Skip to content

Posts from the ‘Filosofiske tanker’ Category

29
apr

Endelig tid for et besøk til min magiske frisør Tommy Dølplads…

…ja, da er det gått langt over tiden. Når etterveksten skriker i mot meg i speilet, når jeg bare setter håret opp i en eller annen form for topp eller går med lue. Ja, når alt jeg gjør er å se gjennom gamle selfier av håret mitt, ja da vet jeg at det virkelig har gått langt over tiden. Tiden for et besøk til min faste, fantastiske frisør.

Ettervekst og ventetidOg nå er det på tide! Jeg kan ikke vente, vel, i og med at jeg skal i konfirmasjon, det er syttende mai, og jeg skal på et aldri så lite litt på overtids jubileum i mai, så drøyde jeg frisørbesøket denne gangen. Og derfor sitter jeg her og ser gjennom gamle bilder av meg selv. Jeg er ikke så happy for å se igjen bildene av ettervekst, men jeg deler dem med deg nå.

image1Gjennom tidene har det vært noen interessante løsninger på hår, og jeg kan huske hvor utrolig flott jeg følte meg alle gangene 🙂

image2Det har blitt noen hår-selfier gjennom de siste årene, takk til iPhone som har gjort det mulig 😉 Nå kan jeg ikke vente stort lenger på den god-følelsen det er å bli ny og fresh på håret. Selv om jeg ofte ender med samme stil og fargenyanse fra gang til gang, er jeg superfornøyd med det. Tommy, frisøren, er absolutt den flinkeste jeg har vært borti når det gjelder farger, han ser de blonde nyansene jeg trenger for å stråle. Han får det til å se helt naturlig ut, akkurat som jeg ikke har farget eller blondet håret, og det er jo akkurat det en kvinne drømmer om, å ha naturlig vakkert hår, eller hva?

image4Frisøren min får det til å være en virkelig hyggelig opplevelse å sitte i stolen og han bruker god tid med meg og mitt hår når jeg er der. Tusen takk 🙂

image1Og når jeg kommer ut fra salongen, er det ofte noe av det første jeg gjør – å ta en selfie, for Tommy får meg til å føle meg som en million kroner når jeg er ferdig farget og klipt på håret.

image2Hvordan er det med deg? Har du et forhold til hvordan du ser ut på håret, eller er det ikke så viktig? Har du en favoritt frisør, en du alltid går tilbake til fordi du føler deg trygg der? For det er det som skjer med meg, for meg er det verre å gå til frisør enn til tannlege, og derfor er jeg så utrolig glad for at jeg har funnet verdens hyggeligste, og flotteste frisør, midt i Oslo. Jeg kan ikke skryte nok av Tommy, og jeg deler han gjerne med deg, alle fortjener å bli godt ivaretatt noen timer i livet sitt, og her er stedet det skjer.

image3Og nå gleder jeg meg så utrolig til å gå til min magiske frisør, Tommy Dølplads hos Clou AS i Oslo. En salong med sjarm og sjel, vet du ikke hvor du finner Clou, sier du? Jo, men det er enkelt – Clou ligger på Youngstorget i Oslo. Det er en utrolig herlig atmosfære der, og utrolig tøft og helt ujålete. Jeg digger stedet og folkene som er der. Jeg har tilbragt mange timer der inne, og gleder meg til mange flere. Nå er det bare å holde ut gjennom helgen, så skal magien skje 🙂

Ha en strålende weekend alle sammen 🙂

 

– Trinity

17
mar

Hvordan starte opp bloggen igjen?

Ja, jeg har tenkt på det i evigheter, hvordan skal jeg gå fram for å starte opp igjen? Hva kan jeg si annet enn unnskyld for at jeg ble borte. Unnskyld til deg og til meg, for det var veldig givende å skrive. Jeg vet at det var noen som leste det jeg skrev og det er jeg utrolig takknemlig for, og nå skal jeg forsøke å gjøre meg fortjent til å bli leset igjen. Mye har skjedd i livet siden sist. Mye vil jeg sikkert dele, for det er viktig, det er viktig å dele – det er på den måten vi kan få til vekst og endringer både samlet og i hver enkelt av oss.

BK_TrineLiseNilsen_Gudommelighet_Skaperverket_2015.11.20

Hva har så skjedd, spør du kanskje? Jo, jeg har sluttet i min gamle jobb, jeg har gått et år på skole et par år og lært innovativ ledelse og videre gikk jeg og lærte digital fotografering. Det er ingen tvil om at jeg likte begge deler, men at det var utrolig godt å få positivt påfyll i form av å gjøre noe som lå mitt hjerte veldig nært. Fotografering, vel jeg er ikke blitt en kløpper enda, men jeg setter pris på å kunne det litt bedre. Nå gjenstår det bare å øve til jeg mestrer det.

