålende uke

 

– Trinity

6
jun

Dag 333 – Bruk takknemlighet til det blir din livsstil

Dag 333:

Med alt som jeg har lest og med alt det jeg har opplevd i mitt eget liv ved hjelp av Hemmeligheten/ The Secret, står kraften av takknemlighet over alt annet. Hvis du bare gjør én ting med kunnskapen om Hemmeligheten/ The Secret, bruk takknemlighet til det blir din livsstil.

Takknemlighet kan vises gjennom handlinger, holdninger og med blomster :-)

Hvordan vises takknemlighet? Jeg viser takknemlighet gjennom å gi bort blomster eller noe annet hyggelig. Jeg kjenner takknemlighet oftest i hjertet mitt. Da kjennes det ut som om hjertet blir fyllt av kjærlighet. Kjærlighet og takknemlighet er ganske likt for meg. Takknemlighet er oppriktighet. Jeg skulle ønske alle visste i sitt hjerte at de må huske på å være takknemlig for det de har, det de har oppnådd og de som finnes i livet til den enkelte. Jeg føler meg veldig heldig som har vært igjennom veldig mange utfordringer i livet mitt, de har virkelig gjort meg sterkere, klokere, men også mer takknemlig for det jeg har hver dag. Slik jeg er ydmyk og takknemlig for at du kommer innom bloggen min og leser det jeg skriver. Tusen takk.

 

– Trinity

9
apr

Ønskelister og ønskedrømmer

Til min 40-års dag laget jeg ønskelister som bare inneholdt ting jeg virkelig ønsket meg, men som jeg var så og si sikker på at jeg ikke skulle få da de var dyre ting. Og etter å ha holdt på med Hemmeligheten/ The Secret Appen i bloggen min i en god tid nå så har jeg skjønt at jeg må slutte å tenke at jeg ikke har råd til ønskene mine, det er jo ikke opp til meg å skaffe dem fram – ei heller å finne ut hvordan de skal dukke opp hos meg, men min jobb er bare å ønske meg dem og holde fast på det ønsket.

all_wishlists_recieved_so_far

I dagens innlegg valgte jeg igjen å trekke fram ønskebildet mitt – og da jeg satte meg ned og så på det ser jeg at det er utrolig mye fra ønskene for et år siden jeg plutselig har fått meg. Nå er det snart på tide å lage en ny ønske liste, og det er smart å gjøre det med bilder for da er det enklere å se for seg tingene og gjøre de klarere i tankene. Jeg må innrømme at jeg ble veldig oppløftet og glad når jeg nå oppdaget hvor mye av ønskene som allerede er innfridd.

Jeg har tidligere skrevet om visionboard og hvordan det kan være med på å skape klarhet i hva jeg ønsker meg. Etter at jeg byttet til mac har jeg ikke greid å få visionboardet mitt opp og gå, så jeg burde vel prioritere dette.

Nå skal jeg bare nyte tankene og følelsene av å ha oppnådd deler av mine ønsker, slik at jeg kan koble inn disse følelsene til de kommende drømmene og ønskene mine.

Jeg føler meg mest av alt takknemlig for alt jeg har fått, tenk at det har skjedd. Jeg takker alle og meg selv som har vært med å gjøre disse ønskene til virkelighet.

Ha en drømmende god dag.

 

– Trinity