Skip to content

Posts from the ‘Store endringer i livet’ Category

17
mar

Hvordan starte opp bloggen igjen?

Ja, jeg har tenkt på det i evigheter, hvordan skal jeg gå fram for å starte opp igjen? Hva kan jeg si annet enn unnskyld for at jeg ble borte. Unnskyld til deg og til meg, for det var veldig givende å skrive. Jeg vet at det var noen som leste det jeg skrev og det er jeg utrolig takknemlig for, og nå skal jeg forsøke å gjøre meg fortjent til å bli leset igjen. Mye har skjedd i livet siden sist. Mye vil jeg sikkert dele, for det er viktig, det er viktig å dele – det er på den måten vi kan få til vekst og endringer både samlet og i hver enkelt av oss.

BK_TrineLiseNilsen_Gudommelighet_Skaperverket_2015.11.20

Hva har så skjedd, spør du kanskje? Jo, jeg har sluttet i min gamle jobb, jeg har gått et år på skole et par år og lært innovativ ledelse og videre gikk jeg og lærte digital fotografering. Det er ingen tvil om at jeg likte begge deler, men at det var utrolig godt å få positivt påfyll i form av å gjøre noe som lå mitt hjerte veldig nært. Fotografering, vel jeg er ikke blitt en kløpper enda, men jeg setter pris på å kunne det litt bedre. Nå gjenstår det bare å øve til jeg mestrer det.

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

23
jul

Sommerens beste frokost.

Sommerens favoritt antioxidant frokost
Har jeg fortalt dere om frokosten jeg spiser denne sommeren? Yummi!
Jeg beginner med et glass “Best of Greens” far Pure Planet – på tom mage. Dette tar jeg for å styrke et svekket immunforsvar etter lungebetennelse og påfølgende sommer influensa. Så spiser jeg en deilig frokost full av antioxidanter. Jeg blander stort sett det jeg har; 1/4 eple, 1/4 pære, 1/4 kiwi, nesten en 1/2 banan, litt melon, noen havreflakes, 1 ss kesam og litt bær og frø til pynt for å toppe det hele. Jeg sier bare N A M. Jeg oppfordrer deg til å prøve, jeg kommer i alle fall til å fortsette.
For å holde blåbær og bringebær friske har jeg frosset dem ned på et fat slik at de blir frosne hver for seg før jeg samler dem i en boks – da har jeg friske bær hver eneste dag.

– Trinity

11
des

Dag 158 – Endre fokus og begynn å tenk på alle de gode tingene som er flott med DEG

Dag 158:

Du må endre fokus og begynne å tenke på alle de tingene som er flott med Deg. Se etter det positive i Deg. Etter som du fokusere på disse tingene, vil loven om tiltrekning vise deg flere gode ting om Deg. Du tiltrekker deg det du synes om. Alt du har å gjøre er å begynne med en langvarig tanke om noe godt ved Deg selv, og loven om tiltrekning vil svare ved å gi deg mer av det du tenker. Se etter de gode tingene om Deg. Søk og dere skal finne!

buddha1

Er det lenge siden jeg satte meg ned og så på mine positive og gode sider? Ja, det er det helt sikkert. Jeg tenker på det innimellom, men det renner like fort ut som sanden i timeglass. I går fikk jeg en påminnelse om at jeg er sta – og da sta på en god måte. Jeg har aldri sett på meg selv som sta, men om det er utholdende i sta så er jeg det.

Glad og har et lett “utenpå-humør” – det er meg også, og jeg ser i den nye jobben min at det er virkelig smittsomt med godt humør. Da jeg jobbet i Molde for en god tid tilbake fikk jeg beskjed av mine kollegaer å dempe den gladheten jeg følte på morgenen, og jeg gjordet det – for dem ble glad truende og utmattende. Når jeg går på jobb (spesielt) legger jeg igjen et evt dårlig humør i bilen eller på trappen hjemme (slik at vinden kan ta det).

Lyttende og et godt medmenneske. Det er også en god side ved meg. Snillhet har jeg også en stor porsjon av (skjønt jeg har begynt å skjule det mer og mer etter å ha følt følelsen av utnyttelse mang en gang). Smart – jeg lærer faktisk vanvittig raskt – jeg tar til meg og forstår de utroligste ting veldig kjapt, og når det igjen skjer på en ny jobb med helt andre oppgaver enn jeg noen gang har hatt så forstår jeg at det faktisk stemmer.