– Trinity

9
nov

Dag 394 – Ekte livsglede kommer innenfra

«En følelse av at større eiendeler, uansett hva slags de kan være, vil i seg selv gi tilfredshet eller lykke, er en misforståelse. Ingen person, sted, eller ting kan gi deg lykke. De kan gi deg grunn til lykke og en følelse av tilfredshet, men Ekte Livsglede kommer innenfra» – Genevieve Behrend (1881-1960) Din usynlige Kraft.

Sunset joy by Kirsten Bailey

Barn er veldig flinke til å finne sin glede innenfra. De trenger ikke materielle ting for å føle glede. Når jeg kjenner på min indre glede i blant, føler jeg meg så barnslig og enkel at det er som om jeg skammer meg over disse enkle ting som som gjør meg lykkelig. Jeg ønsker at jeg skal bli glad og føle tilfredshet over ting jeg eier og ting jeg ønsker meg. Jeg har ikke hatt så mange ting opp gjennom livet mitt som det jeg har i dag. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det jeg har så jeg burde føle glede over at jeg endelig har fått en del av de tingene jeg alltid har ønsket meg. Når sannheten skal fram har jeg stadig dårlig samvittighet for at jeg har fått ting jeg ønsker meg. For jeg burde brukt ønskene mine til noe bedre enn teknologi og flotte duppedingser. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne glede meg over de ting jeg har, og at jeg ikke følte meg som et dårlig menneske når jeg koser meg med de ting jeg har. Det som får meg til å kjenne på glede og lykke er når jeg sitter på et stille sted og ser små ting rundt meg. Eller her om dagen da jeg så et gammelt par danse sammen til tonene fra et trekkspill, de er stive av livets påvirkning på kroppene, men de svingte seg sammen som om de aldri hadde gjort annet. Da kjenner jeg på en indre lykke, tårene triller og jeg smiler gjennom tårene. Jeg unner alle mennesker å oppleve slike ting.

 

– Trinity

6
nov

Dag 393 – Hvordan opprette din morgendag

«For å opprette din morgendag, gå gjennom dagen i kveld når du er i seng like før du sovner, og føle takknemlighet for de gode øyeblikkene. Hvis det var noe du ønsket skulle skje annerledes, spille den i tankene dine slik du ville ha det til å gå. Når du sovner, sier du til deg selv: «Jeg vil sove dypt og våkner full av energi. I morgen kommer til å være den vakreste dagen i mitt liv.» God natt!»

Jeg har alltid gode intensjoner for morgendagen når jeg legger meg til å sove. Jeg vil gjerne forme min i morgen hver dag. Utfordringen min er når det ikke stemmer, når dagen rinner og jeg tenker gjennom hva som har skjedd så er det veldig langt unna hva jeg ønsket meg for dagen. Jeg skriver jo ned i boken min hva som har skjedd i dag, hva jeg ville hatt annerledes og hva jeg ønsker meg for i morgen. Det er en deilig avslutning på dagen. Samtidig så hjelper det veldig til å sove godt. Jeg slipper å gruble over dagens hendelser, hva som ble sagt og hva det betyr etter at jeg har skrevet det ned. Det har blitt en veldig fin vane i forhold til å gå videre og være mer til stede her og nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg lærte meg denne øvelsen for noen år tilbake. Det er befriende.

 

– Trinity

30
okt

Dag 390 – Vær en dirigent i harmoni i dur eller moll for din venn

«Hvis du har en venn som går gjennom noen form for vanskelig tid, hjelpe dem ved å sørge for at du opprettholder din glede. Dine gode følelser vil bidra til å løfte dem. Du kan også hjelpe dem ved å dirigere sine samtaler, slik at de snakker om hva de ønsker. Som de faller inn på å snakke om hva de ikke ønsker, bare fortsett og forsiktig lede dem tilbake til å snakke om hva de ønsker. Du kan også snakke med dem som om deres vanskelig tid er over, og foreslå at de forestiller seg at det har alt skjedd og fungerte kjempefine. Bli den dirigent når du snakker med dem, og hjelpe dem å opphold seg i harmoni med universet.»