Nå kjenner jeg at tankene lett vandrer mot de tingene jeg ikke er så god på. Fokuset glir lett mot det negative når jeg vil konsentrere meg om det positive, merkelig. Janteloven tillater meg ikke å skrive mer positivt om meg selv her, for det kan bli skryt. Og skryt er jeg ikke så flink til. Skjønt jeg har blitt flinkere til å sette ord på hva jeg er god til – så får jeg da høre det av såkalte venner at “du er flink til så mye du” og så kan jeg høre sarkasmen i stemmen deres – og vips så forsvinner den lille følelsen av selvstyrke. Nå har jeg forstått at det er makt i å våge å si hva jeg er flink til og kommer nok til å gjøre det mer og mer. Jeg skal ikke bry meg så hardt med de som er misunnelige fordi de ikke greier å sette ord på sin egen verdi. Jeg er verdifull for meg. Uten meg hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Uten meg hadde jeg kanskje endt opp i kassen på Rimi som mine gymnaslærere Midsem Olsen og Haugen Lundemo mente jeg var best egnet til. Jeg kan enda ikke forstå at de kunne sitte og ri sin stolte hest mens di rakket ned på ungdommer som slet med skolegangen og livet. Det var ikke lett å være ungdom den gangen jeg var det, ei heller den gangen mine foreldre var det og så viser det seg at det fortsatt ikke er lett å være ungdom. Så hvis de skal være gymnaslærere så får de da lese seg opp på både pedagogikk og psykologi i forhold til hvordan vi behandler og samhandler med ungdommene. Det hjelper ikke et gram på selvtilliten til noen å få høre noe sånt i alle fall. Det har faktisk vært med å gjøre meg veldig var på kritikk.

Etter jeg endte opp med treårig høgskole gikk jeg rundt og håpet at disse lærerne skulle få vite det – at jeg hadde greid meg mye bedre enn det de trodde. Men jeg har ikke så mye kontakt med mitt barndomssted og derfor ble det ikke til at jeg opplyste dem om det – så ble det 4 nye år på universitetet – og alt behov for å vise dem forsvant. Jeg skjønte at det er bare jeg som går rundt og tenker på det – de husker sikkert ikke en gang hvem jeg er, og dermed forsvant all trang til å vise dem. Nå vil jeg heller bruke dem som et eksempel på hvordan vi ikke skal tråkke hverandre ned – la oss heller være med og styrke hverandre slik at vi bare blir flinkere og flinkere til å se våre gode sider, men også å tenke på dem oftere og oftere. Jeg er flink til å veilede andre, jeg er lydhør, jeg er observant, jeg er snill, jeg er god, jeg er omsorgsfull, jeg er lattermild, jeg tar ikke meg selv så høytidelig, jeg rister av meg urettferdighet og går videre, jeg er sterk, jeg er hyggelig, jeg er sosial, jeg er intelligent, jeg er smart, jeg er trivelig, jeg er flink til å holde på hemmeligheter, jeg er en god venninne, jeg er flink i språk, jeg er en stabil grensesetter og jeg er glad i meg selv og andre. Ja, det var ikke så vanskelig å finne flere gode ting når jeg bare fikk ristet av meg noe av janteloven og de to små figurene fra gymnaset som sitter på ene skulderen min og forteller meg at jeg ikke kan noe og ikke betyr noe. Nå har jeg kanskje børstet dem bort én gang for alle.

Med ønske om en fantastisk 3. søndag i advent til deg!

3. søndag i advent

 

– Trinity

28
nov

Dag 145 – Overvekt sitter mellom ørene, det er tankene dine som er med på å holde vekten høy

Dag 145:

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, så er det viktigste – mer enn noe annet – å føle glede og å være lykkelig nå, til tross for vekten din. Hvis du kan føle glede nå, til det punktet hvor du føler deg så bra at vekten ikke spiller noen rolle lenger, da vil den falle bort. Det eneste som holder vekten er din motstand mot den, og når du er glad vil du gi slipp på motstanden om vekten din, og dermed vekten din.