Jeg husker hvor irriterende det var da jeg var deppa og nedfor en gang, og ei av mine venninner insisterte på å være i godt humør. Det var kjempe slitsomt, det gjorde meg enda mer deppa. Så plutselig – da jeg var over det verste så jeg hvor godt det faktisk var å ha en slik venninne. Hun insisterte på å ta meg med ut for å spise da jeg virkelig ikke ønsket å få i meg noe næringsrikt, og gjett om det hadde en god effekt. Riktig ernæring, god kaffe og selskapet til en venninne som ikke kritiserer, men som bare snakker om løst og fast og ingenting, men som viser at hun har det ganske bra – det er sterkt å tenke på i ettertid. Hun var modig, modig fordi hun våget å stå i min kjærlighetssorg sammen med meg og samtidig være helt ekte, det er sterkt. Hvis du leser dagens tekst skal du vite at jeg er kjempe takknemlig for ditt vennskap. Tusen takk. Nå håper jeg at jeg er en så god venn også.

 

– Trinity

2
okt

Dag 375 – Du har alltid kontroll på hva du holder inne i deg

«Vi tiltrekker oss selv det vi holder på innsiden. Enhver omstendighet, hver eneste person og hver situasjon vi tiltrekker og opplever er basert på hva som er inne i oss. Kan du be om et mer enestående og fantastisk system enn dette? Ditt liv er en refleksjon av hva du holder inne i deg, og hva du holder inne i deg er alltid under din kontroll.»

Gi aldri opp - du kan ta kontroll over deg selv - det er bare opp til DEGHva holder du inne i deg? Jeg holder på å lese om arketypene som styrer livet mitt. Hvilke arketyper jeg har – det er jeg ikke helt klar over enda, men jeg forsøker å finne ut av det. Caroline Myss har skrevet en del om arketyper i sine selvutviklingsbøker. Noe er veldig tung litteratur hvis du ikke er vant til å jobbe med deg selv og ditt indre. Noe er enklere å forstå. Den jeg holder på med nå er en del jobbing med. Det er spørsmål som skal stilles og besvares – det er å virkelig finne ut hva jeg holder inne i meg, som er med på å påvirke tankene mine, reaksjonsmønstrene mine og som gjør at jeg tiltrekker meg det jeg alltid gjør – for det er et visst mønster i det jeg tiltrekker meg. Hvis du er en av de som har lest bloggen min en stund så vet du at jeg holder på å jobbe med å finne ut hva jeg holder på innsiden og å endre mine måter å håndtere meg selv og andre på. Jeg føler jeg er virkelig på rett kjøl for tiden. Jeg forsøker å kvitte meg med frykt, negative tanker, lav selvfølelse og jeg kommer ikke til å gi opp før jeg har greid det.

 

– Trinity

1
okt

374 – To sterke ord som kan forandre ditt liv

«Det er to ord som, når uttalt, har den mest ufattelige makt til å forandre livet ditt helt. To ord som, når de passerer dine lepper, vil være årsaken til å bringe absolutt glede og lykke til deg. To ord som vil skape mirakler i livet ditt, som vil tørke ut negativitet, og gi deg overflod i alle ting. To ord som, når ytret og oppriktig følt, vil innkalle alle krefter i Universet for å flytte alle ting til deg. Det er bare to ord som står mellom deg, lykke og livet du drømmer om… TUSEN TAKK»

Tusen takkHusker du å skrive i takknemlighetsboken din? Jeg ser hvor effektfullt det er å huske å takke. Ikke bare i tankene mine, eller i boken min. Det er også veldig effektfullt å takke menneskene rundt meg for ulike ting. Det lyser opp dagen deres å bli sett og takket for innsats. Jeg kjenner også at jeg blir glad når noen takker meg for noe. Er du flink til å takke? Tidligere var jeg mye flinkere til å takke, både i butikken, på trikken, i banken, ja hvor som helst. Da opplevde jeg at jeg ble usynlig og at jeg utvisket meg selv, nå er jeg ikke takknemlig som om jeg unnskylder meg for at jeg er til og tar plass i samfunnet. Nå takker jeg for noe som skjer direkte mot meg. Det gjør meg mer synlig enn på lenge. Effekten er til å ta og føle på. Samtidig kjenner jeg at jeg oppnår mer glede og lykke ved å huske å skrive i takknemlighetsboken min. Hvis du ikke har kommet igang, prøv.