Ta en Ole Brumm når du føler deg overvektig

Vel, endelig fikk jeg delt en Ole Brumm med deg. Han er deilig og rund og syns i grunnen det er ganske flott. Dagens tekst antyder at overvekt sitter mye mellom øra – som jeg sier det når noe sitter i psyken eller i tankene. Jeg har ofte tenkt på at overvekt er med på å beskytte kropp og sjel mot vanskeligheter og utfordringer. Jeg ser ikke bort fra at det kan være en del av overvekten. Jeg er selvfølgelig 100% klar over at overvekt stort sett kommer fra for høyt inntak av næring i forhold til bruk og forbrenning. Men ingen kan fortelle meg hva som kom først av høna og egget heller. Forskning viser stadig at overvektsproblematikken er mer kompleks og komplisert enn at den overvektige spiser for mye mat og godteri, ingen ting er så sort/hvitt lenger.

I følge dagens tekst er det BARE å endre på tankesettet og følelsene våre i forhold til overvekt – og VIPS på mystisk vis vil overvekten bare fordufte. Jeg tror at hvis følelsen endres og tankene like så vil det bli enklere å være aktiv, spise sunnere, være glad, danse litt, rocke kroppen litt og så er det ikke noe hokus-pokus i at kroppen mister vekt.

damn

Ha en fortreffelig mandag – og gjør som Ole Brumm – kast speilet og den flotte damen fra 50-tallet – lev lykkelig og ikke bry deg om det som plager deg Smilefjes som blunker (Jeg må nesten le når jeg blir halv ironisk – for i mitt hode er det ingen enkel vei til hverken lykke eller en slank kropp).

 

– Trinity

20
nov

Tusen hjertlig takk til “Jentene på Kaffe” i Horten, for muligheten til å leke meg med kamera hos dere.

I går jobbet jeg på “Jentene på Kaffe” – dette er en klesbutikk i Horten. I en periode nå har jeg fått øve meg på å ta bilder for denne butikken. Jeg føler meg så utrolig heldig som fikk denne muligheten – jeg har jo ingen erfaring i å ta produktbilder så dette er en dyrebar erfaring for meg. Mens jeg har holdt på å fotografere har jeg blitt kjent med de damene som jobber der. Og for en varm og inkluderende gjeng de er.

Jentene på Kaffe i Horten

Jeg har også fått lov til å publisere bildene jeg har tatt på deres facebook side og DET har jo gjort det ekstra morsomt å holde på. Nå har jeg til og med fått lov til å være med å arrangere konkurranser på deres side. Og gjett om det er morsomt. Vi deler ut premier for ulike konkurranser vi arrangerer der, og flere konkurranser skal det bli.

Første konkurranse var å "Like" siden på facebookHer er Vivi med et av skjerfene som var første premie var et valgfritt ull og silke skjerf fra BeckSöndergaard til en verdi av nærmere 700,-Stort utvalg av BeckSöndergaard hos Jentene på Kaffe i Horten

Nå pågår andre konkurranse - der det er om å gjøre å legge inn et bilde av favorittkaffen sin og få flest mulig til å like sitt eget bilde - premien støvletter til en verdi av nesten 1200,-

Bildene jeg tar blir kjørt et par runder i photoshop før jeg legger de ut – og er det noe jeg virkelig koser meg med så er det dette. Jeg har hatt en lang periode hvor jeg bare har følt liten verdi i meg selv, men nå holder det på å snu.

Tre av høstens antrekk hos Jentene på Kaffe i HortenEksklusivt skjerf og mye annet tilbehør hos Jentene på Kaffe i HortenAccessories hos Jentene på kaffe i Horten

De første bildene jeg tok – hadde vindu som bakgrunn – og for tiden er det mye renoveringsarbeid og bygningsarbeid rundt Jentene på Kaffe – så da ble utfordringen å gi vinduene annen bakgrunn enn den reelle. Dette skapte noen utfordringer for meg i photoshop.

Utsikt mot gågatenUtsikt fjellene rundt Namibiaørkenen

Utsikten gågaten og stativer utenfor butikken - meget roteteUtsikt endret til Møringa ved Oslofjorden. Det var da ideen om å finne ulike områder i Horten som bakgrunner dukket opp - dessuten var det en grusom jobb å klippe rundt disse pyntetrådene som henger foran utstillingsdukken

Bakgrunnen fra butikkvinduet hos Jentene på KaffeHer er utstillingsdukken "flyttet" til moloen på Borrestranda

Søt kjole fra Siris Design finner du hos Jentene på Kaffe i HortenDenne søte kjolen fra Siris design fikk en "høstreise" til Barcelona - her i Guell Parken

Nå gleder jeg meg til å ned på butikken og fotografere alle de flotte juleantrekkene som har kommet inn.

Jentene på Kaffe selger også ballkjoler og sko/ støvletter.

Da Jentene på Kaffe skulle ha en helsides reklame i forbindelse med Hortens Kaosdager fikk jeg lov til å lage denne også – nå er jeg sikker på at Grafisk design må være utrolig morsomt å holde på med. Det er utrolig sjelden jeg ønsker at jeg hadde vært yngre for å kunne ta andre valg her i livet, men i forhold til foto og grafisk design så tenker jeg på det. Hvis jeg bare hadde vært ung i dag så skulle jeg virkelig satse i den retningen.

Jentene_paa_kaffe_kaosdagene_nov2011

I går var fokuset i butikken en blanding mellom penkjoler til jul og kosekrok med tøfler og pyjamas for kalde vinterkvelder.

Jentene på Kaffe i Horten ønsker deg en varm og deilig kosekveld i vintermørket

Bli gjerne med på å Like Jentene på Kaffe på facebook – linken er lagt ut litt høyere opp i artikkelen. På den måten kan du være med å se på min kreative utvikling også – samt få muligheten til å vinne fine premier etterhvert.

 

– Trinity

19
nov

Dag 136 – Med øvelse vil du nå et punkt der du ikke trenger å øve lenger fordi du faktisk ER den makten du trenger for å kjenne kjærlighet, gi og ta i mot enda mer kjærlighet

Dag 136:

Hemmeligheten/ The Secret er inni deg. Jo mer du bruker kraften i deg, jo mer vil du trekke den til deg. Du vil nå et punkt der du ikke trenger å øve lenger, fordi du vil Være den makt, du vil VÆRE perfeksjon, du vil Være visdom, du vil Være intelligens, du vil Være kjærlighet, og du vil Være glede.

Øs ut den kjærligheten du er og har og du vil motta enda mer kjærlighet

Jo mer du deler av kraften og kjærligheten i deg, jo mer vil du trekke til deg. Det er som å smile til ett menneske du går forbi på gata – jeg lover deg at så snart du har passert så vil de fleste trekke på smilebåndet – og de som går forbi dem vil igjen trekke på smilebåndet og vips så har du en stor smilende bølge gående bak deg. Det skal som regel veldig lite til for å gjøre dagen bedre for veldig mange – så hvis vi alle tenker på at vi møter andre med et smil og et vennlig nikk på hodet – ja jeg skjønner at vi blir veldig unorsk ved å gjøre det, men kanskje er det på tide at vi flytter komfortsonen vår litt ut fra vår egen nesetipp og navle? Og etterhvert som vi utvider vil vi komme mer og mer i kontakt med andre rundt oss.

Vi nordmenn er ofte flinke til å bare se negative ting rundt oss og være kritisk til det vi opplever, vi kommer lett i kontakt med andre ved å snakke om det dårlige været som har vært en stund – eller om hvor skittent eller hvor kaldt vannet er i dusjen på treningssenteret, hvor mange av oss har snakket med sidemannen eller sidekvinnen i garderoben etter trening om noe positivt? Om hvor sprudlende herlig spinninginstruktøren var i dag? Jeg har alltid sett på Amerikanere som utrolig “falske”, “utenpå”, “enkle” og “kyniske”, men etterhvert som jeg blir eldre ser jeg at det kanskje også er en fordel å være så “vennlige”, “imøtekommende”, “inkluderende” og “interesserte” som Amerikanere ser seg selv. Jeg har vel bare vært den kritiske nordmannen når jeg har sett på disse egenskapene som negative?? Hva i all verden er feil med meg som har sett på vennligheten til amerikanerne som falskhet? Jeg kan i alle fall innrømme at jeg har feil i å dømme mennesker ut fra at jeg er skeptisk til at andre er vennlige og innkluderende. Jeg er vant til å tenke at de ikke har ærlige hensikter og sikkert bare er ute etter å oppnå noe, utnytte oss.