 

– Trinity

30
sep

373 – Lykke avhenger av oss selv

«Lykke avhenger av oss selv.» – Aristoteles (384-322 f.Kr)

Two of Roberta Bauman´s dresses

Lykke kan være så mangt. Jeg har en følelse av at mennesker i dag er på jakt etter så store følelser og at lykkefølelsen skal være så kraftig at det slår pusten ut av dem. Jeg tror ikke lykken opererer på den måten. Lykken er akkurat det du ønsker det skal være som gjør at du føler deg litt lettere til sinns. For meg kan lykken være å sitte med en kopp kaffe og bare se utover sjøen. Eller kjenne duften av trær tidlig på våren. Lykke er også å gå på utstilling og se på de vakre ting andre – og jeg selv – har laget. Lykke kan være å kunne stå opp på morgenen. Jeg trodde aldri jeg skulle bli lykkelig uten barn, men det ser ut til at jeg godt kan være det. Lykken min ligger ikke lagret i andre. Lykken min er bare min, og den ligger i meg. Jeg har begynt å gjøre ting som understøtter min lykkefølelse. Jeg forsøker å prioritere det – og jeg sier forsøker for jeg har lett for å la jobb, hus og heim sluke tiden min. Jeg har alltid vært et menneske som har vært der for alle andre enn meg selv, så jeg måtte isolere meg en lang periode i mitt liv, bare for å kjenne etter hvem er jeg. Jeg har ikke funnet svaret enda, men jeg holder på å krype ut av «puppen» jeg stengte meg inne i. Så fra å være en liten larve, som bare var der for andre, skal jeg snart strekke vingene mine og se om jeg er en møll eller en sommerfugl. Uansett er jeg mer fri fordi jeg kan fly. Er du lykkelig? Hva er det som gjør at du føler lykke? Tør du å fortelle noen om det? Ikke jeg, jeg er livredd for at den lille kriblingen inne i meg, som jeg kaller lykke, skal bli borte igjen – like raskt som den dukket opp kan den jo forsvinne. Når jeg ser at lykkefølelsen vedvarer – da skal jeg komme ut og fortelle om det til de jeg har nærmest meg.

 

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

26
sep

Dag 369 – Tankene dine tiltrekker deg akkurat det de tenker

«Uansett følelser du har inni deg, tiltrekker de deg din morgendag. Bekymringer tiltrekker mer bekymring. Angst tiltrekker seg mer angst. Ulykkelighet tiltrekker seg mer ulykkelighet. Misnøye tiltrekker seg mer misnøye. OG … Glede tiltrekker seg mer glede. Lykke tiltrekker seg mer lykke. Fred tiltrekker mer fred. Takknemlighet tiltrekker seg mer takknemlighet. Godhet tiltrekker seg mer godhet. Kjærlighet tiltrekker seg mer kjærlighet. Din jobb er en innside jobb. Hvis du vil endre verden, alt du trenger å gjøre er å endre måten du føler inne i deg. Hvor lett er det?»

Jeg tenker på hva jeg tenker på støtt og stadig. Når jeg oppdager at jeg går og tenker en dårlig tanke, så ler jeg litt for meg selv og tenker at jeg vil ikke ha slike tanker – og vips så har tankene flydd. Dette skjer støtt og stadig på jobben min i og med at jeg får høre veldig mye negativt og fordi min jobb er veldig preget av ad hoc jobbing så hoper ting seg opp rundt meg til tider, DA er det godt å ikke grave meg ned i «jeg får aldri gjort jobben min» «jeg orker snart ikke å høre mer på disse klagene og sutringen – gjør noe med det» «spare her og spare der, jeg kjenner at det hindrer handlingsrom i å utøve min jobb. Uansett, når jeg oppdager at disse tankene kommer i min hjerne så rister jeg fysisk på hodet og forsøker å endre til noe positivt. «Selv om jeg får høre mye negativt og ikke føler jeg får gjort jobben min, er kanskje dette som skjer akkurat det som trengs for at jeg skal være en god leder» og så vrir jeg det dit at det gjør ikke meg til en dårlig person eller en dårlig leder at noen papirer flyter på skrivebordet mitt til tider fordi jeg blir avbrutt av personalet som kommer og banker på min dør. Jeg har valgt å tro at min form for åpenhet og tilgjengelighet er akkurat det som gjør meg til en god leder. Og så er tankene snudd til noe positivt. Vi ler mye på jobben min – latter skaper mer latter.

Har du noen teknikker for å endre tankene dine fra negativ til positiv? Tenker du negative tanker i det hele tatt? Kanskje det bare er meg? Vel, jeg velger å tro at jeg er ganske så normal og jeg vet at når jeg er sliten eller stresset så håndterer jeg disse tankene dårligere enn om jeg senker skuldrene og bare tar et skritt av gangen.

 

– Trinity