Nå er det slutt på det – jeg er jo veldig hyggelig og inkluderende, jeg ser på meg selv som snill og omsorgsfull, men etterhvert som jeg skriver disse ordene oppdager jeg at jeg fortsatt har mye fordommer å arbeide med. Hvorfor kan jeg ikke stole på at andre virkelig vil meg vel? At de er oppriktig interessert og snille? Jeg må forstå at det faktisk ikke ligger en årsak bak enhver snill handling. Jeg føler meg veldig heldig som lærer meg selv å kjenne – at jeg våger å kjenne etter og være ærlig med meg selv. For så snart jeg blir klar over noe så kan jeg gjøre noe med det. I’m a lucky girl!

Bevar ditt hjerte fremfor alt - Bevar kjærligheten i deg selv for alltid

Nå ønsker jeg deg en riktig kjærlig og perfekt lørdag. Husk å Være her og nå og kjenne på det du tenker på.

 

– Trinity

15
nov

Dag 132 – Dagens læresetning: Husk å behandle deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg

Dag 132:

Hvis du ikke behandler deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg, kan du aldri forandre måten ting er.

Jeg fant dette vakre bildet som virkelig viser hvordan du kan behandle deg selv på slik du ønsker at andre skal behandle deg - reachinghurtingwomen.blogspot.com

Jeg har funnet ut at første skritt i å få andre til å behandle meg slik jeg behandler meg selv og andre er å si fra når jeg ikke er fornøyd med måten jeg blir behandlet på. Og nå har jeg begynt å sette grenser for meg selv i møte med andre. Jeg setter også grenser for hvordan jeg behandler meg selv. Hvis jeg “rakker ned på meg selv” og jeg blir klar over det så tillater jeg meg ikke å gjøre det lenger. Tidligere ble jeg sint på meg selv når jeg oppdaget at jeg var stresset eller hadde spenninger i kroppen. Da kunne jeg kjefte på meg selv, men så møtte jeg en fantastisk kvinne som lærte meg å sette pris på kroppens spenninger. Hvis det ikke hadde vært for spenningene som er med på å holde kroppen oppe i vanskelige situasjoner hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Så nå klapper jeg forsiktig på spenningene – takker kroppen min for at den holder meg oppe, men at det nå ikke er nødvendig med spenninger og at disse kan få slappe av. Det har blitt en formidabel endring i mitt syn på meg selv.

Det samme gjelder når jeg presterer andre ting så forsøker jeg å innse at det er bra nok, for jeg har alltid hatt (umenneskelige) høye krav til meg selv (og – dessverre til andre også), det tar enda tid før min egen ros når inn når jeg har mestret noe eller prestert noe. Den indre kritikeren i meg er så utrolig sterk, men jeg vinner små seiere ukentlig.

Jeg har bestemt meg for å være glad i meg selv – akkurat slik jeg er, og da må det også gjelde for andre rundt meg. Hvis de ikke liker meg slik jeg er så får de heller holde seg unna, for jeg orker ikke å få “indirekte” og direkte meldinger om kosthold, trening, etc. Er det noe jeg kan mye om så er det akkurat dette, hvis de absolutt vil endre på meg så får de heller la være å være sammen med meg. Hvis folk ikke har andre ting å snakke om enn kosthold, ernæring og trening – ja da er de dessverre ikke interessante for meg lenger, og jeg antagelig ikke for dem heller.

Jeg liker dagens tekst av flere årsaker. Da jeg vokste opp var det viktig å behandle andre slik jeg ønsket å bli behandlet – DET har ikke hjulpet meg noe særlig i livet – sånn jevnt over. Jeg har nok mistet alt for mange i mitt liv selv om jeg har vært snill og hjelpsom, så jeg syns ikke det har vært en spesielt god læresetning. Jeg liker veldig godt dagnes læresetning. Behandle meg selv slik jeg vil at andre skal behandle meg. Klart sender jeg disse energiene ut i Universet – og ut fra loven om tiltrekning så er det helt logisk for meg.

Jeg innrømmer at jeg er takknemlig for denne påminnelsen om å fortsette å være snill og god mot meg selv. Gi meg selv en klem hver dag. Være tolerant i forhold til meg selv. Jeg må like meg selv for at andre skal like meg, det høres ganske logisk ut.

 

– Trinity

20
okt

Dag 105 – Din jobb er DEG nå. Slutt å ofre deg selv for andre – ved å gjøre det sender du på feil frekvens til universet.

Dag 105:

Mange mennesker har ofret seg selv for andre, de tenker når de ofrer seg selv at de blir en god person. Feil! Å ofre seg selv kan bare komme fra tanker om absolutt mangel, fordi den sier: "Det er ikke nok til alle, så jeg går uten." De følelsene føles ikke bra og vil føre til irritasjon. Det er overflod for alle, og det er hver persons ansvar å tilkalle egne ønsker. Du kan ikke fremkalle overflod for en annen person fordi du ikke kan tenke og føle for en annen. Din jobb er DEG! Når du gjør å føle seg vel en prioritet, vil den flotte frekvensen utstråle og berøre alle i nærheten av deg.

verdifull

I boken til Neale D. Walsch “Himmelske samtaler” står det at mennesker ofte ser på seg selv som ikke god nok, ikke vidunderlige nok, ikke syndfri nok for å bli hel. Så lenge har du fornektet hvem du er at du har glemt hvem du er. Han skriver videre at det er ingen tilfeldighet at vi som mennesker tenker slik om oss selv, vi kunne ikke erfare hvem vi er eller skape den vi er om vi alltid hadde vært perfekt. Vi befinner oss i en prosess hvor vi erfarer oss selv ved å skape oss selv på nytt hele tiden. Han skriver også at det er en stor synd å ikke sette deg selv først. Det er ditt eneste ansvar. Du skal skape dine egne erfaringer og ikke leve på andres opplevelser og erfaringer.

Gå til din høyeste tanke om deg selv. Forestill deg det jeget du ville være hvis du levde ut den tanken hver dag. Forestill deg det du ville tenke, gjøre og si, og hvordan du ville reagere på hva andre gjør og sier. Ser du noen forskjell på denne projeksjonen og det du tenker, gjør og sier i dag? Hvis du er som de fleste medmennesker svarer du Ja på dette spørsmålet. Da har du potensialet for å bli din høyeste tanke om deg selv gjennom å endre tankene, ordene og gjerningene dine for å tilpasse dem til din høyeste visjon. Det finnes ingen enkel vei dit. Det kommer til å kreve en utrolig mental og fysisk anstrengelse. Når du er villig til å gjennomføre denne anstrengelsen – da er du rede til å sette deg selv før andre. Da vil du utstråle at du er verdifull og at du også har en plass i Universet. Da vil de rundt deg nyte godt nettopp fordi du sender på en frekvens for deg selv.

Som sykepleier var jeg alltid veldig opptatt av å holde meg frisk, for hvis jeg var syk kunne jeg ikke hjelpe de som var syke. Den gangen var jeg mye flinkere til å ta vare på meg selv for at de rundt meg skulle ha det bra. Hvis jeg har sovet dårlig er jeg gretten og da har ingen det bra rundt meg. Så jeg kjenner de små eksemplene på at dette er logisk og riktig, men igjen kjenner jeg på følelsen av at jeg ikke er sterk nok til å kreve min plass. Der jeg er i dag er jeg stort sett for å andre, jeg har gjort meg selv verdiløs og uten vilje til å gjøre det som er bra for meg selv.

God morgen til alle verdifulle medmennesker

Med ønske om en strålende, utfordrende og anstrengende dag Smilefjes som blunker Må du føle deg verdifull i dag. Må du sette deg selv øverst og først i dag og for alltid.

 

– Trinity

13
okt

Workshop i Photoshop CS5: Portrait, Beauty and Fashion Retouching; med NORDphotography og Claire Rosen

Jeg har nå vært på et par fantastiske dager med hard jobbing i Photoshop – for å lære retusjering. Det har vært intens jobbing i fire dager, men veldig lærerikt.

Inn en dør og opp med heisen - der var NORDphotography's lokaler denne gangen

Workshopen ble arrangert av NORDphotography og jeg kommer gjerne tilbake til workshoper, kurs fra dette forholdsvis nye firmaet. Klikk deg inn på hjemmesiden deres her for å se om det kanskje er noe du kan ha interesse av. Nå er jeg klar over at året snart er omme og at programmet deres vil se noe fyldigere ut om en liten stund, men jeg legger ut linken så du kan titte innom.

Arbeidshefte og kompendium - Gull verdt når jeg nå skal bruke CS5 hjemme alene

Vi fikk utdelt et helt uvurderlig arbeidshefte/ kompendium – som ble flittig brukt alle dagene, samtidig som jeg tok en hel del notater – og i tillegg delte notater med sidekvinnen.

Doves utvikling av en reklameplakat. Ikke rart vår oppfatning av skjønnhet er forvrengt.

Aller først viste Claire Rosen en videosnutt fra YouTube der vi fikk se realiteten bak en reklameplakat. Hvor modellen kommer inn, hun blir sminket og stylet av profesjonelle, så kommer fotografen og tar en masse bilder – før fotografen går tilbake til Photoshop og retusjerer bildet. Se hvordan halsen blir lengre, øynene større, håret fyldigere osv. Det er virkelig ikke noe rart i at vår oppfatning av skjønnhet er forvrengt. Med dette fikk vi en innføring i de etiske vurderingene vi må gjøre når vi setter oss ned med photoshop – og jeg syns det var veldig interessant.

Øvelse gjør mester - og mesteren sitter og demonstrerer og inspirerer

Så var vi i gang. Dette var virkelig ikke en innførende workshop i Photoshop, så det var viktig å kunne en del om softvaren før vi begynte. Disse intense 4 dagene gjorde meg mye sikrere i bruken av ulike verktøy, snarveier, fargevalg og skjønnhet. Da vi var ferdige, helt utmattet og lattermilde fikk vi høre av Claire Rosen at hun bruker 10 uker på å undervise dette kurset i USA!! Så det er ikke rart vi følte oss overveldet og utmattet. Et 10 ukerskurs på 4 dager – det må bare bli intenst! Men DET hjalp veldig på mestringsfølelsen å høre det Smilefjes som blunker

http://www.clairerosenphoto.com/

Claire Rosen er som en prinsesse – hun ankom første dag i det vakreste rosa taftskjørtet jeg har sett – det subbet gulvet når hun gikk. Hun er bare helt utrolig vakker. Jeg kan ikke forstå at ikke hun var preget av jetleg disse dagene, jeg hadde nok trengt et par dager på å aklimatisere meg når jeg kom til et nytt land. Nå er hun i Trondheim og stiller ut sine bilder for første gang i Norge på Norsk Fotofagsskoles Fotofest 13.-15. oktober – så om du er i Trondheimsområdet så anbefaler jeg å ta en tur innom utstillingen og se.

http://fotofagskolen.no/nb-NO/nyhetsarkiv/+programmet+klart.html

NORDphotography holder på å etablere seg i Trøndelag, nærmere bestemt på Inderøy. Dette er et veldig interessant prosjekt, der gammelsaga på Inderøy skal være base for foto-workshops – da kan Inderøy bli en lekeplass for internasjonale fotografer. Jeg kjenner til flere kunstnere som snakker om det vakre lyset på Inderøy – og det er interessant for fotografer så vel som for malere. Du har muligheten til å få navnet ditt preget inn i gulvet i galleriet på saga om du sponser én kvm. Les mer om denne muligheten på bloggen Saga Senter for fotografi.

Som du sikkert har forstått har jeg hatt en fantastisk helg. Nå skal jeg sette meg ned og opdatere bloggen min igjen – etter tre dager uten noe. Jeg kommer nok til å bruke noen timer foran skjermen med retusjering og redigering i photoshop utover høsten og vinteren. Følg med og se hva som skjer på den fronten også Smilefjes som blunker

Diplom for å ha gjennomført workshopen med suksess fikk vi også

Ønsker DEG en strålende dag! Selv føler jeg meg lykkelig, men sliten Smilefjes som blunker Hvordan føler du deg i dag?

 

– Trinity